Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Herinnering aan de rechtsstaat

Pleidooi voor serieus openbaar bestuur

Specificaties
Paperback, 92 blz. | Nederlands
Valiz | 1e druk, 2018
ISBN13: 9789492095657
Rubricering
Hoofdrubriek : Mens en maatschappij
Juridisch : Bestuursrecht
Valiz 1e druk, 2018 9789492095657
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Burgerkracht en burgermacht zijn tegenwoordig leidende principes binnen het doen en vooral laten van gemeenten. Of het nu gaat om openbaar bestuur, ruimtelijke ordening, publieke dienstverlening of sociale zorg: ‘de samenleving’ is aan zet. U dus, en uw medeburgers. Dat klinkt misschien mooi, maar achter deze door vrijwel heel politiek Den Haag bejubelde trend schuilen zware bezuinigingen, sentimentele concepten, uitgeklede rechten, miskenning van ons parlementaire stelsel en een overheid die zich steeds kleiner maakt.

Volgens Annemarie Kok wijst de populariteit van bestuurlijke termen als ‘meervoudige democratie’ en ‘lokaal maatwerk’ erop dat politici, bestuurders en ambtenaren de weg kwijt zijn. Zij roept daarom de rechtsstaat in herinnering als ideëel en formeel houvast en bepleit een institutioneel reveil.

Specificaties

ISBN13:9789492095657
Trefwoorden:rechtsstaat
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:92
Uitgever:Valiz
Druk:1
Verschijningsdatum:30-11-2018
Hoofdrubriek:Bestuursrecht

Over Annemarie Kok

Annemarie Kok studeerde filosofie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, werkte zes jaar bij dagblad Trouw en was negen jaar hoofdredacteur van tijdschrift Noorderbreedte. Ze publiceert geregeld over de keerzijden van toenemende burgerparticipatie in politiek en maatschappij. Daarnaast is ze docent ‘publieksgericht schrijven’ aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de RUG.

Andere boeken door Annemarie Kok

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Herinnering aan de rechtsstaat