Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Cradle to cradle

afval = voedsel

Specificaties
Paperback, 237 blz. | Nederlands
Scriptum | 1e druk, 2007
ISBN13: 9789055945771
Rubricering
Juridisch : Management
Scriptum 1e druk, 2007 9789055945771
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het huidige milieudenken spoort aan tot 'beperken, hergebruiken en recyclen', ofwel: doe meer met minder om de schade te beperken. Maar dat leidt, zoals chemicus Michael Braungart en architect William McDonough in dit visionaire boek aangeven, alleen maar tot het instandhouden van het productiemodel van 'cradle to grave', dat enorme hoeveelheden afval en vervuiling produceert.

De visie van Braungart en McDonough klinkt provocerend: 'We moeten niet minder consumeren, maar juist meer.' Dat kan. Als we ophouden met het maken van 'minder slechte' producten en uitsluitend nog intelligente producten ontwerpen, gemaakt van materialen die we steeds weer kunnen teruggeven aan technische of biologische kringlopen.

Met dit grondbeginsel als richtlijn leggen de auteurs uit hoe dingen van meet af aan kunnen worden ontworpen. Puttend uit hun ervaringen met het (her)ontwerpen van producten voor grote opdrachtgevers als Ford, Unilever, Nike, Herman Miller, BP en Rohner Textil bouwen Braungart en McDonough een revolutionaire argumentatie op om eco-effectiviteit in de praktijk te brengen.

Specificaties

ISBN13:9789055945771
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:237
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:21-12-2007
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Cradle to cradle
Henk Hogeweg | 7 mei 2008
Klimaat is hot, afval is not. Wakker geschud door de film 'An Inconvenient Truth' van Al Gore, is er momenteel veel aandacht voor milieu en klimaat. Niet dat er, volgens de maker van de film, sindsdien al zichtbaar veel is veranderd overigens. Er zal meer moeten gebeuren. Michael Braungart en William McDonough geven in hun boek 'Cradle to Cradle' (C2C, van Wieg tot Wieg) richting aan concrete mogelijkheden om werkelijk iets te doen aan de oorzaak van het milieuprobleem. En dat begint met anders te denken, zo stellen zij. Je kunt problemen immers niet oplossen met hetzelfde denken dat ze heeft veroorzaakt. C2C in plaats van eco-efficiency.
Lees verder
recensie
Cradle to cradle
Jaap Hollaar | 31 maart 2008
Als we de natuur goed bestuderen, kunnen we zien dat deze mooi geschapen is. Resten van planten of dieren worden door de natuur weer gebruikt in een natuurlijke kringloop. Zelfs giftige stoffen van dieren worden na een periode door de natuur afgebroken en in de kringloop opgenomen. Dit is een tegenstelling met de technologische wereld. Daar produceren we zeer veel afval. Zoveel en soms zo schadelijk dat we het niet vernietigd krijgen en opslaan in vaten. Voor de volgende generatie…
Lees verder

Over William McDonough

William McDonough is an architect and the founding principal of William McDonough + Partners, Architecture and Community Design, based in Charlottesville, Virginia. From 1994 to 1999 he served as dean of the school of architecture at the University of Virginia. In 1999 Time magazine recognized him as a "Hero for the Planet," stating that "his utopianism is grounded in a unified philosophy that—in demonstrable and practical ways—is changing the design of the world." In 1996, he received the Presidential Award for Sustainable Development, the highest environmental honor given by United States.

Andere boeken door William McDonough

Over Michael Braungart

Michael Braungart bedacht samen met William McDonought het Cradle-to-Cradle principe.

Andere boeken door Michael Braungart

Inhoudsopgave

Inleiding
Een nieuwe industriële revolutie

Hoofdstuk 1
Een kwestie van ontwerp

Hoofdstuk 2
Waarom 'minder slecht' niet goed is

Hoofdstuk 3
Eco-effectiviteit

Hoofdstuk 4
Afval = voedsel

Hoofdstuk 5
Respect voor diversiteit

Hoofdstuk 6
Eco-effectiviteit in praktijk brengen

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cradle to cradle