Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Scholen en btw

Specificaties
Paperback, 126 blz. | Nederlands
MAKLU uitgevers | 1e druk, 2018
ISBN13: 9789046609255
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Fiscaal recht
MAKLU uitgevers 1e druk, 2018 9789046609255
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Onderwijs en kennisoverdracht vormen de hoeksteen van onze moderne kennismaatschappij. Onderwijs wordt echter niet alleen georganiseerd in het algemeen belang door (privaatrechtelijke) vzw’s of publieke instellingen maar ook in commerciële omstandigheden waarbij kennis wordt “verkocht”. Opleidingen dragen diverse benamingen zoals cursus, training, update, seminarie, activiteit, ... Het kan hierbij gaan om universitair of hoger onderwijs, schoolonderwijs, een cursus wijnproeven, bepaalde informaticalessen, een cursus assertiviteit op het werk, een cursus boekhouden, een cursus bloemschikken, ... Het is niet omdat deze opleidingen gegeven worden door een vzw dat ze ook per definitie vrijgesteld zijn van btw.

Daar waar tot eind 2013 commerciële onderwijsinstellingen konden kiezen om al dan niet btw aan te rekenen over hun prestaties kan dit vanaf 1 januari 2014 niet meer. Vanaf deze datum gelden duidelijke bepalingen die van toepassing zijn op al diegenen die op één of andere manier onderwijs verstrekken. Van een keuze is geen sprake meer!

De draagwijdte van de vrijstelling inzake onderwijs en de hiermee samenhangende handelingen wordt in dit praktijkgerichte boek onderzocht. Het boek bevat ook bijzondere topics zoals bijvoorbeeld het (grensoverschrijdend) organiseren van seminaries, conferenties, ..., de nieuwe regels voor de kostendelende vereniging en de nieuwe regels voor het organiseren van evenementen ter verkrijging van financiële steun. Ten slotte bevat het boek ook de regels voor de toepassing van het verlaagd btw-tarief van 6 % voor schoolgebouwen en centra voor leerlingenbegeleiding.

Specificaties

ISBN13:9789046609255
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:126
Druk:1
Verschijningsdatum:20-7-2018
Hoofdrubriek:Fiscaal recht

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert heeft een economische vooropleiding genoten (UGent). Hij is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij is professor aan de faculteit Economie van de UGent, vakgroep Accountancy, bedrijfsfinanciering en fiscaliteit waar hij het vak btw doceert. Hij is ook gastdocent aan de Hogeschool Gent en de Fiscale Hogeschool (Odisee).

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Scholen en btw