Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mediation in praktijk

Beroepsvaardigheden en interventietechnieken

Specificaties
Paperback, 280 blz. | Nederlands
Boom Uitgevers Amsterdam | 4e druk, 2010
ISBN13: 9789085069874
Rubricering
Juridisch : Management
Boom Uitgevers Amsterdam 4e druk, 2010 9789085069874
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Mediation in praktijk' gaat over conflictbemiddeling - mediation- in de breedste zin van het woord. Te denken valt aan echtparen die op een respectvolle manier willen scheiden, werknemers en werkgevers in een arbeidsconflict, ouders die in conflict raken met instanties als de jeugdhulpverlening en aan het onderwijs dat moet investeren in een 'vreedzame'school.

Dit boek is in de eerste plaats gericht op psychologen, maar is ook van belang voor juristen, notarissen, accountants en andere beroepsbeoefenaars die zich bezighouden met conflicten. 'Mediation in praktijk' is niet alleen bestemd voor de beginnende mediator; de meer ervaren mediator vindt hier de details en achtergronden van diverse interventietechnieken.

De auteur beschrijft de meest in aanmerking komende gesprekstechnieken die de mediator kan hanteren. Hij besteedt hierbij aandacht aan de psychologische achtergronden van de verschillende interventietechnieken en aan de persoon van de mediator als interventionist. Hij plaatst de interventietechnieken binnen het ruimere kader van de interventiekunde, zoals de systeemgerichte gezinsbehandeling, oplossingsgerichte gesprekstherapie en organisatieverandering. De auteur ontwikkelde het beoordelingsinstrument waarmee de beroepsvaardigheden van de mediator kunnen worden vastgesteld. Dit instrument wordt door het Nederlands Mediation Instituut (NMI) gebruikt in de procedure voor de persoonscertificering van mediators. Ook hieraan wordt in dit boek aandacht besteeds en het is als bijlage opgenomen. 'Mediation in praktijk' kan zo ook dienen als ondersteuning bij de voorbereiding van het assessment bij de persoonscertificering. In deze vierde druk is de tekst op meerdere plaatsen grondig herschreven, aangevuld en aangepast aan de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Specificaties

ISBN13:9789085069874
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:280
Druk:4
Verschijningsdatum:15-3-2010
Hoofdrubriek:Management

Over Hugo Prein

Hugo Prein promoveerde in 1982 in Leiden op mediation en was tot voor kort seniordocent bij Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij is auteur en redacteur van diverse publicaties over mediation, zoals het Trainingsboek Conflicthantering en Mediation, Benaderingen en inspiratiebronnen van Mediation en diverse hoofdstukken in Het Handboek Mediation en geeft opleidingen en trainingen.

Andere boeken door Hugo Prein

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Inleiding Mediation
2. Gesprekstechnieken van de mediator
3. Wat voorafgaat aan de eigenlijke mediation
4. Reguleren van de communicatie tussen de deelnemers
5. Assisteren bij het behandelen van de conflictkwesties

Literatuur
Bijlagen
Noten
Register

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mediation in praktijk