Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie - Campert, ijs en meer...

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Fred, Irene, Karin en Marjan welk boek hen pakte. 

Marjan Maandag | 3 september 2020 | 2-3 minuten leestijd

Freds keuze
In Dagelijksheden is een groot aantal eerder gepubliceerde verhalen van Remco Campert gebundeld. Verhalen over herinneringen aan rolkoffer-geluiden: Dat geluid bestond een paar jaar geleden niet; toen zwegen de koffers nog, angstdromen: Zo’n droom draag je een tijdje met je mee de dag in, Antwerpen: De straatjes aan de haven, waar de hoertjes de zeelieden op de grote vaart binnenlokten en nog veel meer gebeurtenissen, die bij toeval voorbij lijken te komen in een lang, lang leven. Campert bezit de gave het dagelijkse leven zó te beschrijven dat het alsnog bijzonder wordt. 

Irenes keuze
‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. De moderne fabels over vriendschap in De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy zijn prachtig vertaald door Arthur Japin en fabelachtig mooi geïllustreerd in zwarte en gekleurde ecoline pentekeningen. De verhalen zijn soms grappig, ontroerend, simpel en tegelijkertijd is dit waar het in het leven om draait. Ik geef het regelmatig als kraamcadeau maar dit stevige gebonden boek is voor jong en oud een pareltje.

Karins keuze
Als je de aanschaf van een ijsmachine overweegt, geef jezelf dan meteen IJs & Co van Aniek Keijsers erbij cadeau. Alle recepten lukken! De recepten zijn duidelijk opgeschreven en de ijsjes zijn door Aniek zelf prachtig gefotografeerd. Naast de klassiekers vind je originele en heerlijke smaken als: blauwebessenijs met basilicum, appeltaartijs, olijfolie-ijs met rozemarijn, abrikozen-rooibos-sherbet en frozen yoghurt met mango en chilipeper. Loopt het water je al in de mond?

Marjans keuze
Stel je voor… Je bent psychotherapeut met een praktijk aan huis, je man is een drukbezette architect, je woont in een groot vrijstaand huis waarvan de verbouwing maar niet opschiet… En plotseling verdwijnt je man spoorloos. Wat er dan allemaal gebeurt, beschrijft de Noorse Helene Flood knap, pakkend en meeslepend in De therapeut, een heuse psychologische thriller. Ik waarschuw maar even: als je eenmaal aan dit boek begonnen bent, móet het uit. Wat komen er toch altijd schitterende spannende boeken uit Scandinavië!

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek, Jongbloed en Comcol vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden