

Jorg Snoeck is oprichter van RetailDetail, het leidende communicatie- en netwerkplatform voor retail- en FMCG-professionals in de Benelux, en bezieler van het kenniscentrum Home of Retail, waar je het winkelen van de toekomst zelf kunt beleven.
Meer over de auteursThe future of food
Een nieuw recept voor de voedingssector
Samenvatting
ZULLEN WE IN DE TOEKOMST NOG VLEES ETEN? 
KOMT ONZE MAALTIJD STRAKS UIT DE 3D-PRINTER? 
ZIJN ER MORGEN NOG WEL SUPERMARKTEN? 
Hoe kunnen we een groeiende wereldbevolking op een gezonde en duurzame manier blijven voeden? Een boeiende ontdekkingstocht brengt ons van stadslandbouw naar zeeboerderijen, van kweekvleeslaboratoria naar hypergepersonaliseerd voedingsadvies op basis van artificiële intelligentie, en van de hybride supermarkt naar nieuwe, digitale platformmodellen.
Trefwoorden
voedselvoorziening duurzaamheid voedingssector voedselinnovatie voedselketen voedseltechnologie landbouw voedselconsumptie voedingsindustrie toekomst voedseltransitie voedselverspilling proteïnetransitie klimaat voedseldistributie voedselbeleid voedselschaarste gezondheid voedselzekerheid voedseleconomie voedselethiek voedingsstoffen landbouwbeleid voedingsgewoonten stadslandbouw globalisering dierenwelzijn artificiële intelligentie voedsel kweekvlees
Trefwoorden
Specificaties
Over Stefan Van Rompaey
Inhoudsopgave
Dankwoord
Grote uitdagingen op het menu
Voedselsysteem onder druk
Produceren voor morgen
Toekomstbestendige distributie
Consumptie in de toekomst
COVID als katalysator
De consument heeft honger naar morgen
Megatrends in de ‘transition twenties’
De vloeibare samenleving
De immateriële samenleving
De bewuste samenleving
De vertrouwenseconomie
Ingrediënten voor een nieuw voedselsysteem
Het menu voor 2050
De slimme landbouwrevolutie
De plantaardige revolutie
Proteïnen uit het labo
Insecten: ingrediënten van de toekomst?
Supergroenten van de zeeboerderij
Hoe 3D-printen de voedingsindustrie verandert
Naar een gezonder, gepersonaliseerd dieet
Componenten van een duurzame shift
Hoe verpakking circulair kan worden
Het gevecht tegen voedselverlies
Retailers stimuleren duurzame keuzes
In eén klik naar transparantie in de voedselketen?
Het probleem met eerlijke handel
Recepten voor een nieuwe distributiemodel
Waarom het foodretaillandschap versplintert
Blurring, of de strijd om maagaandeel
Waarom foodretailers worstelen met e-commerce
De winkel van morgen: gemak is het nieuwe goedkoop
De bocht van de supermarkt: minder producten, meer oplossingen
Europa, de sandwich van Amerika en China
Smaakmakers voor de toekomst
Hoe food futurist Mattia Crespi de toekomst van ons voedingsecosysteem ziet
Naar een toekomstbestendig voedingsbeleid
Nabeschouwingen
Quotes
Bibliografie
Anderen die dit kochten, kochten ook
Net verschenen
Rubrieken
- aanbestedingsrecht
 - aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht
 - accountancy
 - algemeen juridisch
 - arbeidsrecht
 - bank- en effectenrecht
 - bestuursrecht
 - bouwrecht
 - burgerlijk recht en procesrecht
 - europees-internationaal recht
 - fiscaal recht
 - gezondheidsrecht
 - insolventierecht
 - intellectuele eigendom en ict-recht
 - management
 - mens en maatschappij
 - milieu- en omgevingsrecht
 - notarieel recht
 - ondernemingsrecht
 - pensioenrecht
 - personen- en familierecht
 - sociale zekerheidsrecht
 - staatsrecht
 - strafrecht en criminologie
 - vastgoed- en huurrecht
 - vreemdelingenrecht