Ja, dát was lekker!

Koken in de jaren vijftig en zestig

Specificaties
Gebonden, 80 blz. | NL
Zwarte Schaap, Het | 1e druk, 2018
ISBN13: 9789492821010
Rubricering
Hoofdrubriek : Koken en eten
Juridisch :
Zwarte Schaap, Het 1e druk, 2018 9789492821010
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het leven in de jaren na de oorlog was simpel en overzichtelijk. En dat gold ook voor wat we aten. Kaantjes op brood. Lammetjespap. Bloemkool met een deksausje. Macaroni met SMAC en tomatenpuree. Dat laatste was dan ook het meest exotische wat op tafel werd gezet. Het was vaderlandse kost wat we aten. De griek, de japanner, de vietnamees? Dat waren nog gewoon buitenlanders, geen restaurants. Van olijfolie had niemand gehoord, of het moest zijn dat je er ontzettend van aan de dunne raakte. Klokslag zes waren het aardappels, vlees en groente die op tafel kwamen. Buiten de deur eten, deed toen bijna niemand. Nou ja, bij de ‘Chinees’ misschien, al haalden we die liever af.

En toch… hier en daar bestaat er een enigszins nostalgisch verlangen naar het eten van toen. Want waar wordt er nog een Russisch ei geserveerd? Wie kookt er zelf nog griesmeelpap? En wordt er nog ergens ragout in Sint-Jakobsschelpen opgediend? Ja, dát was lekker! geeft recepten en schetst sfeerbeelden van onze vaderlandse eetcultuur van zo’n zeventig, zestig jaar geleden.

Specificaties

ISBN13:9789492821010
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:80
Uitgever:Zwarte Schaap, Het
Druk:1
Verschijningsdatum:29-5-2018
Hoofdrubriek:Koken en eten

Net verschenen

Rubrieken

    Personen

      Trefwoorden

        Ja, dát was lekker!