Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Intervisiespel

Specificaties
Spel (h), blz. | Nederlands
CINOP | 1e druk, 2019
ISBN13: 9797090114205
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch : Management
CINOP 1e druk, 2019 9797090114205
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Interviseren is een veel gebruikte werkvorm waarbij professionals in een team van en met elkaar leren. De werkvorm is helder: iemand brengt een probleem of casus in; de andere deelnemers stellen vragen en geven tot slot advies. Een prima wijze om kennis met elkaar te delen. Veel organisaties beginnen dan ook enthousiast met intervisie, maar na verloop van tijd neemt de animo af: het zijn altijd dezelfde mensen zijn die een casus inbrengen, of die vragen stellen.

Hoe kunt u de intervisie fris en levendig houden? Hoe zorgt u ervoor dat iedereen betrokken blijft en een goede inbreng heeft? Het Intervisiespel biedt uitkomst.

Specificaties

ISBN13:9797090114205
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Uitgever:CINOP
Druk:1
Verschijningsdatum:21-8-2019
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Expertrecensies (3)

IntervisieSpel - 'Onaardige waardevolle vragen'
Annett Keizer | 8 november 2019
Wie kent dat niet van opleidingen, trainingen en interne werkvormen: intervisie als gestructureerde gespreksmethode? Vol goede moed pakken we er de spelregels voor de Incident-, Vijfstappenmethode of Roddelfeedback bij.
Lees verder
IntervisieSpel - 'Een mooie aanschaf'
Niels van Gorp | 18 oktober 2019
Het Intervisiespel is een praktische hulp bij het houden van intervisiebijeenkomsten. Zelf liep ik er geregeld tegenaan dat deelnemers elkaar gesloten vragen stellen of dat er ineens een vragenvuur losbarst door één of twee van de deelnemers.
Lees verder
Een goede vraag is tegelijk een antwoord
Bert Peene | 7 juni 2011
De juiste vragen stellen, dat is de kunst van intervisie. Vragen die iemand aan het denken zetten en hem uiteindelijk helpen een adequaat antwoord te vinden op het probleem dat hij heeft ingebracht. In intervisietermen: de centrale vraag. Om goede vragen te kunnen stellen, moet je ze echter wel eerst bedenken en dat blijkt in de praktijk erg moeilijk. Daarom ontwikkelden de ‘architecten in leren’ van het Goudse bureau MHR het Intervisiespel. Het spel wil vooral beginnende deelnemers helpen vaardig(er) te worden in het stellen van goede intervisievragen, zodat een intervisiebijeenkomst daadwerkelijk leidt tot leren van en met elkaar.
Lees verder

Over Linda Schlundt Bodien

Linda Schlundt Bodien is onderwijskundige, manager, consultant en projectleider. Ze startte haar carrière in het onderwijs en vervolgde haar loopbaan in diverse, landelijke onderwijsadviesbureaus. Als lid van het MT bij CINOP houdt zij zich bezig met dienstverlening op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt. In de afgelopen jaren heeft zij verschillende boekjes geschreven en educatieve teamspellen ontwikkeld ten behoeve van groei en ontwikkeling van professionals.

Andere boeken door Linda Schlundt Bodien

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Intervisiespel