Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

MEER Moois - De Club vol Mooie meisjes, Een schitterend gebrek

Bij Managementboek lezen we meer dan alleen managementboeken, en we delen graag wat we lezen. In deze aflevering van MEER Moois vertellen Managementboekcollega’s Karin, Liza en Monique welk boek hen pakte.

Liza Schakel | 9 september 2022 | 2-3 minuten leestijd

Karins keuze

De Club van schrijversduo Ellerly Lloyd is echt een heerlijke thriller. Het verhaal begint met het verdrinken van twee inzittenden van een Landrover. Twee mensen die weg probeerden de komen van Island Home, de nieuwste locatie van een heel exclusieve ledenclub. Wie deze mensen zijn en waarom ze weg willen, dat kom je voorlopig nog niet te weten. Moord en doodslag, afpersing, geld, drugs, jaloezie, familiegeschiedenis - het komt allemaal langs in deze knap geschreven whodunnit, waarin geen politiechef voorkomt. Je leest vanuit verschillende personage én vanuit verschillende tijdsperspectieven. Aan het eind weet jij als lezer hoe de vork in de steel zit, al zijn de media en de politie daar nooit achtergekomen…

Liza’s keuze

De eerste Karin Slaughter die ik lees. Ik had wel zin in een goede thriller die je niet meer loslaat, en dat heb ik geweten. In Mooie meisjes volg je het verhaal van Claire en Lydia die tijdens hun tienerjaren hun oudste zus Julia hebben verloren. Zij raakte vermist en is nooit meer teruggevonden. Een traumatische gebeurtenis die zijn littekens heeft achtergelaten op het hele gezin. Van vervreemding tot zelfmoord toe. Dat is in het verleden, maar je leest ook over hun leven nu. Claire leidt een rijk en rustig leven, zo lijkt het. Maar dan komt haar man om het leven tijdens een overval. Deze gebeurtenis katapulteert ons de rest van het verhaal in, en daarin is niets wat het lijkt. Een kleine waarschuwing: Karin Slaughter is goed in het omschrijven van de meest gruwelijke gebeurtenissen, misschien iets té goed…

Mooie meisjes is niet meer leverbaar, maar ik heb zin in de volgende. Genoeg te kiezen...

Moniques keuze

Ik pak Een schitterend gebrek van Arthur Japin uit de boekenkast en blader het door om om erachter te komen waar het verhaal ook alweer over gaat. Giacomo Casanova leert Lucia kennen op een feest nabij Venetië. Lucia voelt zich gezien door Casanova en wordt verliefd, ze beloven elkaar eeuwige trouw. Plotseling verdwijnt ze uit zijn leven. Jaren later ontmoeten ze elkaar opnieuw in Amsterdam; Lucia herkent hem, hij haar niet. In Een schitterend gebrek beschrijft Japin het verhaal van Lucia en haar liefde voor Casanova, de ziekte die haar treft en haar turbulente vlucht naar Amsterdam.
Schitterend geschreven met zinnen die dansen, beginnend met ‘Als ik één ding kan is het liefhebben’.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken gewoon alle boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Liza Schakel

Liza werkt als marketeer bij Managementboek. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boeken bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden