Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Soms is alles wel eens waar

Toon Gerbrands trapt tegen 52 heilige managementhuisjes

Specificaties
Audio-download, blz. Mp3 | Nederlands
Bookora | 1e druk, 2022
ISBN13: 9789462555013
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch : Management
Bookora Mp3 1e druk, 2022 9789462555013
Direct te downloaden

Samenvatting

Met een voorwoord van Wim Kieft

In 'de tiende van Toon' trapt Toon Gerbrands 52 heilige managementhuisjes omver. Niet omdat hij per se dwars wil liggen. Wel omdat hij zo zijn eigen mening heeft over de over elkaar heen buitelende managementtrends en bijbehorende goeroes. Een mening die niet door iedereen gedeeld wordt maar juist daardoor zo interessant is. Want wat moeten nuchtere Nederlanders met al die heisessies, het grenzeloze vertrouwen in zelfsturende teams en het belang van een positieve mindset?

Als Toon één ding geleerd heeft van al zijn jaren in de topsport is het wel dat een goede manager, net als een goede coach, zijn vak leert in de praktijk. Niet door het lezen van zelfhulpboeken, wel door de realiteit van alledag. Hij noemt dat actie-intelligentie. Onmisbaar in de topsport, en onmisbaar in organisaties.

De praktijklessen die Toon Gerbrands in dit boek gebundeld heeft, zijn echt gebeurd. Ze winnen het daardoor altijd van de theorieën, overtuigingen en nooit bewezen managementwijsheden. Want laten we eerlijk zijn: soms is alles wel eens waar! Gerbrands laat zien wat wel werkt en wat hem zo succesvol maakt: gezond verstand, logisch nadenken, scherpte en kritisch analyseren. Met voorwoord van Wim Kieft.

'Een raak boek, voltreffer na voltreffer, confronterend en ontnuchterend. Mijn advies: lees het niet in één keer uit. Het is meer dan een boek. Het is een eyeopener. Voor leidinggevenden die durven.' - Maarten Hillenaar ~ Algemeen directeur Centric PSS

'Het succes van Jumbo is gebaseerd op out of the box denken en doen. Zo overtref je verwachtingen van klanten. Toon Gerbrands begrijpt dat en zijn manier van denken inspireert ons. Dit boek beveel ik dan ook van harte aan'. - Colette Cloosterman - van Eerd ~ Lid Raad van Bestuur Jumbo Groep

'Toon Gerbrands is een (sport-) bestuurder waar je op kan bouwen. Altijd bereid, om zonder eigenbelang, zijn kennis te delen of je ideeën te challengen. Een positief kritische grondhouding is niet iedereen gegeven, maar bij Toon is het zijn natuurlijke houding en dat lees je terug in zijn boeken!' - Humberto Tan ~ Radio-en televisiepresentator, schrijver en sportjournalist

Specificaties

ISBN13:9789462555013
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:2-4-2022
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Soms is alles wel eens waar - 'Verrassende cocktail voor leidinggevenden met lef'
Louis Thorig | 15 februari 2021
De samenleving wordt met de dag complexer. Over vijf jaar worden er weer andere vaardigheden gevraagd. Een relevante vraag is dan ook welke principes werken in de praktijk om de kans op succes te verhogen?
Lees verder

Over Toon Gerbrands

Toon Gerbrands was jarenlang actief als volleyballer, waarvan acht jaar in de eredivisie en eerste divisie. Vervolgens werd hij volleybalcoach. Onder zijn leiding haalden volleybalbalteams vier landstitels. Gerbrands was tevens bondscoach van het Nederlands heren volleybalteam dat een Europese titel behaalde en zich voor de Olympische Zomerspelen 2000 in Sydney plaatste. Hij was naast sportcoach ook manager en directeur van de DSB-schaatsploeg. Tussen 2002 en 2014 was hij algemeen directeur van de voetbalclub AZ. Sinds april 2014 is hij algemeen directeur van PSV.

Andere boeken door Toon Gerbrands

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Soms is alles wel eens waar