Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Code rood

Hoe Oranje en Groen gedrag het succes in teams bepalen

Specificaties
E-book, 192 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Boom | 1e druk, 2023
ISBN13: 9789024457304
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch : Management
Boom Epub met watermerkbeveiliging 1e druk, 2023 9789024457304
Direct te downloaden

Samenvatting

Iedere organisatie verdient de beste teams die het allerbeste resultaat boeken – voor alle betrokkenen. Dat is de premisse van dit baanbrekende boek.

Code Rood introduceert een kleurenmethodiek (Groen, Oranje en Rood) die Eric van ’t Zelfde ontwikkelde tijdens zijn loopbaan als rector. De kleuren staan voor succes (Groen gedrag), mogelijkheid om te groeien (Oranje gedrag) en beperkte kans op succes (Rood gedrag). Ze zijn gekoppeld aan negen typische gedragskenmerken. De methodiek helpt je doelgericht de stoorzenders binnen je team te herkennen, maar ook de echte teamplayers. Deze collega’s gaan niet gebukt onder aangeleerde hulpeloosheid, zijn loyaal aan de organisatie en streven altijd naar verbetering. Dit alles gebeurt op een humane manier, zonder iemand als mens te beoordelen, maar wel door structureel, schadelijk gedrag op de werkvloer te durven benoemen. Alleen zo help je je team en je organisatie te floreren.

Eric van ’t Zelfde is bekend van zijn bestseller Superschool en het succesvolle TV-programma Dreamschool. Hij is een graag geziene gast in talkshows. Hij begon zijn carrière op één van de grootste probleemscholen van Nederland. Zijn succesvolle aanpak ontwikkelde hij tot de kleurenmethodiek in dit boek.

Eric is iemand die doorzet waar anderen afhaken of niet eens beginnen. Dankzij dit heldere boek kunnen wij nu allemaal die lastige maar cruciale veranderingen doorvoeren. Om zo samen de wereld mooier en menselijker te maken. – Jitske Kramer, corporate antropoloog, auteur van o.a. Deep democracy en Werk heeft het gebouw verlaten.

Een te gek boek met herkenbare voorbeelden! Een school is een samenwerkingsverband met naast wederkerige relaties ook ontwrichtend eigen winst eerst gedrag. Het is aan de schoolleider om hierin te sturen ten behoeve van de gezamenlijke opbrengst. Een ingewikkelde klus in een tijd van slecht beleid, lerarentekort en een wildgroei aan onderwijsopvattingen. Dit boek kan de schoolleider helpen bij die klus. – Ton van Haperen, leraar, lerarenopleider en publicist

Eric van 't Zelfde heeft in de praktijk laten zien dat zijn aanpak succes heeft. Nu heeft hij opgeschreven hoe hij te werk gaat. Dit boek is recht voor z'n raap, met duidelijke voorbeelden en – daar hou ik van – gericht op praktisch handelen. Hier kun je wat mee! – Dr. Ben Tiggelaar, Gedragswetenschapper, auteur van o.a. Dromen, durven, doen en De Ladder.

Specificaties

ISBN13:9789024457304
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:31-10-2023
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Code Rood - ‘Oproep om krachtig, humaan en moedig te handelen’
Rudy Kor | 30 januari 2024
Eric van ’t Zelfde wil leidinggevenden helpen om structureel waarneembaar gedrag van mensen op de werkvloer beter te herkennen. Maar misschien net zo belangrijk, de auteur legt in ‘Code Rood’ veel nadruk op aandachtig, doortastend en humaan leiderschap.
Lees verder

Over Eric van 't Zelfde

Eric van 't Zelfde (1972) was leraar in Den Haag, Scheveningen en Gorinchem, voordat hij in 2009 directeur werd van de Hugo de Groot in Rotterdam, op dat moment de slechtste school van Nederland. Binnen vijf jaar maakte hij er een van de beste scholen van het land van. Hij schreef hier de bestseller 'Superschool' over dat inmiddels zijn 28ste druk heeft gezien. In 2015 eindigde het avontuur in Rotterdam en werd hij achtereenvolgens rector, weer directeur en wederom rector van een school. Zijn specialisatie: het team bouwen dat het onderwijs naar grote hoogten brengt.  Eric is een voorstander van bildungsonderwijs. In 2000 ontving hij een Europese onderscheiding voor zijn literatuurmethode, Wanted Read or Alive, part 2.  

Andere boeken door Eric van 't Zelfde

Inhoudsopgave

Proloog 7

1. De route naar de driekleurenmethodiek 13
2. Langzame groei 19
3. Belangrijke theorieën 23
4. IQ, EQ en accu voorzien van umph 29
5. Het gedrag bij de drie kleuren 39
6. Het rode gedrag in organisaties 45
7. Het oranje gedrag in organisaties 71
8. Het groene gedrag in organisaties 81
9. Breng je school en je team in kaart! 95
10. Acteren op de verdeling van de kleuren in je organisatie 121
11. Interventie 1: De groeibenadering 125
12. Interventie 2: Ingrijpen op Rood 135
13. Interventie 3: Simultaan schaken 147
14. De bewegingen binnen het team 157
15. Nog preciezer kijken met de kleurenmethodiek 165
16. Leidinggeven is leiding nemen 173
17. Opdracht 181

Tot slot 185
Epiloog 191

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Code rood