Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gezocht: Hofnar

Reflectie voor leiders en leidinggevenden

Specificaties
E-book, 224 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Uitgeverij Haystack | 1e druk, 2021
ISBN13: 9789461264800
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch : Management
Uitgeverij Haystack Epub met watermerkbeveiliging 1e druk, 2021 9789461264800
Direct te downloaden

Samenvatting

Ieder mens heeft blinde vlekken. Waar zit die van jou?

Het is gevaarlijk om alleen jaknikkers om je heen te verzamelen. Want wie wijst jou dan op je fouten? Wie vertelt jou de onverbloemde waarheid? Wie houdt jou een spiegel voor? Voor de broodnodige reflectie heb je kritische mensen om je heen nodig. Wat je nodig hebt, is een hofnar.

De hofnar was eeuwenlang degene die het reflectieve vermogen van de koning vergrootte. Maar wie was die hofnar eigenlijk? En wat kunnen we van hem leren in de huidige werkomgeving?

In dit boek ontdek je hoe we anderen kunnen inzetten om het reflectieve vermogen van onszelf en de mensen om ons heen te verbeteren. Je krijgt praktische handvatten waarmee je reflectie in je dagelijks werk kunt toepassen.

Specificaties

ISBN13:9789461264800
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:23-9-2021
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Expertrecensies (3)

Gezocht: Hofnar - ‘Origineel en veelbelovend’
Elly Stroo Cloeck | 26 januari 2022
Een hofnar in je bedrijf? Wat een raar idee! Iemand die grappen maakt in een kleurig pak en een hoed met belletjes, is dat nou nodig? Jazeker, stelt Juri Hoedemakers in ‘Gezocht: Hofnar’. Want de grappenmakerij is maar 1 van de 16 functies die de hofnar heeft. En aan die andere 15 heeft een leider óók behoefte. Dat helpt hem reflecteren ...
Lees verder
Gezocht: Hofnar - 'Boordevol tips die helpen te reflecteren'
Fred Rutgers | 23 november 2021
Toen ik Juri Hoedemakers’ boek Gezocht: Hofnar onder ogen kreeg werd ik spontaan nieuwsgierig. Welke kant zou hij opgaan? Het boek leuk, en bovendien lekker toegankelijk geschreven, maar tegelijkertijd heel serieus qua inhoud.
Lees verder
Gezocht: Hofnar
Bert Peene | 21 oktober 2021
Een hofnar was eeuwenlang een volslagen idioot die tot doel had een vorst met zijn fratsen te vermaken. Althans, dat beweert De Dikke Van Dale. Volgens Juri Hoedemakers is dat echter een veel te simpel beeld, dat geen recht doet aan de belangrijke rol die de nar aan het hof van een hooggeplaatste heer of dame speelde.
Lees verder

Over Juri Hoedemakers

Juri Hoedemakers (1987) deed na zijn bachelor ervaring op in veel organisaties in verschillende branches. Als begin dertiger begon zijn ‘tweede leven’ toen hij weer de schoolbanken inging. Voor zijn scriptie over de waarde van de aloude hofnar in moderne organisaties ontving hij de scriptieprijs aan de RSM Erasmus Universiteit. Vervolgens schreef hij een eerste boek Gezocht: Hofnar over het onderwerp dat in 2022 werd genomineerd voor Managementboek van het Jaar. In de functie van hofnar ging hij aan de slag bij onder andere AFAS, Monta, i4talent, Archipel, Gemeente Den Haag en SDW. Daar helpt hij mensen en organisaties kortgezegd op basis van de vernieuwende Drs.Hofnar Methode met het overbruggen van het gat tussen de ‘gewenste werkelijkheid, die we vaak lezen in de missie en visie van organisaties, en de gevoelde werkelijkheid zoals de medewerkers het ervaren. Maar naast die praktijk blijft de leergierige Hoedemakers (mavo, havo, hbo, wo) zich ook wetenschappelijk verdiepen: hij is inmiddels aan het promoveren op de comeback van de hofnar. Hoedemakers houdt lezingen in binnen- en buitenland, geeft les in het gedachtegoed aan business schools en universiteiten en blogt voor De Ondernemer (DPG Media). Recentelijk heeft hij Het NarrenGilde opgericht waar andere professionele narren worden opgeleid. Dat gilde is officieel ingehuldigd door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita de Bourbon de Parme. Zijn droom: de comeback van de hofnar als instituut in de maatschappij. 

Andere boeken door Juri Hoedemakers

Inhoudsopgave

Voorwoord
Introductie
Inleiding

DEEL 1
REFLECTIE

H1: Wat is reflectie en reflectief vermogen?
H2: Wie vergroot het reflectieve vermogen?
H3: Op welke manier kun je het reflectieve vermogen vergroten?

DEEL 2
DE HOFNAR

H4: Wie was de hofnar?
H5: De zestien functies van de hofnar
H6: Het verdwijnen van de hofnar

DEEL 3
DE HOFNAR ALS PRAKTISCHE 'TOOL' VOOR REFLECTIE

H7: De hofnar op de werkvloer
H8: De hofnar als tool voor reflectie
H9: De zeven stappen van de Koningscirkel
H10: De negen stappen van de Hofnarcirkel
H11: One more thing...

Dankwoord
Over de auteur
Drs. Hofnar Specials
Literatuur

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gezocht: Hofnar