Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Meesterframer

De complete handleiding framing voor iedereen die iedereen wil overtuigen

Specificaties
Audio-download, 286 blz. Mp3 | Nederlands
Bookora | 1e druk, 2020
ISBN13: 9789462552760
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch : Management
Bookora Mp3 1e druk, 2020 9789462552760
Direct te downloaden

Samenvatting

Heb je soms het gevoel dat je boodschap niet overkomt? Leer dan om je verhaal te framen. Door de juiste woorden te gebruiken, overtuig je iedereen, voordat ze het doorhebben.

In iedereen schuilt een meesterframer: ook jij kunt leren hoe je taal zo slim kunt inzetten dat je iedereen om je heen kunt beïnvloeden. Dit praktische boek helpt je stap voor stap om een behendige framer te worden. Wat willen mensen graag horen? Hoe laat een brein zich onbewust verleiden? Welke woorden moet je gebruiken en welke moet je vermijden?

Ga je actie voeren tegen een gewasbeschermingsmiddel of een landbouwgif? Kondig je de reorganisatie aan als een bezuinigingsmaatregel of is het een investering in je mensen? Vertel je je partner dat je een week gaat feesten met je vrienden, of is het tijd om je sociale contacten aan te halen?

Als je mensen wilt overtuigen, dan kun je het maar beter goed doen. Of je nou politicus, manager of professional bent, gebruik framing zodat jouw verhaal de enige waarheid is die telt.

Sarah Gagestein en Jolijn Mes van Taalstrategie helpen bestuurders, politici en andere professionals om hun inhoudelijke verhaal met een krachtig frame te communiceren. Sarah schreef eerder Denk niet aan een roze olifant en Harder praten helpt niet.

Specificaties

ISBN13:9789462552760
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Aantal pagina's:286
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:1-5-2020
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Meesterframer - 'Een superleuk boek'
Elly Stroo Cloeck | 19 oktober 2020
Meesterframer van Sarah Gagestein en Jolijn Mes is een heel boeiend boek over taalgebruik en hoe je daarmee een onderwerp zo kunt ‘framen' dat je overtuigend(er) overkomt.
Lees verder
recensie
Word meesterframer - Overtuig met breinvriendelijke communicatie
Liesbeth Tettero | 28 november 2019
Framing, dat is toch een trucje met woorden waarmee politici elkaar vliegen afvangen? Het heeft ermee te maken, maar framing is veel meer dan dat. Het is een manier om weloverwogen anderen te overtuigen door rekening te houden met de werking van het brein.
Lees verder

Over Sarah Gagestein

Sarah Gagestein is gespecialiseerd in framing en weet als geen ander hoe je controle kunt krijgen over je eigen ideeën. Als taalstrateeg en framingspecialist helpt ze organisaties aan de juiste woorden. Haar bureau Taalstrategie analyseert, beoordeelt en bedenkt frames voor organisaties met idealen. Met een achtergrond in Retorica, Communicatie- en Informatiewetenschappen en Japans is Gagestein zeer geïnteresseerd in de manier waarop taal maximaal kan overtuigen. Welke woorden werken? Framing slaat een brug tussen taal en ideeën. Welk taalkader heeft het grootste effect op mensen? Hoe zorgt u dat mensen u begrijpen, het met u eens zijn en in staat zijn uw boodschap te herhalen? Gagestein is de auteur van Denk niet aan een roze olifant, Harder praten helpt niet en Meesterframer.

Andere boeken door Sarah Gagestein

Over Jolijn Mes

Jolijn Mes van Taalstrategie helpt bestuurders, politici en andere professionals om hun inhoudelijke verhaal met een krachtig frame te communiceren.

Andere boeken door Jolijn Mes

Inhoudsopgave

Inleiding

DEEL I - ZIEN
1. Snappen hoe het brein werkt (ook dat van jou)
2. Wat is een frame?
3. Frames zijn echt overal
4. Frames en feiten gaan hand in hand
5. Oefenen met frames zien
6. Frames grondig onderzoeken en testen

DEEL II - DOEN
7. Stap 1. Het kloppend hart: je grote 'waarom'
8. Stap 2. Storytime: je verhaal ontwerpen
9. Stap 3. De juiste woorden en beelden

DEEL III - EN DAN?
10. Blijven bouwen aan je frames in de praktijk
11. De wind van voren krijgen
Tot slot

BIJLAGEN
Analyses bij oefeningen hoofdstuk 5
Checklist: ontwerpen van een frame
Dankwoord
Bronnenlijst
Van dezelfde auteur

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Meesterframer