Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

E-commerce en btw

De toekomst van retail en distance selling in een platformeconomie

Specificaties
Paperback, 180 blz. | Nederlands
MAKLU uitgevers | 1e druk, 2020
ISBN13: 9789046610817
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Fiscaal recht
MAKLU uitgevers 1e druk, 2020 9789046610817
Niet leverbaar.

Samenvatting

“I Want What I Want When I Want It” is de huidige tendens in het consumptielandschap. De samenleving en de wereld om ons heen worden steeds meer gedomineerd door elektronische marktplaatsen en platformen. De consument wordt prosument, hij verkoopt ook bijkomstig goederen of verstrekt diensten. De opkomst van de deeleconomie opent bovendien ook nieuwe commerciële mogelijkheden.

De verkoop op afstand is (internationaal) aan een opmars bezig en het aantal toepassingen blijft groeien. Het traditionele onderscheid tussen B2C en B2B vervaagt, iedereen gaat aan iedereen verkopen. Door de deeleconomie ontstaan nieuwe kanalen C2C maar zelfs C2B. De digitale marktplaatsen, platformen en veilingen laten iedereen toe aan iedereen te verkopen.

Doordat webshops al dan niet over een voorraad kunnen beschikken, ontstaat vaak ook een logistieke uitdaging. De verzending of het vervoer maakt een belangrijk (kosten)aspect uit van de verkoop via webshops. Daarnaast zal het soms nodig zijn zich in bepaalde lidstaten te identificeren voor btw-doeleinden. Ook de retourzendingen vormen een uitdaging.

Dit boek handelt over de nieuwe uitdagingen en werking van retail en e-commerce en het fiscale gunstregime voor bepaalde vormen van leveringen van goederen of diensten via een digitaal platform.

Het boek bevat ten slotte de nieuwe regels inzake btw die van toepassing zullen zijn in 2021 op e-commerce in een B2C-omgeving. De werking van de MOSS en OSS komt hierbij aan bod.

Specificaties

ISBN13:9789046610817
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:180
Druk:1
Hoofdrubriek:Fiscaal recht
ISSN:

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odyssee). Kenmerkend voor zijn boeken en artikelen is de heldere analyse van de btw-vraagstukken.

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        E-commerce en btw