Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Compendium Financieel Recht

Editie 2020

Specificaties
Gebonden, 416 blz. | Nederlands
Sdu | 2e druk, 2020
ISBN13: 9789012406253
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Sdu 2e druk, 2020 9789012406253
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Dit compendium is bedoeld als eerste kennismaking met het financieel (toezicht)recht, zowel voor studenten als voor in de praktijk werkzame juristen. Het boek bevat een systematische en overzichtelijke behandeling van de voornaamste regels van het financieel (toezicht)recht. Uitgangspunt is daarbij het recht zoals dat thans luidt op basis van (de implementatie in het Nederlandse recht van) MiFID II/MiFIR, CRD IV/ CRR, AIFMD/UCITS en Solvency II, maar ook wordt aandacht besteed aan het Nederlands privaatrecht.

Het boek begint met een hoofdstuk over de grondslagen van het financieel recht en de structuur en kernbegrippen van de Wft. Daarna volgt een hoofdstuk waarin de voornaamste financiële producten en instrumenten worden besproken. In de volgende hoofdstukken komen verschillende financiële ondernemingen aan bod: banken, beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen, pensioenfondsen en verzekeraars. Vervolgens wordt een hoofdstuk gewijd aan het aanbieden van financiële instrumenten aan het publiek en de (toelating tot de) handel van financiële instrumenten. Het boek sluit af met hoofdstukken over de civielrechtelijke aansprakelijkheid van marktpartijen en toezichthouders en de taken en bevoegdheden van deze laatsten.

In deze tweede druk is een hoofdstuk toegevoegd met casusvragen en modelantwoorden. Deze casusvragen en modelantwoorden zijn bedoeld om de lezers in staat te stellen hun kennis te toetsen.

Specificaties

ISBN13:9789012406253
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:416
Uitgever:Sdu
Druk:2
Verschijningsdatum:26-8-2020

Over W.A.K. Rank

Prof. mr. W.A.K. Rank is hoogleraar financieel recht aan de Universiteit Leiden en Of Counsel bij NautaDutilh in Amsterdam.

Andere boeken door W.A.K. Rank

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Compendium Financieel Recht