Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Huispoezen en buitenkatten - Luchtig en realistisch

Geen beter begin dan een aandoenlijke foto van een ‘huispoes’ op de opvallend roze cover van dit boek. In dit zeer modern en jeugdig vormgegeven werk, duidt auteur Borova onder meer de kenmerkende problematiek in de wereld van Woningbouwverenigingen.  

Arvid Buit | 13 oktober 2021 | 1-2 minuten leestijd

Ook beschrijft Ergin Borova in Huispoezen en buitenkatten zijn eigen verhaal, als immigrant die van schoonmaker op Schiphol doorstroomt tot een topfunctie in een corporatie-bestuur.

Los van diep filosofische en zwaar inhoudelijke boeken, ben ik voor het slapengaan toch altijd blij met iets luchtigers. Het boek Huispoezen en buitenkatten bevat allemaal korte verhalen die prettig en vlot geschreven zijn.

Eigenzinnig

Borova komt uit de wereld van de Woningbouw, maar is ook in het gelukkig bezit van een eigenzinnige (en ietwat eigenwijze?) geest. Zijn aanstekelijke verhalen zijn gebundeld zonder daar persé een statement mee te willen maken. Hij wil vooral aanzetten tot actie, zo duidt de subtitel.

Luchtig en realistisch

Daar is hij opmerkelijk goed in geslaagd, omdat juist het luchtige en realistische karakter aanzet tot experimenteren. Als hij een groep collega’s duidelijk wil maken hoe je om moet gaan met vraagstukken ‘die buiten het systeem vallen’, neemt hij hen mee naar een restaurant. En laat één van hen iets bestellen dat niet op de kaart staat. Het verhaal dat volgt is herkenbaar en grappig, maar ook leerzaam voor de betrokkenen.

Inspiratie

Je maakt in deze korte verhalen kennis met zowel de anekdotische lessen, als met het (bijzondere) levensverhaal van Borova zelf. Ik heb Huispoezen en buitenkatten - Inspirerende verhalen die aanzetten tot actie! met veel plezier gelezen en zou het warm aanbevelen aan iedereen uit de woningbouw-corporatie sector, of managers met honger naar inspiratie.

Arvid Buit is executive coach en auteur van Wahlberg, Het verhaal van een CEO en van Red de Alfawolf. Hij houdt zich bezig met de ontwikkeling van topbestuurders en de ontwikkeling van het vakgebied coaching.

Over Arvid Buit

Arvid Buit is executive coach en auteur van Wahlberg, Het verhaal van een CEO en Red de Alfawolf, Zachte leiders maken stinkende wonden. Hij houdt zich bezig met de ontwikkeling van topbestuurders en de ontwikkeling van het vakgebied coaching.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden