Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Onrechtmatige daad

Specificaties
Paperback, 284 blz. | Nederlands
Wolters Kluwer | 8e druk, 2019
ISBN13: 9789013146257
Wolters Kluwer 8e druk, 2019 9789013146257
Onderdeel van serie Monografieën Privaatrecht
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In deze bundel vindt u een actueel, volledig en toch beknopt overzicht van het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht. U maakt op toegankelijke wijze kennis met deze en omliggende rechtsgebieden. Deze nieuwste editie bevat als gebruikelijk samenvattingen van rechterlijke uitspraken. Nieuw zijn drie paragrafen over bestuurdersaansprakelijkheid, overheidsaansprakelijkheid en werkgeversaansprakelijkheid.

In Onrechtmatige daad staat het actueel geldende aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht centraal. De uitgave schetst voor u een volledig en beknopt beeld. Sinds de laatste editie van 2015 hebben er vele wijzigingen plaatsgevonden in wet- en regelgeving. Denk onder andere de inwerkingtreding van de wet vergoeding affectieschade per 1 januari 2018. Met deze uitgave bent u weer volledig up-to-date!

De uitgave besteedt veel aandacht aan rechtspraak. Daarbij worden niet alleen de belangrijkste overwegingen van de Hoge Raad weergegeven, maar ook overwegingen van rechtbanken en gerechtshoven die daaraan voorafgingen. Hiermee brengt de auteur de uiteenlopende - vaak abstracte - begrippen rondom het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht inzichtelijk. Hiernaast komt de onderlinge verhouding tussen de verschillende vereisten van de onrechtmatige daad en de toepassing van dit leerstuk in verschillende contexten aan bod.

Nieuw in deze druk zijn extra paragrafen over bestuurdersaansprakelijkheid, overheidsaansprakelijkheid en werkgeversaansprakelijkheid.

Onrechtmatige daad is de ideale titel voor advocaten en rechters die zich snel willen oriënteren. Hiermee vormt de titel ook voor studenten een uiterst waardevolle informatiebron.

Specificaties

ISBN13:9789013146257
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:284
Druk:8
Verschijningsdatum:8-4-2019

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onrechtmatige daad