, , , , , e.a.

Handboek voeding

Van basisconcepten tot metabolisme

Specificaties
Paperback, blz. | NL
Acco België | 1e druk, 2025
ISBN13: 9789464672862
Rubricering
Hoofdrubriek : Paramedisch
Juridisch :
Acco België 1e druk, 2025 9789464672862
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In het Handboek voeding krijg je een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes van humane voedingsleer. In elk deel van het boek komt telkens een ander nutriënt van voeding aan bod.

Het eerste deel van het boek start met de algemene aspecten van de voedingsleer. Daarna wordt er dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, zoals lipiden en proteïnen en de verschillende micronutriënten, zoals vitaminen en mineralen. Bioactieve stoffen - stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is - komen ook aan bod. Net zoals de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon.

Elk hoofdstuk in het boek wordt gecombineerd met een digitale component. Die is terug te vinden op het online leerplatform Sofia. Hier krijg je praktische toepassingen en recente wetenschappelijke bevindingen. Bovendien blijf je via het digitale luik op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in het domein van de voedingsleer.

Het Handboek Voeding is een unieke samenwerking tussen docenten van verschillende universitaire instellingen en hogescholen.

Specificaties

ISBN13:9789464672862
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Uitgever:Acco België
Druk:1
Verschijningsdatum:23-9-2025
Hoofdrubriek:Paramedisch

Net verschenen

Rubrieken

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek voeding