Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De AI-revolutie

Hoe kunstmatige intelligentie de maatschappij gaat veranderen (en daar nu al mee bezig is)

Specificaties
E-book, blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Uitgeverij Balans | e druk, 2024
ISBN13: 9789463823470
Rubricering
Hoofdrubriek : Computer en informatica
Uitgeverij Balans Epub met watermerkbeveiliging e druk, 2024 9789463823470
Direct te downloaden

Samenvatting

Met de komst van de schijnbaar alwetende, vriendelijk pratende app ChatGTP is het voor iedereen onontkoombaar: kunstmatige intelligentie heeft zich de afgelopen jaren in een recordtempo ontwikkeld en we bevinden ons op een historisch kantelpunt. Van kunst tot geneeskunde, van onderwijs tot oorlog: overal kruipt kunstmatige intelligentie het leven binnen. En techbedrijven beconcurreren elkaar hevig om zo snel mogelijk nog nieuwere vormen op de markt te brengen.

Wordt de mens ingehaald door zijn eigen creatie? Wat moeten we ervan denken als de ontwikkelaars zelf om een pauze gaan roepen? In een wereld waarin mensen en kunstmatige intelligentie samenleven, is één ding zeker: ze zal er heel anders uitzien dan de wereld van daarvoor.

In het fascinerende De AI-revolutie beschrijft deskundige Maarten Sukel van binnenuit hoe de nieuwe technologie de samenleving verandert. AI doet de grenzen tussen werkelijkheid en fictie vervagen, kan stereotypes versterken en voor meer ongelijkheid zorgen. Maar AI kan ook bijdragen aan de oplossing voor grootschalige problemen als klimaatverandering, vergrijzing en voedseltekorten.

Kunstmatige intelligentie is kortom de grootste kans én de grootste uitdaging van deze eeuw. Een onmisbaar boek voor wie wil weten wat er nu werkelijk aan zit te komen.

Specificaties

ISBN13:9789463823470
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
De AI-revolutie - ‘Aanrader voor wie meer wil weten over AI’
Edo van der Zouwen | 26 april 2024
AI is hot en het is overal, ook waar we het niet altijd doorhebben. Maarten Sukel heeft een zeer lezenswaardig boek geschreven waarin in hoog tempo vele toepassingen en ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) worden behandeld. In dat opzicht een grote aanrader voor wie meer wil weten over AI.
Lees verder
recensie
De AI Revolutie - ‘Uitgebreid en informatief ’
Marije Teerling | 20 maart 2024
In ‘De AI Revolutie’ neemt Maarten Sukel je mee op een verkenningstocht door de wereld van kunstmatige intelligentie (AI). In 14 toegankelijke hoofdstukken biedt hij een helder overzicht van de verschillende facetten van AI en de impact ervan op onze samenleving.
Lees verder

Over Maarten Sukel

Maarten Sukel (1993) heeft de afgelopen tien jaar aan veel vormen van kunstmatige intelligentie gewerkt voor zowel overheid als bedrijfsleven. Daarnaast schrijft hij momenteel zijn proefschrift over kunstmatige intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Maarten Sukel

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Wat is kunstmatige intelligentie?
2. Wat is machine learning?
3. De drijvende krachten achter de AI-revolutie
4. Hoe algoritmen stereotypen versterken
5. Overstroomd door synthetische media
6. Overladen met prikkels
7. Het klimaat
8. Privacy en veiligheid
9. Creativiteit
10. De gezondheidszorg
11. Werk en onderwijs
12. Transparantie
13. Controle
14. De toekomst

Noten

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De AI-revolutie