Lees verder
Dion Kotteman is partner bij Grey Matter Matters, een strategisch adviesbureau voor de overheid.
Hij schrijft vaker een boek (De projectsaboteur, De projectsaboteur en PRINCE2, Ga toch leidinggeven!) en geeft les aan Nyenrode business universiteit. Hij heeft ervaring bij de overheid (onder andere als algemeen directeur van de Audit Dienst Rijk) en bij financiele instellingen zoals de ING.
Meer over de auteursDe projectsaboteur
Het geheime handboek voor de projectsaboteur
Samenvatting
Natuurlijk kennen we de boeken over projectmanagement. De goedbedoelende projectmanager wordt uitstekend bediend. Maar als je het project niet steunt en wilt stoppen, had je tot nu toe geen how to boek.
Tot nu toe, want je houdt het nu in je handen: een handboek over hoe je een project op een slimme manier kunt saboteren. Soms komt je dat nameljik veel beter uit. Je zult maar in een project zitten dat je je baan kan gaan kosten, wat doe je dan? Openlijk bezwaar maken? Dat versnelt het ontslagproces alleen maar. Subversieve slimmigheid is hier het antwoord. Hoe kun je als projectmanager, als opdrachtgever, als gebruiker of als specialist op het goede moment een stok tussen de spaken steken?
Er wordt volop gesaboteerd: de echte wereld zit vol met mensen die ergens een voordeel willen halen. Zolang de inspanning maar opweegt tegen het te behalen voordeel. Dat geldt voor al het menselijk gedrag; in organisaties, in reguliere bedrijfs- voering, in verandertrajecten, in IT en buiten IT. Of dacht je dat De Meeste Mensen Deugen?
Nu kun je je aan je sabotage-drang overgeven, want met dit handboek erbij gaat saboteren veel beter. Maar er is nog een andere optie: leer ervan! Leer dat er saboteurs zijn, dat het er veel zijn en dat je ze overal kunt tegenkomen. En vooral dat je er wat aan kunt doen. Maar dat moet dan wel op juiste manier gebeuren: je moet precies weten op welke knoppen je moet drukken. Daarvoor moet je de saboteurs en hun motieven goed kennen.
En dat is nodig ook: uit onderzoek blijkt dat zo’n 65% van de IT-projecten geheel of gedeeltelijk faalt. In Nederland praten we dan in de IT alleen al over zo’n zes miljard euro per jaar! Als we daar de bouw, infra en andere sectoren aan toevoegen, is dat bedrag nog vele malen hoger. Door op een verantwoorde manier met de belangen van de projectsaboteurs om te gaan kun je deze schade flink beperken. Kotteman en Gietema geven je in dit boek daartoe drie instrumenten: de Sabotage Self Assesment, de Complot Feitenanalyse en de Manipulatie Feitenanalyse.
Lees dit boek en word een sabotage-expert!
Specificaties
Expertrecensies (3)
Lees verder
Lees verder
Lees verder
Over Dion Kotteman
Over Jeroen Gietema
Inhoudsopgave
2 crime 1 : De methode om projecten te saboteren 18
3 Saboteer de bureaucratische machine van het project 21
4 De saboterende opdrachtgever 29
5 De saboterende projectmanager 41
6 De saboterende gebruiker 62
7 De saboterende specialist 73
8 Het saboterende lid van de or 90
9 De criminele samenzwering 99
10 De agile manier van sabotage 112
11 Crimineel slotakkoord 125
12 De actualiteit van sabotage 127
13 De aanpak van projectsabotage 133
14 Epiloog 151
Bronvermeldingen 155
De auteurs 157
Mensen die dit boek kochten, kochten ook...
Net verschenen
Rubrieken
- aanbestedingsrecht
- aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht
- accountancy
- algemeen juridisch
- arbeidsrecht
- bank- en effectenrecht
- bestuursrecht
- bouwrecht
- burgerlijk recht en procesrecht
- europees-internationaal recht
- fiscaal recht
- gezondheidsrecht
- insolventierecht
- intellectuele eigendom en ict-recht
- management
- mens en maatschappij
- milieu- en omgevingsrecht
- notarieel recht
- ondernemingsrecht
- pensioenrecht
- personen- en familierecht
- sociale zekerheidsrecht
- staatsrecht
- strafrecht en criminologie
- vastgoed- en huurrecht
- vreemdelingenrecht