Over Pieter Lakeman
Lakeman is vooral bekend geworden door op 1 oktober 2009 spaarders van DSB Bank tot een bankrun op te roepen als gevolg waarvan deze failliet ging. Daarmee wist hij de wanpraktijken van deze bank te beëindigen. Lakeman heeft een groot aantal jaarrekeningprocedures tegen beursvennootschappen gevoerd en vele daarvan gewonnen. Hierdoor heeft hij grote invloed gehad op de accountancy in Nederland. De laatste jaren richt hij zijn pijlen op het bankwezen en voert hij procedures tegen de banken.
Pieter Lakeman is auteur van het in 1984 verschenen 'Het gaat uitstekend; zwendel en wanbeleid in het Nederlandse bedrijfsleven' (88.000 exemplaren verkocht). In 1985 schreef hij met medeauteur Pauline van de Ven 'Failliet op krediet; de rol van de banken in Nederland' (64.000 exemplaren verkocht). In 2003 verscheen van zijn hand 'Accountants in de fout'. Daarnaast heeft hij vele andere publicaties op zijn naam.
Pas na de val van Lehman Brothers in september 2008 sprak de financiële wereld over de kredietcrisis maar Lakeman schreef al in september 2007 aan de Europese Commissie: ‘Amerikaanse banken hebben niet pas sinds eind vorig jaar maar al jarenlang door het in omloop brengen van onvoldoende gedekte en niet gegarandeerde obligaties het internationale bankwezen ondermijnd.’ Lakeman vroeg daar onderzoek naar te doen en kreeg zijn zin.
Lakeman heeft tientallen ondernemingen bij het incasseren van schadeclaims bijgestaan.