Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

The HR Scorecard

Linking people, strategy, and performance

Specificaties
Gebonden, 234 blz. | Engels
Harvard Business School Press | 1e druk, 2001
ISBN13: 9781578511365
Rubricering
Juridisch : Management
Harvard Business School Press 1e druk, 2001 9781578511365
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

Drie experts op het gebied van HRM beschrijven in dit boek een krachtig meetsysteem waaruit de onbetwiste rol van HRM als voornaamste bron van concurrentievoordeel en aanjager van aandeelhouderswaarde naar voren komt. Op basis van een zeer uitgebreide studie bij bijna 3000 ondernemingen hebben de auteurs een 7-stappen proces ontwikkeld, door hen aangeduid als een HR-scorecard. Dit meetinstrument is ontwikkeld om human resource management een plaats te geven in de ondernemingsstrategie. Het model is gebaseerd op de bekende Balanced Scorecard en laat zien hoe de mensen in de onderneming bijdragen aan de winstgevendheid en aandeelhouderswaarde van een onderneming. Aan de hand van voorbeelden van ondernemingen die op het gebied van HRM voorop lopen en uitstekende resultaten behalen, wordt getoond hoe een HR-scorecard ontwikkeld en geïmplementeerd kan worden.

Specificaties

ISBN13:9781578511365
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:234
Druk:1
Hoofdrubriek:Management

Over Brian Becker

Brian Becker is hoogleraar Human Rescources en voorzitter van het departement Organization and Human Resources van de management faculteit van de State University of New York in Buffalo. Professor Becker heeft talloze publicaties op zin naam over de financiële aspecten van arbeidsovereenkomsten, zowel met als zonder betrokkenheid van de vakbonden. Momenteel concentreert zijn onderzoek en advieswerk zich op de relatie tussen human resources management, strategie-implementatie en bedrijfsprestaties.

Andere boeken door Brian Becker

Over Mark Huselid

Mark Huselid is wetenschappelijk medewerker HR Strategy bij de faculteit Management and Labor Realtions (SMLR) van Rutgers University. Zijn onderzoek richt zich op het verband tussen human resource management, ondernemingsstrategie en bedrijfsprestaties. Voor zijn bijdragen op dit gebied is hij vele malen onderscheiden. Hij is redacteur van het Human Resources Management Journal en adviseert vele bedrijven op het gebeid van meten en strategieën voor personeelsbeleid.

Andere boeken door Mark Huselid

Over Dave Ulrich

Dave Ulrich is hoogleraar Bedrijfskunde aan de University of Michigan. Hij heeft talloze boeken en artikelen gepubliceerd over human resources en organisatie en is als adviseur verbonden aan vele bedrijven. Tot de onderwerpen waarover hij adviseert, behoren leiderschapsontwikkeling, ontwikkeling van organisatiecapaciteiten, snelle implementatie, ontwikkeling van een gemeenschappelijke mentaliteit en vorming van een beleidsplan voor human resources. Vijf beroepsorganisaties hebben hem onderscheiden voor levenslange verdienste en hij is lid van verscheiden redactieraden.

Andere boeken door Dave Ulrich

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The HR Scorecard