Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Arbeidsrecht voor de overheid verklaard - Editie Gemeente 2022/2

Inclusief Cao Gemeenten

Specificaties
Paperback, blz. | Nederlands
Sdu | 6e druk, 2022
ISBN13: 9789012408134
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Arbeidsrecht
Sdu 6e druk, 2022 9789012408134
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Met de inwerkingtreding van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) is er sinds 1 januari 2020 een geheel nieuw tijdperk aangetreden voor eenieder die met ambtenarenrecht te maken heeft. Het grootste deel van de groep Nederlandse ambtenaren heeft immers zijn bijzondere status verloren en zijn positie is vanaf die datum gelijkgetrokken met die van werknemers in de marktsector. Ook met de vijfde druk van dit boek helpen wij u graag verder op weg in het civiele arbeidsrecht.

In deze editie zijn de gepubliceerde rechterlijke uitspraken over de genormaliseerde ambtenaar verwerkt, alsmede de laatste ontwikkelingen. Het boek heeft een praktische insteek en is een handvat voor de dagelijkse praktijk. Met name geschikt voor HR-professionals en leidinggevenden werkzaam in de publieke sector die te maken hebben met de overheidsmedewerker.

De opbouw is als volgt. Deel 1 beschrijft het algemene arbeidsrecht; deel 2 bevat hoofdstukken over arbeidsongeschiktheid; deel 3 behandelt het einde van de arbeidsovereenkomst en tot slot is in deel 4 informatie te vinden over arbeidsvoorwaardelijke regelingen. In de bijlagen vindt u praktische tools* en relevante regelgeving waaronder Titel 10 van Boek 7 BW en de Cao Gemeenten. Zo heeft u niet alleen altijd de juiste (wets)artikelen bij de hand, maar wordt u tevens geholpen bij de interpretatie en toepassing ervan.

Deze uitgave verschijnt halfjaarlijks. Zo bent u altijd gegarandeerd van actuele informatie op gebied van weten regelgeving inclusief de Cao-mutaties. Deze editie is bijgewerkt tot 1 november 2021.

Specificaties

ISBN13:9789012408134
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Sdu
Druk:6
Verschijningsdatum:22-6-2022
Hoofdrubriek:Arbeidsrecht
ISSN:

Over Steven Jellinghaus

Dr.mr. Steven Jellinghaus (1969) is advocaat-partner en register-mediator verbonden aan De Voort Advocaten & Mediators te Tilburg. Aldaar richt zijn praktijk zich op de collectieve aspecten van het arbeidsrecht en het sportrecht. Tevens is hij als universitair docent verbonden aan het departement sociaal recht en sociale politiek van de Universiteit van Tilburg. In 2003 is hij daar gepromoveerd op het onderwerp harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, in het bijzonder na fusie en overname. Hij heeft vele publicaties op zijn naam en verzorgt regelmatig post-academisch onderwijs.

Andere boeken door Steven Jellinghaus

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Arbeidsrecht voor de overheid verklaard - Editie Gemeente 2022/2