Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Werkelijk gebruik versus algemeen verhoudingsgetal

Specificaties
Gebonden, 182 blz. | Nederlands
MAKLU uitgevers | 1e druk, 2018
ISBN13: 9789046609293
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Fiscaal recht
MAKLU uitgevers 1e druk, 2018 9789046609293
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Gemengde en gedeeltelijke btw-belastingplichtigen moeten slechts voor een gedeelte van hun handelingen btw aanrekenen. Correlatief is hun recht op aftrek dan ook maar gedeeltelijk.

Wat zijn gemengde activiteiten? Wat zijn echter gemengde kosten? Dienen kosten toegewezen te worden aan een omzet of eerder aan de directe prijs van geleverde goederen of gepresteerde diensten?

In dit boek bespreken we de aftreksystemen voor gemengde en gedeeltelijke btw-belastingplichtigen. Dit gebeurt niet alleen vanuit wetenschappelijk standpunt maar ook door praktijkvoorbeelden en effectieve rekenvoorbeelden.

Dit boek vormt dan ook dé praktische gids voor het berekenen van het recht op aftrek van vzw’s, openbare besturen en andere gemengde of gedeeltelijke btw-belastingplichtigen.

Specificaties

ISBN13:9789046609293
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:182
Druk:1
Verschijningsdatum:20-7-2018
Hoofdrubriek:Fiscaal recht

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert heeft een economische vooropleiding genoten (UGent). Hij is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij is professor aan de faculteit Economie van de UGent, vakgroep Accountancy, bedrijfsfinanciering en fiscaliteit waar hij het vak btw doceert. Hij is ook gastdocent aan de Hogeschool Gent en de Fiscale Hogeschool (Odisee).

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werkelijk gebruik versus algemeen verhoudingsgetal