Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Handboek doorfacturering - editie 2018

(Belgisch recht)

Specificaties
Gebonden, 378 blz. | Nederlands
MAKLU uitgevers | 4e druk, 2018
ISBN13: 9789046609309
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Fiscaal recht
MAKLU uitgevers 4e druk, 2018 9789046609309
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het handboek doorfacturering geeft een overzicht van de factureringstechnieken inzake btw.

Fiscalisten noemen de leer van de complexe handelingen soms de “bekende onbekende”. In dit handboek worden de complexe handelingen (samengestelde handelingen) geanalyseerd en wordt een typologie aangeboden om tot een oplossing te komen voor btw-vraagstukken die bestaan uit het factureren van samengestelde prestaties.Wanneer heeft men te maken met naast elkaar staande prestaties?

Wanneer volgt de bijzaak de hoofdzaak? Wanneer heeft men te maken met een sui generis handeling (complexe dienst of samengestelde handeling)? Wat is het verschil tussen complexe handelingen en met de hoofdhandeling “(nauw) samenhangende handelingen”.

De samengestelde handelingen worden hierbij gesitueerd binnen de ruimere context van de doorrekening en de doorfacturering van leveringen van goederen of diensten. De werking van de fictie van de commissionairsstructuur inzake btw staat hierbij centraal.

Specificaties

ISBN13:9789046609309
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:378
Druk:4
Verschijningsdatum:20-7-2018
Hoofdrubriek:Fiscaal recht

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert heeft een economische vooropleiding genoten (UGent). Hij is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij is professor aan de faculteit Economie van de UGent, vakgroep Accountancy, bedrijfsfinanciering en fiscaliteit waar hij het vak btw doceert. Hij is ook gastdocent aan de Hogeschool Gent en de Fiscale Hogeschool (Odisee).

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek doorfacturering - editie 2018