Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De wereld is rond

Een optimistisch masterplan voor de transformatie van business en maatschappij

Specificaties
E-book, 292 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Pelckmans | 2e druk, 2021
ISBN13: 9789464013429
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch : Management
Pelckmans Epub met watermerkbeveiliging 2e druk, 2021 9789464013429
Direct te downloaden

Samenvatting

Winnaar Managementboek van het Jaar 2020
Lees hier het juryrapport >

Al meer dan twintig jaar veranderen sectoren onder impuls van digitale disruptie. Banken, retailers, de media, taxibedrijven en zovele andere organisaties ervaren vandaag de kracht van digitalisering en de uitdagingen die ermee gepaard gaan. Alle sectoren bevinden zich in hun eigen storm, waarbij digitale krachten hen dwingen om een nieuwe positie in te nemen.

Maar wat als dat slechts het begin is? Wat als het onvoldoende blijkt om alleen vanuit de eigen industrie op zoek te gaan naar een toekomstgericht transformatieplan? Wat als onze maatschappij zelf in de kern verandert, deels door digitalisering, maar evengoed door grote vraagstukken over de toekomst van werk, wonen, mobiliteit, klimaat, gezondheid, onderwijs, globalisering, bevolkingsaangroei en zelfde de problematiek van langer leven? In deze nieuwe editie van De wereld is rond gaat Jo Caudron verder op zoek naar de verbanden tussen elk van deze maatschappelijke transformaties. Hij komt daarbij tot de conclusie dat ze samen een metastorm vormen, een allesoverstijgende reeks van met elkaar verweven perfecte stormen. Deze metastorm heeft een impact op elke beslissing die we als bedrijf, beleid of individu nemen. In de nasleep van de coronacrisis onderzoekt de auteur in welke mate de gevolgen van de pandemie als brandversneller fungeerden voor wereldwijd opflakkerende veranderingen.

De wereld is rond is een optimistisch pleidooi om uitdagingen holistisch te benaderen en aan te pakken. Slagen we daarin, dan wacht ons een toekomst die meer dan de moeite waard is en waarin we beter gewapend zijn tegen de grote systeemschokken die ons nog te wachten staan. Jo Caudron is al jaren actief als digitaal ondernemer. Sinds tien jaar is hij transformatiestrateeg.

Hij heeft verschillende boeken op zijn naam staan die allemaal een bron van inspiratie vormen voor individuen, bedrijven en beleidsmakers in deze transformatieve tijden.

Specificaties

ISBN13:9789464013429
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:292
Uitgever:Pelckmans
Druk:2
Verschijningsdatum:14-9-2021
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Expertrecensies (6)

De wereld is rond - ‘Hoopvol en broodnodig’
Elmas Duduk | 15 februari 2022
De rode draad in 'De wereld is rond' van Jo Caudron wordt gevormd door 'metastormen': maatschappelijke transformaties die alles raken. Met die term wil Caudron de omvang duiden van de uitdagingen die ons te wachten staan.
Lees verder
De wereld is rond - 'Lezen!'
Paul Hassels Mönning | 2 december 2020
Middenin de eerste smart lockdown won De wereld is rond het predikaat managementboek van het jaar 2020. Het boek is bijzonder actueel, relevant en waardevol.
Lees verder
De wereld is rond - 'Een inspirerende kijk op de toekomst'
Sjors van Leeuwen | 11 juni 2020
Disruptieve ontwikkelingen hebben de wereld in zijn greep. Alle sectoren bevinden zich in hun eigen storm en de maatschappij verandert ingrijpend door digitalisering, globalisering en klimaatverandering. Jo Caudron beschrijft in De wereld is rond deze metastorm op het gebied van wonen, werk en mobiliteit en geeft handvatten voor een toekomstgericht transformatieplan.
Lees verder
De wereld is rond - 'Goed geschreven, goed onderbouwd en inspirerend boek'
Peter van der Wel | 1 mei 2020
Jo Caudron beschrijft in De wereld is rond een ‘metastorm'. Een totale maatschappelijke transformatie, die veel verder gaat dan alleen het digitaliseren van bestaande processen of bedrijfsmodellen. De metastorm is een kans en een noodzaak voor bedrijven om mee te transformeren en mee te gaan naar een nieuwe circulaire wereld.
Lees verder
De Wereld is Rond - 'Een realistisch en optimistisch toekomstbeeld'
Louis Thorig | 22 april 2020
De auteur van De wereld is rond is geen econoom, geen academicus maar noemt zichzelf een selfmade transformatiestrateeg. In zijn boek beschrijft Jo Caudron een optimistisch masterplan.
Lees verder
De wereld is rond - 'Boeiend en inspirerend'
Elly Stroo Cloeck | 17 februari 2020
De wereld is rond dekt een groot aantal onderwerpen af, is daarmee holistisch, en ook optimistisch. Het komt een beetje over als een mix van Feitenkennis, Sapiens (uit beide boeken citeert Cauldron dan ook uitgebreid) en Donuteconomie.
Lees verder

Over Jo Caudron

Jo Caudron is als ondernemer gepassioneerd door technologie en media. Vanuit zijn 20 jaar ervaring in de online wereld en als oprichter van talrijke internetbedrijven, is hij een veelgevraagd spreker op het vlak van digitale en sociale media en adviseert hij grote bedrijven in binnen- en buitenland.

Andere boeken door Jo Caudron

Inhoudsopgave

Dankwoord
Inleiding

1 De Metastorm
2 Ontwaken
3 De wereld is boos
4 Vooruitgangspessimisme verklaard
5 Welvaart en geluk
6 Een optimistisch perspectief
7 De Peak Stuff Economy-revolutie
8 De perfecte storm in werk
9 De perfecte storm in wonen
10 De perfecte storm in mobiliteit
11 De toekomst in 2030
12 Wat is er nodig?
13 Het managen van de Metastorm met behulp van het SUPERchange-model
14 De wereld is rond

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De wereld is rond