Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Alimentatieverplichtingen - editie 2020

Monografieën (echt)scheidingsrecht Deel 4

Specificaties
Paperback, 188 blz. | Nederlands
Sdu | 17e druk, 2020
ISBN13: 9789012404273
Sdu 17e druk, 2020 9789012404273
Onderdeel van serie Monografieën Echtscheidingsrecht
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Een van de problemen bij het vaststellen van onderhoudsbijdragen is dat de wet geen invulling geeft aan de begrippen draagkracht en behoefte en de praktijk dient te werken met vage en open normen. De expertgroep alimentatienormen probeert al decennia lang een nadere invulling te geven aan de begrippen behoefte en draagkracht in de rapporten die nu jaarlijks worden aangepast. De jurisprudentie verfijnt daarnaast de invulling en geeft richting aan de mogelijkheden van wijziging en limitering.

Op 1 januari 2020 is in werking getreden de Wet herziening partneralimentatie waarbij de duur van de partneralimentatie in beginsel wordt beperkt tot vijf jaar, hoewel daarop weer vele uitzonderingen zijn. Het overgangsrecht regelt wanneer het nieuwe regime in werking treedt.

Mr. dr. M.L.C.C. Lückers is Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad en redacteur en auteur van diverse uitgaven op het gebied van het personen- en familierecht.

In de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht wordt getracht aan elk onderdeel van het met (echt) scheidingen samenhangende recht aandacht te besteden. Dat gebeurt door in iedere monografie een specifiek onderwerp op zo helder mogelijke wijze weer te geven. De reeks beoogt daarmee een totaalbeeld van het (echt)scheidingsrecht te bieden, primair aan deskundigen en aan hen die dat willen worden. Daarnaast is de reeks toegankelijk voor de leek die meer over een bepaald onderwerp te weten wil komen.

Specificaties

ISBN13:9789012404273
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:188
Uitgever:Sdu
Druk:17
Verschijningsdatum:30-4-2020

Over Myriam de Bruijn-Lückers

Mr. M.L.C.C. de Bruijn-Lückers is vice-president van het gerechtshof 's-Gravenhage en auteur van diverse handboeken en artikelen op het gebied van scheidingsrecht.

Andere boeken door Myriam de Bruijn-Lückers

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Alimentatieverplichtingen - editie 2020