Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kostensoorten en btw

Toewijzing van de btw op kosten in het kader van recht op aftrek van de voorbelasting

Specificaties
Paperback, 208 blz. | Nederlands
MAKLU uitgevers | 1e druk, 2021
ISBN13: 9789046610886
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Fiscaal recht
MAKLU uitgevers 1e druk, 2021 9789046610886
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek gaat over de toewijzing van directe en indirecte kosten in het kader van de btw-aftrek krachtens het gebruiks- en bestemmingsprincipe.

In dit boek worden de soorten kosten dan ook geanalyseerd vanuit het standpunt van de aftrek van de voorbelasting. De btw op inkomende handelingen is immers maar aftrekbaar onder bepaalde voorwaarden. De analyse beperkt zich niet tot de methodiek maar geeft ook rekenvoorbeelden.

Centraal staan de begrippen “economische activiteit”, kosten die hiermee een “rechtstreeks en onmiddellijk verband vertonen”, “gemengde kosten” en “algemene kosten”.

Aan de hand van een analyse van de rechtspraak van het Hof van Justitie en de rulingpraktijk worden deze begrippen omschreven en het recht op aftrek ook met voorbeelden geïllustreerd.

Daarna worden de bijzondere financieringsbronnen (lidgelden, inbrengen, sponsoring, …) geanalyseerd bij gemengde btw-belastingplichtigen (vaak vzw’s) en hun invloed op het recht op aftrek.

Bijzondere aandacht gaat ook naar de subsidies. In welke mate moet of kan er met subsidies rekening gehouden worden in het kader van de berekening van het recht op aftrek van de btw?

Specificaties

ISBN13:9789046610886
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Druk:1
Verschijningsdatum:24-2-2021
Hoofdrubriek:Fiscaal recht
ISSN:

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odyssee). Kenmerkend voor zijn boeken en artikelen is de heldere analyse van de btw-vraagstukken.

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kostensoorten en btw