Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De data-economie

Waarom data geld gaat vervangen, wat dit betekent voor onze economie en hoe je hierop in kunt spelen

Specificaties
Paperback, 280 blz. | Nederlands
Maven Publishing | 1e druk, 2018
ISBN13: 9789492493330
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch :
Maven Publishing 1e druk, 2018 9789492493330
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Hoe ontstaat welvaart en hoe wordt die verdeeld? Aan de hand van deze twee vragen beschreef Karl Marx in Das Kapital de opkomst en de gevolgen van het kapitalisme. 150 jaar later stellen Viktor Mayer-Schönberger (Oxford Internet Institute) en Thomas Ramge (The Economist) dezelfde vragen en komen tot een radicaal nieuw inzicht: onze op geld gebaseerde economie verandert in sneltreinvaart in een economie die gebaseerd is op data.

Dit boek is een mijlpaal in de economische literatuur: het laat zien hoe data de rol van geld aan het overnemen is. Op heldere en toegankelijke wijze verklaren de auteurs waarom de macht van traditionele multinationals en banken afneemt en waarom digitale marktplaatsen als Booking.com, Uber, Amazon en Alibaba zo stormachtig groeien. Bovendien beschrijven ze de opkomst van een geheel nieuwe sector, die vergelijkbaar is met de financiële industrie, maar dan vol met handelaren en tussenpersonen die slim omgaan met data.

Welkom, dus, in de data-economie: een spannende en uitdagende omgeving boordevol kansen voor ondernemers, die uiteindelijk resulteert in een betere verdeling van de welvaart voor iedereen.

Specificaties

ISBN13:9789492493330
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:280
Druk:1
Verschijningsdatum:2-2-2018
ISSN:

Expertrecensies (2)

De Data-economie- 'Actueel en relevant'
Sjors van Leeuwen | 12 april 2018
  Wie de berichten leest over zelfrijdende auto’s, inlichtingen- en privacywetten (sleepwet), hacken door buitenlandse mogendheden, gepersonaliseerde gezondheidszorg en datalekken en datamisbruik door commerciële partijen als Facebook kan er niet meer om heen: data is het nieuwe goud.
Lees verder
De Data-economie - 'Nu al in mijn top 10 voor 2018'
Freija van Duijne | 27 februari 2018
De laatste jaren verschijnen er ontelbare boeken over digitalisering, robotisering, machine learning en big data. Dat ‘data het nieuwe goud’ is, hebben we ook al vaak gehoord. Zulke boeken zijn ofwel barstend van enthousiasme ofwel waarschuwend en bewust van dreiging.
Lees verder

Over Viktor Mayer-Schönberger

Viktor Mayer-Schönberger is een gerenommeerd wetenschapper op het gebied van big data, auteur van meer dan honderd artikelen en acht boeken (waarvan het meest recente veel media-aandacht kreeg: Delete: The Virtue of Forgetting in the Digital Age). Hij adviseert onder meer Microsoft en het World Economic Forum op dit gebied.

Andere boeken door Viktor Mayer-Schönberger

Over Thomas Ramge

Thomas Ramge is correspondent technologie en schrijft voor The Economist. Hij geeft regelmatig lezingen en schreef tien boeken, waarvan enkele Der Spiegel-bestsellers, over big data en digitalisering.

Andere boeken door Thomas Ramge

Inhoudsopgave

1. Het nieuwe kapitalisme 7
2. Communicatieve coördinatie 25
3. Markten en geld 45
4. Datarijke markten 69
5. Bedrijven en controle 99
6. Het bedrijf in de toekomst 123
7. Het verval van kapitaal 149
8. Feedbackeffecten 175
9. Het ontbundelen van werk 199
10. De menselijke keuze 227

Woord van dank 247
Noten 251
Over de auteurs 280

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De data-economie