,

The future of food

Een nieuw recept voor de voedingssector

Specificaties
E-book, 274 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Lannoo Campus | e druk, 2021
ISBN13: 9789401478793
Rubricering
Juridisch :
Lannoo Campus Epub met watermerkbeveiliging e druk, 2021 9789401478793
Direct te downloaden

Samenvatting

ZULLEN WE IN DE TOEKOMST NOG VLEES ETEN?
KOMT ONZE MAALTIJD STRAKS UIT DE 3D-PRINTER?
ZIJN ER MORGEN NOG WEL SUPERMARKTEN?

Hoe kunnen we een groeiende wereldbevolking op een gezonde en duurzame manier blijven voeden? Een boeiende ontdekkingstocht brengt ons van stadslandbouw naar zeeboerderijen, van kweekvleeslaboratoria naar hypergepersonaliseerd voedingsadvies op basis van artificiële intelligentie, en van de hybride supermarkt naar nieuwe, digitale platformmodellen.

Trefwoorden

Specificaties

ISBN13:9789401478793
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:274
Uitgever:Lannoo Campus
Verschijningsdatum:28-9-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management

Over Jorg Snoeck

Jorg Snoeck is oprichter van RetailDetail, het leidende communicatie- en netwerkplatform voor retail- en FMCG-professionals in de Benelux, en bezieler van het kenniscentrum Home of Retail, waar je het winkelen van de toekomst zelf kunt beleven.

Andere boeken door Jorg Snoeck

Over Stefan Van Rompaey

Stefan Van Rompaey is hoofdredacteur van RetailDetail en volgt als journalist de evoluties in de voedingssector al meer dan twintig jaar op de voet.

Andere boeken door Stefan Van Rompaey

Inhoudsopgave

Voorwoord: aan tafel!
Dankwoord

Grote uitdagingen op het menu
Voedselsysteem onder druk
Produceren voor morgen
Toekomstbestendige distributie
Consumptie in de toekomst
COVID als katalysator

De consument heeft honger naar morgen
Megatrends in de ‘transition twenties’
De vloeibare samenleving
De immateriële samenleving
De bewuste samenleving
De vertrouwenseconomie

Ingrediënten voor een nieuw voedselsysteem
Het menu voor 2050
De slimme landbouwrevolutie
De plantaardige revolutie
Proteïnen uit het labo
Insecten: ingrediënten van de toekomst?
Supergroenten van de zeeboerderij
Hoe 3D-printen de voedingsindustrie verandert
Naar een gezonder, gepersonaliseerd dieet

Componenten van een duurzame shift
Hoe verpakking circulair kan worden
Het gevecht tegen voedselverlies
Retailers stimuleren duurzame keuzes
In eén klik naar transparantie in de voedselketen?
Het probleem met eerlijke handel

Recepten voor een nieuwe distributiemodel
Waarom het foodretaillandschap versplintert
Blurring, of de strijd om maagaandeel
Waarom foodretailers worstelen met e-commerce
De winkel van morgen: gemak is het nieuwe goedkoop
De bocht van de supermarkt: minder producten, meer oplossingen
Europa, de sandwich van Amerika en China

Smaakmakers voor de toekomst
Hoe food futurist Mattia Crespi de toekomst van ons voedingsecosysteem ziet
Naar een toekomstbestendig voedingsbeleid

Nabeschouwingen
Quotes
Bibliografie

Net verschenen

Rubrieken

    Personen

      Trefwoorden

        The future of food