Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Zo maak je iemand een kopje groter - ‘Interessante afslagen en verdiepingen’

In zijn boek 'Zo maak je iemand een kopje groter' deelt Ben Tiggelaar 52 inzichten voor werk en leven. Het boek bevat 52 recente columns dieTiggelaar voor het NRC heeft geschreven.

Lizzy Prins | 10 maart 2022 | 1-2 minuten leestijd

In Zo maak je iemand een kopje groter lees je onder andere hoe je sleur in je werk doorbreekt, wat mannen kunnen doen voor vrouwelijke collega’s, hoe je uitstelgedrag aanpakt en hoe je het roer omgooit.

In het begin van het boek geeft Tiggelaar meteen een geheim prijs. Hij vertelt over welke vragen hij zichzelf stelt voordat hij begint aan zijn wekelijkse column voor NRC. Deze vragen zijn:

- Wat zou ik deze week zelf willen leren?

- Wat zou iedere lezer moeten weten?

Mooi om te lezen dat Tiggelaar zijn stukjes voor de krant niet ziet als gewoon een stukje schrijven, maar juist als een kans om zich te verdiepen in een onderwerp dat hem fascineert.

Inspirerend en praktisch

Dit verdiepen in een onderwerp doet Tiggelaar op een inspirerende en praktische manier. De hoofdstukken passen stuk voor stuk op maar een paar pagina’s, waardoor het makkelijk is om om de paar dagen even een hoofdstukje (of een aantal) te lezen.

Al met al is Zo maak je iemand een kopje groter geen heel uitgebreid boek met diepgaande theorieën. De kracht en charme van dit boek zit hem juist in de link tussen het dagelijkse leven en verschillende theorieën en inzichten. Praktisch, eenvoudig en met interessante afslagen en verdiepingen.

Tip: Vergeet vooral ook niet het hoofdstuk met lessen van een bescheiden keizer te lezen!

Over Lizzy Prins

Lizzy Prins is eigenaar van High Potential Factory waar zij als business- en leiderschapscoach ondernemende impactmakers helpt te groeien door te ondernemen vanuit hart en ziel. Als gecertificeerd Mbit coach weet zij blokkades en patronen als geen ander te doorbreken en helpt zij ondernemers om grote doelen te realiseren.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden