Typisch Twente

Van aardappelkelders tot zoutmijnen

Specificaties
Paperback, blz. | NL
Uitgeverij Noordboek | 1e druk,
ISBN13: 9789464713664
Rubricering
Hoofdrubriek : Koken en eten
Juridisch :
Uitgeverij Noordboek 1e druk 9789464713664
22,90
Nog niet verschenen, verwacht op 28‑08‑2025

Samenvatting

‘Unmundig veel eigenheid’ is het geheim, en tevens de aantrekkingskracht van Twente. Dat bestaat niet alleen uit het bekende naoberschap, maar ook uit de bijzondere mix van witte wieven, goudschatten, nooit opdrogende bronnen, biethaonders, ganzenkerels, brune paoterkes, bloedworst en naegelholt, tuffelkelders, bakhuizen, stiepeltekens, sprokkelaars en smokkelaars.

Twente is een afgelegen hoek van Nederland, waar in de herfst en de winter de zandwegen onbegaanbaar waren, waar nauwelijks een herberg was te vinden om te overnachten, en waarover we nog net weten dat het een wingewest was voor zout, vlas en later katoen. Een ongerepte regio, een eldorado voor rust en authenticiteitszoekers. Culinair schrijver René Zanderink, wiens ouders werden geboren in Denekamp en Bornebroek, geeft een schat aan informatie over het heden en verleden van de culinaire bijzonderheden die van het land van Twente komen.

René Zanderink is bioloog en culinair schrijver. Er verschenen verschillende titels van zijn hand, waaronder Typisch Texel en Liever Lokaal.

Specificaties

ISBN13:9789464713664
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:28-8-2025
Hoofdrubriek:Koken en eten

Net verschenen

Rubrieken

    Personen

      Trefwoorden

        Typisch Twente