Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Onder-stroom

Levensfasebeleid

Specificaties
Paperback, 166 blz. | Nederlands
MindCampus BV | 1e druk, 2007
ISBN13: 9789058832870
Rubricering
Juridisch : Management
MindCampus BV 1e druk, 2007 9789058832870
Onderdeel van serie HR praktijk
Niet leverbaar.

Samenvatting

Om het maximaal mogelijke van mensen in te zetten in de hedendaagse kenniseconomie dienen we te onderzoeken wat er in hen zit. En hoe komen we daar achter? Vraagt u wel eens aan uw medewerkers waar zij van dromen, wat hun talenten en idealen zijn? Weet u de bedrijfsidealen van uw medewerkers? Voor we mensen onderwerpen aan allerhande testen kunnen we hen ook gewoon vragen wat ze kunnen en wat ze willen ontwikkelen. En vooral ook wat ze níet willen.

Human Resources? Vraag de bron naar wat haar inhoud is. Gelukkige mensen maken betere producten en leveren betere diensten. Mensen die bevredigend werk doen zijn gelukkiger. Levensfasebeleid houdt rekening met de individuele werknemer en zijn of haar levensfase en leefstijl. Van de werknemer vraagt dat verantwoordelijkheid voor een zinvol leven en zelfsturing. Van de werkgever vraagt het bereidheid tot een open dialoog. Wie vraagt krijgt antwoord. Bent u klaar voor de antwoorden? Zo niet, stel dan eerst de vragen aan uzelf.

Specificaties

ISBN13:9789058832870
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:166
Uitgever:MindCampus BV
Druk:1
Hoofdrubriek:Management

Expertrecensies (1)

Onder-stroom
Jaap Hollaar | 11 april 2008
Jeanette van Uffelen schreef een boek over levensfasebeleid. De titel 'Onder-Stroom' kan op velerlei manieren worden uitgelegd: een stroom onder water of het kan te maken hebben met elektriciteit en zelfs kan dit het tegenovergestelde zijn van bovenstroom. Na enig zoeken kom ik er achter. Je kunt groot en sterk zijn en diverse zwemdiploma's hebben, maar dan nog kun je het verliezen van de onderstroom. Op de meest onverwachte momenten is de onderstroom te sterk. Een dergelijke zelfde onderstroom ervaart de auteur in het dagelijkse leven. Ze bedoelt een stroom aan energie, ambitie en talent. Als we deze bij onszelf herkennen en vormgeven dan doe we waar we goed in zijn. We gebruiken dan onze talenten en competenties. Dat is ook onze plicht.
Lees verder

Inhoudsopgave

1. Onder stroom
2. De positie van de hrm-functionaris
3. Leeftijd en levensfasen
4. Springers
5. Hordelopers
6. Renners
7. Lopers
8. Wandelaars
9. Huppelaars
10. Het doel en de middelen
11. De middelen
12. Geslaagde praktijken

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onder-stroom