Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Blockchain en smart contracts

Herijking van de rol van de vertrouwde tussenpersoon in de algoritmische samenleving

Specificaties
Paperback, 156 blz. | Nederlands
Sdu uitgevers | 1e druk, 2020
ISBN13: 9789012405850
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Jongbloed : ICT recht - Algemeen
Sdu uitgevers 1e druk, 2020 9789012405850
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Dit nieuwe boek is de eerste Nederlandstalige monografie die u een overzicht biedt van de juridische, technische en maatschappelijke aspecten van blockchain en smart contracts. Door de intensieve, interdisciplinaire samenwerking tussen een publiekrechtelijke jurist, een computerwetenschapper/ cryptograaf en een privaatrechtelijke jurist/ingenieur informatica is een uniek boek ontstaan dat u op een overzichtelijke, wetenschappelijk onderbouwde en toegankelijke wijze op de hoogte brengt van de uitdagingen, mogelijkheden en beperkingen van deze technologie.

Blockchain gebaseerde smart contracts zijn disruptieve technologische toepassingen met mogelijks op termijn verregaande gevolgen voor de maatschappij en het recht. Nu, net na het hoogtepunt van de blockchainhype, is het moment bij uitstek om te kijken welke toekomst de technologie heeft. De volgende stap is immers de kritische fase van effectieve implementatie van use cases en pilots. Blockchain als gedistribueerde technologie werd aangekondigd als het einde van vertrouwde tussenpersonen, zoals banken, notarissen en overheidsdiensten. Het is evenwel duidelijk dat de technologie vooral eerder een herijking vergt van hun rol. Met een analyse van de automatische afdwinging van regels via smart contracts, namelijk ‘als x, dan y’-algoritmen, draagt dit boek ten slotte ook bij tot de discussie over grip op digitalisering en transparante, betrouwbare algoritmen.

Specificaties

ISBN13:9789012405850
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:156
Uitgever:Sdu uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:30-4-2020

Over Kristof Verslype

Kristof Verslype : Doctor in de ingenieurswetenschappen, onderzoeker, adviseur en spreker bij Smals, ICT-dienstverlener voor overheidsinstellingen

Andere boeken door Kristof Verslype

Over Eric Tjong Tjin Tai

Mr.dr.ir. T.F.E. Tjong Tjin Tai is universitair hoofddocent aan de Universiteit van Tilburg en raadsheer-plaatsvervanger in het Hof Den Bosch.

Andere boeken door Eric Tjong Tjin Tai

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Blockchain en smart contracts