Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Giftig gedoe op de werkplek

Van agressief gedrag naar sociale veiligheid

Specificaties
E-book, 176 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Boom | 1e druk, 2023
ISBN13: 9789024449859
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch : Management
Boom Epub met watermerkbeveiliging 1e druk, 2023 9789024449859
Direct te downloaden

Samenvatting

Het is niet te geloven. Jaarlijks zijn er bijna 2,5 miljoen incidenten met giftig gedoe op de werkplek. Waar gaat het dan om? Wat houdt giftig gedoe in en waar komt het vandaan? Welke patronen zijn erin te onderkennen? Waarom is het thema ineens zo actueel? Maar vooral ook, hoe kunnen we het voorkomen en bestrijden? Wat is het antigif dat kan zorgen voor een sociaal en psychologisch veilig werkklimaat?

Deze vragen worden in dit boek op meeslepende, goed onderbouwde en vooral praktische wijze beantwoord. De auteurs laten zien hoe giftig gedoe op de werkplek ontstaat en in stand wordt gehouden. Zij geven daarnaast tal van praktische tips en tools om giftig gedoe te voorkomen en effectief te bestrijden. 'Giftig gedoe op de werkplek' is een must-read voor iedereen die aan de sociale en psychologische veiligheid binnen teams en organisaties wil werken.

• Het eerste goed onderbouwde overzichtswerk in Nederland over de ontwikkeling van sociale (on)veiligheid op het werk. Behandelt het hele palet aan interne agressie en ongewenst gedrag, niet alleen seksuele intimidatie, maar bijvoorbeeld ook discriminatie en pesten.
• Zeer actuele thematiek die verklaard wordt aan de hand van meer dan twintig spraakmakende cases en tientallen insiderverhalen.
• De auteurs presenteren een nieuwe visie: de focus moet van incidenten met individuele daders en slachtoffers naar herhaalde patronen ingegeven door groepsprocessen en omgevingsfactoren.
• Vol met praktische modellen en tools waarmee je meteen zelf aan de slag kunt gaan.

Specificaties

ISBN13:9789024449859
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:11-4-2023
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Expertrecensies (7)

Giftig gedoe op de werkplek - ‘Onmisbaar boek’
Karlijn Pijnenburg | 13 december 2023
Het is verfrissend om een boek te lezen over grensoverschrijdend gedrag vanuit een ander perspectief. ‘Giftig gedoe op de werkplek’ gaat terug naar de kern. De auteurs geven veel inzichten in de wereld achter giftig gedrag en hoe je als organisatie, leider en collega kunt werken aan een sociaal veilige cultuur.
Lees verder
Giftig gedoe op de werkplek - ‘Helpt het onderwerp bespreekbaar te maken’
Christel Deckers | 1 september 2023
Caroline Koetsenruijter is onderzoeker, adviseur en trainer en o.m. auteur van het boek ‘Jij moet je bek houden’. Hans van der Loo is onderzoeker, facilitator en auteur van onder andere ‘Psychologische veiligheid’. Het thema dat hen beide bezighoudt is Veiligheid, een veilig werkklimaat voor alle werkenden. Samen schreven ze ‘Giftig gedoe op de werkplek’.
Lees verder
Giftig gedoe op de werkplek - Verplicht leesvoer
Roy van den Anker | 18 augustus 2023
Van ontoelaatbaar of grensoverschrijdend gedrag kan iedereen wel voorbeelden noemen. Zijn het niet de ‘grote ’voorbeelden die de publiciteit haalden, dan zijn het vooral heel veel ‘kleine’ voorbeelden die we zelf wel eens hebben ervaren.
Lees verder
Giftig gedoe op de werkplek - ‘Must read’
Louis Thorig | 9 juni 2023
‘Giftig gedoe op de werkplek’ van Caroline Koetsenruijter en Hans van der Loo gaat niet over werkgeluk, maar juist over de schaduwkanten in ons werkzame leven. Dikwijls blijven die onderbelicht. 
Lees verder
Giftig gedoe op de werkplek - Gids voor succesvol ontgiften
Rogier van der Wal | 25 mei 2023
De schade die giftig gedoe op de werkplek aanricht valt maar deels hard te maken, maar die cijfers zijn op zich al schokkend genoeg. Bijna twee miljoen mensen zijn betrokken bij 2,5 miljoen gevallen – de materiële én immateriële kosten daarvan zijn nauwelijks te bepalen, maar die moeten immens zijn. Hoog tijd dus voor effectief tegengif!
Lees verder
Giftig gedoe op de werkplek - ‘Koetsenruijter en Van der Loo leggen een stevig fundament’
Rudy Kor | 1 mei 2023
De centrale boodschap van ‘Giftig gedoe op de werkplek’ is dat er bij ongewenst gedrag in organisaties vooral aandacht is voor incidenten met individuele daders en slachtoffers. In de wetenschappelijke literatuur heet het toxisch, of in goed Nederlands ‘giftig gedoe’. Koetsenruijter en Van der Loo pleiten ervoor om sociale onveiligheid op het werk te voorkomen.
Lees verder
Giftig gedoe op de werkplek -‘Must read voor bedrijven die klaar zijn met gedonder’
Henk Jan Kamsteeg | 25 april 2023
Actueler dan dit worden boeken niet. ‘Giftig gedoe op de werkplek’ van Caroline Koetsenruijter en Hans van der Loo is een must read voor bedrijven die klaar zijn met gedonder op de werkvloer – of dit gedonder willen voorkomen.  
Lees verder

Over Caroline Koetsenruijter

Caroline Koetsenruijter (1979) studeerde rechten in Leiden en onderhandelen en Mediation in Boston. Na haar studie werkte ze als onderzoeker voor de Universiteit Leiden. Hierna werkte ze als bemiddelaar op de werkvloer bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Vervolgens werd ze onderzoeker bij het Nederlands Mediation Instituut. Caroline was 15 jaar actief als mediator  en vanaf 2007 is zij directeur van Instituut KCB. Caroline en haar team trainen bij meer dan 175 unieke opdrachtgevers rondom agressiepreventie, conflicthantering en bemiddeling. 

Andere boeken door Caroline Koetsenruijter

Over Hans van der Loo

Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals de in 2020 verschenen titels 'Psychologische veiligheid: Zo vorm je vrijmoedige teams' en 'Veldgids Psychologische veiligheid: Werkvormen, voorbeelden en tools om samen onbevreesd te presteren'.  Zijn nieuwste boek 'Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' schreef hij samen met Patrick Davidson. Hun eerdere boek over Elon Musk – Musk Mania - verscheen in 8 talen in meer dan 30 landen.

Andere boeken door Hans van der Loo

Inhoudsopgave

Inleiding 7

Hoofdstuk 1 De werkplek als warzone 21
Hoofdstuk 2 Reis door de jungle van giftig gedoe 45
Hoofdstuk 3 De Destructieve Vijf van giftig gedoe 63
Hoofdstuk 4 De actualiteit van giftig gedoe 93
Hoofdstuk 5 De voedingsbodem van giftig gedoe 119
Hoofdstuk 6 De grillige dynamiek van giftig gedoe 143
Hoofdstuk 7 Verdwaald in een mistig doolhof 177
Hoofdstuk 8 Responsiviteit: inspelen op giftig gedoe 215
Hoofdstuk 9 Safety by design 247

Uitleiding 275
Verwijzingen 279
Literatuur 286

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Giftig gedoe op de werkplek