Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Een wendbare vastgoedeconomie met disruptie en blockchain

Specificaties
Paperback, 52 blz. | Nederlands
Corporate Real Estate Management | 1e druk, 2017
ISBN13: 9789082707601
Rubricering
Juridisch : Fiscaal recht
Corporate Real Estate Management 1e druk, 2017 9789082707601
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Heeft vastgoed nog wel die waardering die het heeft gehad, of gaat de waardering van vastgoed veranderen door verrassende producten en diensten, innovatieve businessmodellen, andere marktstrategieën, innovatie manieren van organiseren en managen in de (vastgoed)markten? Vernieuwing draait om goede faciliteiten in een aantrekkelijke en stimulerende omgeving. Noem het disruptief vastgoed.

Drijfkrachten achter deze ontwikkelingen zijn nieuwe technologie, wendbaarheid, anders organiseren en managen hebben grote invloed op de waardering van vastgoed. Gevestigde namen als bijvoorbeeld Nokia, Kodak, Blockbuster, Oad, Free Record Shop, Hyves en V&D vallen om en anderen als bijvoorbeeld Hema, Shell, hotelketens en zorginstellingen hebben er op z’n minst last van. Echter reageren disruptieve organisatie als bijvoorbeeld Amazon, Zalando, Uber, Tesla en haar concurrent Faraday Future die Tesla in alles wil overtroeven, reageren duidelijk op wendbaarheid van de omgeving, is bepalend voor de concurrentiekracht en heeft dus invloed op de huidige en toekomstige waardering van vastgoed.

Blockchain – een gedistribueerde database die een groeiende lijst van data-items bijhoudt en die gehard is tegen manipulatie en vervalsing - speelt daarin een belangrijke rol. De notarissen en makelaars hebben dit in de ons achterliggende periode al ondervonden en zal nog haar verdere doorwerking hebben naar vastgoedeigenaren, financiers, gebruikers, bouwers, makelaars, notarissen en het kadaster. De vastgoedwereld bevindt zich dan ook op een kantelpunt van transitie: een ingrijpende en onomkeerbare kantelingen van (vastgoed)systemen in de samenleving. Dit boek is een State of the art van Disruptie, Blokchain en Vastgoed. Een punt voor het nieuwe lectoraat Vastgoed om de echte betekenis van de Blockchain-technologie voor vastgoed te onderzoeken.

Specificaties

ISBN13:9789082707601
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:52
Druk:1
Verschijningsdatum:12-10-2017
Hoofdrubriek:Fiscaal recht

Over Jan Veuger

Professor Dr. Ing. Jan Veuger MRE FRICS is in 2019 benoemd tot professor Blockchain van de School of Finance & Accounting, School of Creative Technology en School of Governance, Law and Urban Development van de Saxion University of Applied Sciences Enschede. Daarvoor was hij van 2012-2019 lector Vastgoed aan de Hanzehogeschool Groningen. Jan is afgestudeerd aan de RSM Erasmus Universiteit Rotterdam, een van de top business schools voor onderwijs en in de top drie voor onderzoek. Naast lector is Jan copromotor van verschillende promovendi, voorzitter van de Commissie Kwaliteitscertificaten (CKV) van het Kwaliteitscentrum Sociale Woningbouwcorporaties, Raad van Toezicht van commissarissen van vier verschillende organisaties (tot 2.000 medewerkers) op het gebied van sociale woningbouw en ouderenzorg. Verder lid van de RICS Nederland afdeling Onderzoek en Innovatie, voorzitter van de RICS Nederland afdeling Openbaar Onroerend Goed, Fellow van de RICS, auteur van vele boeken(hoofdstukken), internationale wetenschappelijke en professionele publicaties, syllabi, onderzoeksrapporten en heeft vele gastcolleges gegeven.

Andere boeken door Jan Veuger

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Wat is disruptief vastgoed?
3. De relatie tussen Blockchain en Bitcoin
4. Blockchain en de vastgoedsector
5. Ontwikkelingen Blockchain
6. Blockchain en de invloed op de waardeketen van vastgoed
7. Vertrouwen in een wendbare vastgoedeconomie

Bronnen
Met dank aan
Over de auteur
Eindnoten

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Een wendbare vastgoedeconomie met disruptie en blockchain