Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Framers

Wat mensen beter kunnen dan computers

Specificaties
E-book, 256 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Maven Publishing | 1e druk, 2022
ISBN13: 9789493213302
Rubricering
Hoofdrubriek : Psychologie
Juridisch :
Maven Publishing Epub met watermerkbeveiliging 1e druk, 2022 9789493213302
Direct te downloaden

Samenvatting

Eindelijk: het nieuwe boek van Victor Mayer-Schönberger, hoogleraar Internet Governance and Regulation aan de University of Oxford. Hij schreef eerder de wereldwijde bestseller ‘De big data-revolutie’ en adviseert onder meer Microsoft en het World Economic Forum.

Computers zijn ons op steeds meer vlakken de baas. Ze zijn steeds sneller, goedkoper en nauwkeuriger in het oplossen van problemen. Maar, geen paniek: juist daardoor wordt het een steeds belangrijkere skill om aan te wijzen wat de ‘problemen’ dan precies zijn. Daarin onderscheidt framen-niet dát je iets ziet maar hóe je iets ziet-zich als een cruciale menselijke functie. Wie goed kijkt naar de allergrootste succesverhalen op het gebied van kunstmatige intelligentie (zelfrijdende auto’s, gezichtsherkenning, algoritmes die muziek componeren…), ziet al vrij snel dat er altijd een framer nodig was om de computer de goede kant uit te sturen. ‘Framers’ is de eerste gids om dit menselijk vermogen te trainen.

De auteurs illustreren de kracht en het belang van framen met overtuigende voorbeelden en het nieuwste onderzoek. In ‘Framers’ leer je onder meer:
- Waarom ‘out of the box denken’ zinloos is
- Hoe grote merken frames gebruiken o telkens opnieuw met elkaar te kunnen concurreren
- Hoe frames werken bij de perceptie van activisme, zoals bijvoorbeeld bij #MeToo
- En hoe frames kunnen zorgen voor een jarenlange pandemie (door covid-19 te framen als equivalent van seizoensgriep) of juist kunnen zorgen voor de afwenteling daarvan (in Nieuw-Zeeland, waar het werd geframed als SARS)

Drie redenen om dit boek nú te bestellen:
1 Dit is het nieuwste boek van Viktor Mayer-Schönberger
Viktor Mayer-Schönberger is auteur van een van de belangrijkste én bestverkochte boeken over big data, invloedrijk denker en dé kenner op het gebied op het gebied van onze digitale toekomst

2 Dit is het beste carrièreadvies dat je kunt krijgen
Er is één ding dat AI of computers nooit zullen kunnen: framen. Framen kun je trainen. Leer herkennen hoe en wanneer er wordt geframed, en hoe jij dit zelf optimaal kunt doen.

3 Dit boek maakt je een betere denker
Door het lezen van ‘Framers’ vergroot je je probleemoplossend vermogen, word je innovatiever én begrijp je de wereld om je heen beter.

Specificaties

ISBN13:9789493213302
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:10-5-2022
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (5)

recensie
Framers - ‘Tijdsinvestering meer dan waard’
Wilco Verdoold | 20 april 2023
Mensen, zeker marketeers en politici, gebruiken frames om informatie zo te (her)kaderen dat het onze mening of gedrag beïnvloedt. Aan de andere kant van dezelfde medaille beschrijven gedragswetenschappers het ‘framing-effect’ als een zwakte van het menselijk redeneringsproces.
Lees verder
recensie
Framers - ‘Stof tot nadenken’
Elly Stroo Cloeck | 28 december 2022
Om als individu, bedrijf én samenleving te kunnen functioneren zijn frames nodig: manieren om naar de wereld te kijken. Maar, zo betogen Kenneth Cukier e.a in ‘Framers’, steeds hetzelfde frame gebruiken beperkt je. Dit interessante boek gaat daarom in op allerlei manieren om je frame aan te passen en zelfs een heel nieuw frame te gebruiken. En als je denkt dat dat niet kan …. Dan zit je vast in een frame.
Lees verder
recensie
Framers- ‘Een goede gids’
Peter de Roode | 15 augustus 2022
‘Framers’ is een boek voor de liefhebber over een onderwerp dat de komende jaren steeds meer aan belang zal winnen. Het gaat over de mentale modellen die mensen hebben. We staan daar onvoldoende bij stil, aldus de auteurs. Informatie verzamelen en dan een beslissing nemen is bij lange na niet voldoende. We moeten weten hoe we naar die informatie kijken. 
Lees verder
recensie
Framers -  ‘Het lezen meer dan waard’
Freija van Duijne | 14 juli 2022
De overweldigende rekenkracht van computers wordt vaak genoeg aangegrepen als argument dat kunstmatige intelligentie ons mensen zal overtreffen en menselijke vermogens op veel vlakken overbodig zullen worden. Niets is minder waar. De kracht van het menselijk denken zit in ons vermogen om voorstellingen van de wereld te maken. Wij kunnen verzinnen, generaliseren en uitleggen. Het boek ‘Framers’ legt uit hoe wij met dit vermogen de wereld veranderen. 
Lees verder
recensie
Framers - Blijvend voorsprong houden op computers
Jan Hoogstra | 24 juni 2022
Computers kunnen steeds meer activiteiten van mensen overnemen, en dat kan heel ver gaan. Maar wat computers volgens Cukier, Mayer-Schonberger en de Véricourt echt niet kunnen is framen, oftewel het wijzigen van perspectief. Dat onderscheidt de mens van de computer. Maar om blijvend voorsprong te houden op computers zullen we ons framing-vermogen moeten optimaliseren. Ze schreven er een boek over: ‘Framers’.
Lees verder

Over Kenneth Cukier

Kenneth Cukier is de data-journalist bij The Economist en belangrijk commentator op de ontwikkelingen op dit gebied. Zijn artikelen over management en economie verschenen onder meer in Foreign Affairs, The New York Times en The Financial Times.

Andere boeken door Kenneth Cukier

Over Viktor Mayer-Schönberger

Viktor Mayer-Schönberger is een gerenommeerd wetenschapper op het gebied van big data, auteur van meer dan honderd artikelen en acht boeken (waarvan het meest recente veel media-aandacht kreeg: Delete: The Virtue of Forgetting in the Digital Age). Hij adviseert onder meer Microsoft en het World Economic Forum op dit gebied.

Andere boeken door Viktor Mayer-Schönberger

Over Francis De Véricourt

Francis de Véricourt is Professor of Management Science at the European School of Management and Technology (ESMT) in Berlin. His current research explores how machine learning affects the way individuals frame their decisions and give rise to incentive problems. He has lived and worked in France, USA, Germany and Singapore. He has given talks at Yale University, Wharton School of Business, London Business School, Cambridge University, Tsinghua University, Singapore National University and many others, and has been the recipient of multiple teaching awards.

Andere boeken door Francis De Véricourt

Inhoudsopgave

1 BESLISSINGEN 11
De kracht van mensen komt niet voort uit spierkracht of denkvermogen, maar uit modellen
2 FRAMEN 35
Mentale modellen dringen door in alles wat we doen, ook al beseffen we dat niet
3 CAUSALITEIT 63
We zijn machientjes die oorzakelijkheid afleiden en hebben het vaak mis, maar dat geeft niet
4 COUNTERFACTUALS 89
Haal werelden die niet bestaan voor ogen en schitter in de echte
5 BEPERKINGEN 113
Om iets te bereiken, moet je visie grenzen hebben
6 HERKADEREN 139
Soms moet je van frame switchen of nieuwe frames bedenken
7 LEREN 165
Geen vooruitgang zonder een groot assortiment aan frames
8 PLURALISME 191
Co-existerende frames zijn nodig voor het behoud van de mensheid
9 WAAKZAAMHEID 221
Mensen moeten waakzaam blijven en hun macht niet uit handen geven

EEN GIDS VOOR HET WERKEN MET FRAMES 241
BRONNEN 249
WOORD VAN DANK 251

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Framers