Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Risicogestuurd werken in de praktijk

Specificaties
E-book, 155 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Boom | 1e druk, 2015
ISBN13: 9789462760745
Rubricering
Juridisch :
Boom Epub met watermerkbeveiliging 1e druk, 2015 9789462760745
Direct te downloaden

Samenvatting

Met risico’s heeft elke organisatie te maken, maar hoe ermee wordt omgegaan verschilt enorm; er wordt van weggekeken, of regelgeving wordt dichtgetimmerd met de illusie van zekerheid.

Maar het kan anders. Martin van Staveren laat in 'Risicogestuurd werken in de praktijk' zien hoe je binnen je organisatie op een gezonde manier kan omgaan met risico’s. Door risicogestuurd te werken kijk je de realiteit van onzekerheid diep in de ogen en maak je op basis daarvan scherpe keuzes.

Van Staveren beschrijft glashelder hoe je dit als manager of professional aanpakt en hoe je de voorwaarden in je organisatie zo ontwikkelt, dat de mensen om je heen het overnemen. Met talrijke voorbeelden en concrete tips is dit praktijkboek een onmisbare gids om, met alle veranderingen en onzekerheden in je dagelijkse werk, succesvol je doelen te bereiken.

Specificaties

ISBN13:9789462760745
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:155
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:30-1-2015
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (4)

Risicogestuurd werken in de praktijk
Irna van der Molen | 3 november 2015
Risicogestuurd werken in de praktijk is een welkome aanvulling op bestaande literatuur. Een van de belangrijkste belemmeringen voor risicomanagement (namelijk constant tijdgebrek) wordt hierin expliciet benoemd, evenals de constatering dat organisaties constant aan verandering onderheving zijn, en dat ook dit gepaard gaat met grote onzekerheden. 
Lees verder
Risicogestuurd werken in de praktijk
Harry ter Braak | 11 september 2015
Van Staveren neemt vanaf de aftrap de lezers mee door met de leeswijzer duidelijk te maken welke doelgroep welk hoofdstuk specifiek moet lezen. In de vier hoofdstukken van het boek betreffen (1) het managen van onzekerheid, (2) het risicogestuurd werken: wat en hoe, (3) de voorwaarden voor de organisatie en (4) de praktische tips. Elk hoofdstuk kent een handige samenvatting met enkele reflectievragen. Reflectievragen die bij beantwoording een beeld kunnen geven van de mate van risicogestuurd werken van een organisatie.
Lees verder
Risicogestuurd werken in de praktijk
Dick Bos | 23 juni 2015
‘Risicogestuurd werken’ van Martin van Staveren is een bijzonder boek. Het houdt het midden tussen een wetenschappelijke verhandeling over de voordelen van risicogestuurd werken en een handboek voor een grote groep mensen die op het terrein van risicomanagement acteren. Voor een geïnteresseerde lezer die zijn kennis wil verbreden en bij wil blijven is het zeker het lezen waard.
Lees verder
Risicogestuurd werken in de praktijk
Tinka Bor-Reijinga | 16 maart 2015
Martin van Staveren is een senior risk professional in risicomanagementland. Op basis van zijn jarenlange ervaring schreef hij een boek dat zo stampvol met tabellen, lijstjes, tips en aanbevelingen staat, dat géén enkele project-, programma-, proces- of risicomanager er meer omheen kan: Risicogestuurd werken in de praktijk.
Lees verder

Over Martin van Staveren

Martin van Staveren is adviseur, auteur, docent en spreker. Hij ontwikkelde het gedachtegoed voor risicogestuurd werken met risicoleiderschap. Martin studeerde technische aardwetenschappen aan de Technische Universiteit Delft en internationale bedrijfskunde aan de NIMBAS/Bradford University.  Hij werke bijna twintig jaar als ingenieur, projectleider, productmanager, sectordirecteur en onderzoeker in de infrasector, onder andere in Afrika, het Midden-Oosten en Azië.  In 2008 promoveerde Martin op risicomanagement aan de Universiteit Twente. Sinds 2009 helpt hij vanuit zijn bureau VSRM publieke organisaties en bedrijven doelgericht om te gaan met risico’s én kansen in complexe situaties. Opdrachtgevers komen uit vrijwel alle sectoren.  Daarnaast doceert Martin in diverse executive opleidingen, onder andere aan de Universiteit Twente, Nyenrode Business School en Avans+.  In 2015 ontving Martin de internationale GeoSafety Network Award voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van risicomanagement. In 2019 en 2021 ontving hij tijdens het Risk & Resilience Festival de Caroline Award van de Universiteit Twente, de publieksprijs voor zijn bijdragen over risicoleiderschap Eerder schreef hij onder andere Risicogestuurd werken (2015), Risicoleiderschap (2018) en de #1 bestseller Iedereen Risicoleider (2020).  

Andere boeken door Martin van Staveren

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding: Organisaties in verandering
Leeswijzer

1. Management in onzekerheid
2. Risicogestuurd werken: wat & hoe?
3. Organisatie: welke voorwaarden?
4. Risicogestuurd werken: 10 praktische tips

Tot slot
Begrippenlijst
Geraadpleegde literatuur
Woorden van waardering
Over de auteur
Register

Bijlagen

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Risicogestuurd werken in de praktijk