Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het roer om

Specificaties
Paperback, 232 blz. | Nederlands
Carrera | 1e druk, 2010
ISBN13: 9789048805037
Rubricering
Juridisch : Management
Carrera 1e druk, 2010 9789048805037
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

In 2008 besloot de bekende journalist Tom Kellerhuis zijn goedbetaalde baan als chef Kunst en Cultuur (de machtigste functie achter het nietje in de Amsterdamse Grachtengordel) van het destijds roemruchte opinieweekblad HP/De Tijd op te offeren. Hij meldde zich aan voor de koksopleiding aan het ROC van Amsterdam, en ging tussen de pubers als leerling-kok werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland.

Deze ingrijpende beslissing veranderde zijn leven drastisch; de eens zo machtige en geziene journalist die moeiteloos andere carrières maakte én brak, kwam terecht in het rauwe en donkere bestaan van de professionele keuken, waar hij als jongste bediende moest doen wat zijn meerderen hem opdroegen. Hij was geen koning meer maar een keukenslaaf. Zijn droom veranderde langzaam in een nachtmerrie. En toch zette hij door.

'Het roer om' is niet alleen een hilarisch verslag van Kellerhuispogingen om met vallen en opstaan een chef-kok te worden. Het leest ook als een ijzingwekkende thriller over het werkelijke wel en wee onder aan de ladder van de voedselindustrie. Bovenal is 'Het roer om' het relaas van iemand die op het hoogtepunt van een glansrijke carrière al zijn schepen achter zich verbrandt en besluit zijn hart te volgen.

Specificaties

ISBN13:9789048805037
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:232
Uitgever:Carrera
Druk:1
Verschijningsdatum:17-7-2012
Hoofdrubriek:Management

Over Tom Kellerhuis

Tom Kellerhuis is een schrijvende chef: hij schoolde zich zes jaar geleden van journalist om tot kok. Inmiddels is hij vooral bekend als Smulpaap en ‘De Schrijvende Kok’ (Het Parool, Vision, HP/De Tijd). Als gediplomeerd kok is hij terug op het oude nest als hoofdredacteur van opiniemaandblad HP/De Tijd, maar hij duikt nog regelmatig de topkeukens in om te leren en verslag te doen van zijn ervaringen.

Andere boeken door Tom Kellerhuis

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het roer om