Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ik ga leven

Specificaties
E-book, 304 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Prometheus | 1e druk, 2021
ISBN13: 9789044646887
Rubricering
Hoofdrubriek : Literatuur en romans
Juridisch :
Prometheus Epub met watermerkbeveiliging 1e druk, 2021 9789044646887
Direct te downloaden

Samenvatting

Winnaar NS Publieksprijs 2021

‘Muziek mag niet, daten is verboden, het hebben van vrienden van het andere geslacht is onwettig, je leuk kleden en opmaken is ongepast, ’s avonds buiten zijn is niet geoorloofd, “vieze, immorele” films en series kijken is onaanvaardbaar (en dan bedoel ik geen porno, gewoon een film waarin wordt gezoend), het vieren van verjaardagen of andere heidense feestdagen mag niet, werken met mannen kan niet en ook uitgaan en feesten op festivals is verboden.’

Opgroeien in een streng islamitisch gezin betekent voor Büsra dingen stiekem doen. Stiekem make-up en sieraden dragen, laat thuiskomen, met jongens afspreken en alcohol serveren in een restaurant. Maar het betekent vooral: voortdurend vragen stellen.

‘Moet ik leven als een kamerplant? Moet ik in een huwelijk treden waar alle seks uit is geramd nog voordat het begonnen is, omdat mijn verwekkers een volstrekt humorloze, bloedeloze en Koranvaste lul voor mij hebben uitgekozen? En dan veranderen in een broedkip zoals alle vrouwen om me heen? En de rest van mijn bestaan op die manier slijten? Is dat waarvoor ik leef? Is God dan blij met mijn tragedie?’

In een ongekend eerlijk relaas onderzoekt Büsra met veel humor de grenzen van haar geloof en de gemeenschap waar ze in opgroeit. Als er iemand geen blad voor de mond neemt, is het Büsra wel.

‘Zeer grappig geschreven.’ - Arnon Grunberg
‘Een moedig boek dat lof verdient.’ - Özcan Akyol
‘Een geheel eigen stijl, bitter-geestig en ongegeneerd.’ - Kees ’t Hart

Specificaties

ISBN13:9789044646887
Trefwoorden:roman, literatuur
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:304
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:11-2-2021
ISSN:

Over Lale Gül

Lale Gül (1997) is schrijver en columnist. Tot haar zeventiende ging ze in het weekend naar een Koranschool van de stichting Milli Görüş, daarna studeerde ze Nederlands aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar debuutroman 'Ik ga leven' werd een internationale bestseller en won diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs in 2021.

Andere boeken door Lale Gül

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ik ga leven