Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Macht en onmacht

Politicus in een verdeeld land

Specificaties
E-book, 256 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Uitgeverij Balans | 1e druk, 2023
ISBN13: 9789463823234
Rubricering
Hoofdrubriek : Mens en maatschappij
Juridisch : Mens en maatschappij
Uitgeverij Balans Epub met watermerkbeveiliging 1e druk, 2023 9789463823234
Direct te downloaden

Samenvatting

Hij is een telg uit een orthodox-gereformeerd gezin en een bevlogen wereldverbeteraar. Als campagneleider van de ChristenUnie keek hij najaar 2012 partijleider Arie Slob na, die door de gangen van theater Carré op weg was naar de tv-lampen van het lijsttrekkersdebat. En hij deed een schietgebedje: 'O Heer, geef dat ik deze gang nooit hoef te maken.'

Maar drie jaar later was het zover: Gert-Jan Segers werd fractievoorzitter van de ChristenUnie. Tien jaar lang waren de wandelgangen van Den Haag zijn thuis. Hij nam deel aan talloze Kamer- en tv-debatten, interne beraadslagingen en overleggen met bewindslieden. Twee keer voerde hij coalitie-onderhandelingen, en leidde hij zijn partij naar regeringsdeelname. Het waren veelbewogen jaren, waarin vaak moeilijke beslissingen moesten worden genomen. Begin 2023 nam Segers afscheid van de politiek.

Hoe is het om vanuit een ideologische achtergrond compromissen te moeten sluiten? Hoe weeg je overtuiging en hoop tegenover tegenslagen en powerplay? Hoe neem je verantwoordelijkheid en leg je dat allemaal uit aan een steeds verder verdeelde achterban? Hoe breng je een boodschap van verbinding in een land dat steeds meer polariseert? Hoe moet het eigenlijk verder met Nederland?

In 'Macht en onmacht' blikt Gert-Jan Segers op een openhartige manier terug op zijn enerverende Haagse jaren, maar hij kijkt ook vooruit. Eerlijk onderzoekt hij zichzelf, de politiek en het veranderende Nederland. Het resultaat is een inspirerend boek dat tot nadenken stemt.

Specificaties

ISBN13:9789463823234
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:6-10-2023
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Macht en onmacht - Mooi inkijkje in politiek Den Haag
Henk Jan Kamsteeg | 9 november 2023
Weinig leidinggevende functies waarbij zoveel mensen over je schouders meekijken – en schreeuwen… In ‘Macht en onmacht’ beschrijft Gert-Jan Segers hoe hij hier als leider van de ChristenUnie mee omging. En zijn verantwoordelijkheid nam.
Lees verder

Over Gert-Jan Segers

Gert-Jan Segers (1969) is politicus. Hij studeerde in Leiden en in Washington. Tussen 2000 en 2007 werkte hij in Caïro. Na enkele jaren als directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie, trad hij toe tot de Tweede Kamer. Van 10 november 2015 tot 17 januari 2023 was hij fractievoorzitter.

Andere boeken door Gert-Jan Segers

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Weten waarom je eraan begint
2. Politiek van wonderlijke allianties
3. Geroepen om voorop te gaan
4. Schuren met een boezemvijand
5. Over de Rubicon
6. Binnen en buiten: werelden van verschil
7. Hoe de technocratie regeerde en het vertrouwen knakte
8. De krater van 1 april
9. Lessen van een bewogen zomer. Naar een politiek van hoop

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Macht en onmacht