Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Goed fout

Hoe je van intelligente mislukkingen een motor maakt voor innovatie en groei

Specificaties
E-book, 352 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Business Contact | 1e druk, 2023
ISBN13: 9789047016243
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch : Management
Business Contact Epub met watermerkbeveiliging 1e druk, 2023 9789047016243
Onderdeel van serie Business Bibliotheek
Direct te downloaden

Samenvatting

De volgende stap naar de organisatie van de toekomst is er een waarin leren van fouten tot een kunst verheven is. Amy Edmondson, de grondlegger van psychologische veiligheid, helpt ons die drempel over. Dat we van onze fouten moeten leren omdat het goed is voor innovatie en persoonlijke groei lijkt evident maar is niet zo gemakkelijk als het klinkt.

Natuurlijk begint het bij een psychologisch veilige cultuur, waardoor fouten besproken kunnen worden. En om ervan te leren moeten we achterhaalde culturele overtuigingen en stereotiepe opvattingen over succes verwerpen en onszelf en anderen leren accepteren als feilbaar.

Gebaseerd op haar bekroonde onderzoek en vol levendige voorbeelden uit het bedrijfsleven, de popcultuur en onze geschiedenis, geeft Goed fout ons de vaardigheden en denkkaders om ons te helpen schaamte en schuld te vervangen door nieuwsgierigheid en kwetsbaarheid en het onderscheid te maken tussen onnodige missers en intelligente mislukkingen.

Specificaties

ISBN13:9789047016243
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:352
Druk:1
Verschijningsdatum:21-11-2023
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Expertrecensies (3)

Goed fout - ‘Een waardevol boek’
Rudy Kor | 20 december 2023
Amy Edmondsons ‘Goed fout’ is in eerste oogopslag een boek over falen, fouten, mislukkingen. Dat klinkt niet echt als een aanbeveling. Maar het wordt anders als je je beseft dat het effectief omgaan met fouten tot succes kan leiden. Dat vraagt wel dat je een doordacht onderscheid maakt tussen de drie verschillende soorten fouten.
Lees verder
Goed fout - ‘De moeite meer dan waard’
Caroline Koetsenruijter | 15 december 2023
Als Amy Edmondson een nieuw boek schrijft, liggen veel van haar talloze fans al smachtend te wachten. Ik val in de categorie: eerst zien wat er ligt, en ik ben niet op voorhand lyrisch. Wat ik met ‘Goed fout’ aantref is een boek dat de moeite meer dan waard is. Het maakt het leven van de foutmakende mens iets draaglijker.  
Lees verder
Goed fout - Hoe we van onze missers kunnen leren
Henk Jan Kamsteeg | 12 december 2023
Een vervolg op haar klassieker ‘De onbevreesde organisatie’ kon niet uitblijven. Amy Edmondson deed onderzoek naar het maken en leren van goede fouten. Door ‘Goed fout’ kunnen we anders leren aankijken tegen zogenoemde mislukkingen.
Lees verder

Over Amy Edmondson

Amy Edmondson is the Novartis Professor of Leadership and Management at the Harvard Business School. Edmondson, recognized by the biannual Thinkers 50 global ranking of management thinkers since 2011, teaches and writes on leadership, teams and organizational learning. Her articles have been published in Harvard Business Review and California Management Review, Administrative Science Quarterly, and the Academy of Management Journal. She is the author of Teaming: How Organizations Learn, Innovate and Compete in the Knowledge Economy and Teaming to Innovate from Jossey-Bass.

Andere boeken door Amy Edmondson

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Deel I: Het foutenlandschap
1 Wat is een goede misser?
2 Eureka
3 Fouten maken is menselijk
4 Combinatie van negatieve factoren

Deel II: De kunst van goed fout zitten beoefenen
5 We kennen inmiddels de vijand
6 Context en gevolg
7 Systemen op waarde schatten
8 Het goed doen als fouten-makende mens

Dankwoord
Noten

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Goed fout