Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Asser Procesrecht 7 - Cassatie in burgerlijke zaken

Specificaties
Gebonden, 584 blz. | Nederlands
Wolters Kluwer | 5e druk, 2015
ISBN13: 9789013096897
Wolters Kluwer 5e druk, 2015 9789013096897
Onderdeel van serie Asser Serie Procesrecht
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Deze vijfde druk is volledig vernieuwd. De omvang van veel randnummers is verkleind, waardoor de stof beter is verdeeld. Inhoudelijk is de tekst aangepast, niet alleen in verband met de ontwikkelingen in de jurisprudentie, maar ook in verband met de invoering van de Wet versterking cassatierechtspraak en de invoering van de mogelijkheid prejudiciële vragen aan de Hoge Raad te stellen.

De indeling is ook vernieuwd. Na een overzicht van geschiedenis en rechtsvergelijking zijn de internationale ontwikkelingen en invloeden in een apart hoofdstuk ondergebracht. In het derde hoofdstuk, de zaken aan cassatie onderworpen, is de volgorde van behandeling enigszins aangepast. In het vijfde hoofdstuk, de gronden van cassatie, is door verdere detaillering de controle door de Hoge Raad duidelijker gemaakt. Het hoofdstuk over het beroep in cassatie tegen beschikkingen op rekest is uit systematische overwegingen voor de behandeling van de uitspraak in cassatie geplaatst. Zowel de voorzieningen tegen uitspraken van de Hoge Raad als de procedure na cassatie en verwijzing zijn in aparte hoofdstukken ondergebracht. Tenslotte wordt in het elfde hoofdstuk aandacht besteed aan de prejudiciële vraagstelling, waarvan de behandeling immers in belangrijke mate aansluit bij de cassatieprocedure.

'Asser Procesrecht 7 Cassatie in burgerlijke zaken' is niet alleen bestemd voor een kleine groep van ingewijden, maar ook voor juristen die met de materie niet vertrouwd zijn. Bijvoorbeeld advocaten, die, hoewel zij niet zelf cassaties behandelen, beter in staat willen zijn een cassatieadvies op zijn cassatietechnische merites te beoordelen, en aan beoefenaren van de wetenschap, die ten behoeve van de analyse van uitspraken van de Hoge Raad over kennis met betrekking tot die aspecten willen beschikken.

Specificaties

ISBN13:9789013096897
Trefwoorden:procesrecht, cassatie
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:584
Druk:5
Verschijningsdatum:15-7-2015

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Asser Procesrecht 7 - Cassatie in burgerlijke zaken