OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 144 van 19.523 resultaten
video
Personeelsmanagement
2 augustus 2022
Jan Plevier
Conflicten op het werk zijn aan de orde van de dag. Arbeidsconflicten hebben grote impact op de direct betrokkenen, op de organisatie waar men werkt en op de BV Nederland. Conflicten op een goede manier tijdig aangaan ter voorkoming van escalatie is dus in veel opzichten lonend. In Conflictvaardig op het werk geven Jan Plevier en Frank Emmelot je meer inzicht en praktische handvatten. In de Bookchat leggen zij uit wat de schade van conflicten is op het werk.
preview
Personeelsmanagement
2 augustus 2022
Rachel Gasper-Rothengatter
2-3 minuten leestijd
Flow ervaren in je werk levert zo veel voordelen op voor jezelf, je team en organisatie, dat het bijna absurd is dat we er niet meer aandacht voor hebben binnen organisaties. Voor Rachel Gasper-Rothengatter is dat de reden om er onderzoek naar te doen. Ze schreef er een boek over: ‘Flow in organisaties’.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
2 augustus 2022
Jan Hoogstra
5-7 minuten leestijd
Bij yoga denk ik bijna altijd aan oefeningen om te ontspannen. Maar wat is de link met het bedrijfsleven? Er zit echter veel meer achter yoga, met principes die we goed kunnen gebruiken in ons dagelijkse (werkzame) leven. Judith Manshanden legt in haar boek ‘De Corporate Yogi’ 10 principes uit voor een goede mentale balans in je werk.
recensie
Algemeen management
2 augustus 2022
Chris Maas Geesteranus
3-5 minuten leestijd
In dit kleine boekje (ruim 55 bladzijden A5) komt de auteur tot een aantal overlevingsprincipes uit de natuur die volgens haar toepasbaar zijn op menselijke organisaties. Is dat dan nodig, kan men zich afvragen?
recensie
Verandermanagement
1 augustus 2022
Henk Jan Kamsteeg
3-4 minuten leestijd
Alle medewerkers en leidinggevenden hebben recht op een positieve cultuur. Marcella Bremer biedt in haar boek ‘Positieve cultuur doe je samen’ praktische handvatten om dit mogelijk te maken.
recensie
Communicatie en media
1 augustus 2022
Blokhuis
3-4 minuten leestijd
Gesprekken voeren we de hele dag. Dan denk je dat je dat redelijk kunt. Ik dacht dat in ieder geval wel. Mijn werk als customer experience manager verloopt redelijk vlotjes en ook privé lopen de gesprekken best lekker. En toch…even terug naar de basis.
Interview
Persoonlijke effectiviteit
1 augustus 2022
Hans van der Klis
5-8 minuten leestijd
‘Aankloten’ van Frans van Leeuwen stootte rond Vaderdag door naar de eerste plaats in de Managementboek Top 100. Het is een zelfhulpboek voor mannen, dat geen zelfhulpboek wil zijn. ‘In de winter ga ik wel eens een middag in een warm bad zitten. In een corporate omgeving zal daar niet heel enthousiast op gereageerd worden.’
recensie
Mens en maatschappij
1 augustus 2022
Sjors van Leeuwen
5-7 minuten leestijd
Het Westen met wordt met snelle vaart ingehaald door China. Dit land is aardig op weg om dé nummer één van de wereld te worden. Amerika is daarentegen op zijn retour en intern sterk verdeeld. In het boek ‘Heeft China al gewonnen?’ lezen we meer over de strategische stappen en misstappen van Amerika en China in een wedstrijd op wereldschaal. Wie gaat er winnen?
recensie
Marketing
29 juli 2022
Sjors van Leeuwen
4-5 minuten leestijd
Iedereen denkt er wel eens aan: het schrijven van een boek. Steeds meer professionals, zzp-ers en ondernemers pakken de pen op en schrijven hun eigen ‘businessboek’. Natuurlijk wil je ook dat er veel van worden verkocht, maar dat blijkt in de praktijk best lastig. In ‘Het Bestsellerboek’ lees je hoe je een succes maakt van jouw businessboek en op 1 komt in de bestsellerlijst.
preview
Strategisch management
29 juli 2022
Remco Bakker
2-3 minuten leestijd
OGSM is een model om plannen te maken én uit te voeren. Met een goed plan houd je koers én blijf je wendbaar. Je bent goed voorbereid: voer simpelweg uit wat in het plan staat. Wat er niet in staat, ga je niet doen! Maar een goed plan is altijd een levend plan. Leer van de resultaten en stuur bij. Daarvoor heb je drie dingen nodig: een goed plan, een duidelijke werkwijze om de voortgang te bewaken en een heldere rolverdeling in het team.
recensie
Organisatiekunde
29 juli 2022
Nico Jong
3-4 minuten leestijd
‘Wie orde zaait, zal chaos oogsten’ is door Walter Baets na twintig jaar opnieuw uitgegeven. Zijn vertoog heeft nog steeds dezelfde krachtige boodschap: onze westerse manier van denken en organiseren is nog altijd mechanistisch, bureaucratisch en hiërarchisch.
video
Strategisch management
28 juli 2022
Mark Huijben
Elke organisatie staat voor belangrijke vragen die direct met een goede bedrijfsvoering te maken hebben. Hoe blijf je aantrekkelijk als werkgever en boei en bind je medewerkers? Hoe blijf je wendbaar, doelmatig en van waarde in een omgeving die voortdurend verandert? Mark Huijben heeft op deze en andere vragen de antwoorden gezocht en gevonden, in samenwerking met managers, stafmedewerkers en organisatieadviseurs. In de Bookchat vertelt hij wat bedrijfsvoering zo lastig maakt.
recensie
Personeelsmanagement
28 juli 2022
Jan Hoogstra
3-4 minuten leestijd
We weten dat de zorg onder druk staat. Dit was al zo voor Covid. Zorgprofessionals zijn het hart van een zorgorganisatie, het is belangrijk om hen gezond en gemotiveerd te houden. Anouk ten Arve geeft in ‘Zuurstof voor zorgprofessionals’ een werkwijze hoe je hartfalen in een zorgorganisatie kunt voorkomen, door ruimte te creëren voor sociale en technische innovatie.
recensie
Psychologie
28 juli 2022
Anke Tijtsma
2-3 minuten leestijd
Stellig is niet hetzelfde als helder, legt Frank Weijers uit in ‘Conflict & Polarisatie’. Stelligheid zet vast. En helderheid geeft juist ruimte. Wat helder geformuleerd wordt, is begrijpelijk en voor één uitleg vatbaar. En dat zet niet vast. En er is nog iets wat hij schrijft over helderheid dat ik de moeite waard vind: ‘helderheid is uitnodigend voor anderen om ook hun stem te laten horen’. Een fraaie constatering.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
27 juli 2022
Jan Hoogstra
3-5 minuten leestijd
Hoe komt het nou dat we onze kinderlijke speelsheid verliezen en de ratrace ingaan voor een carrière? Waarbij menigeen sneuvelt door een burn-out? Frans van Leeuwen beschrijft in ‘Aankloten, kloot jezelf succesvol’ zijn eigen levensweg, van aanklotend kind tot burn out. De hoofdvraag van het boek is ‘Waarom kloten we als volwassenen niet meer aan?’ Een terechte vraag denk ik.
recensie
Coaching en trainen
27 juli 2022
Liesbeth Tettero
3-4 minuten leestijd
Iedereen die met groepen werkt, kent het. Er gebeuren dingen die je niet kunt plaatsen, je ervaart weerstand in de groep, je reageert heftig op die ene deelnemer die je doet denken aan je autoritaire manager van vroeger… Er gebeurt van alles wat niet per se met het doel van de bijeenkomst te maken heeft.
Interview
Strategisch management
27 juli 2022
Bert Peene
4-5 minuten leestijd
Succesvol eventbeleid speelt een belangrijke rol in het behalen van strategische organisatiedoelen. Dat is de kern van ‘Handboek Strategische Eventmarketing’. Een van de voorwaarden om die ontwikkeling daadwerkelijk te laten plaatsvinden is het upgraden van de eventprofessional: die moet veel meer dan nu het geval is een sparringpartner van de directie worden. Kruitwagens handboek levert meer dan voldoende inzichten om die ontwikkeling mogelijk te maken.
preview
Personeelsmanagement
27 juli 2022
2-3 minuten leestijd
De leukste, spannendste én meeste effectieve manier om te leren is: spelen. Toch stoppen we nog steeds trainingsgroepen in zaaltjes onder een systeemplafonnetje met TL-licht om een dag lang te luisteren naar een expert en leerlingen in klaslokalen om te luisteren naar docenten. Dat kan en moet écht anders. Hoe? Ga spelen!
video
Algemeen management
26 juli 2022
Frank Deuring
Angst voor fouten leidt tot burn-outs, onnodige kosten en een waardeloze sfeer op de werkvloer. Een organisatie die radicaal open is over fouten, hoe mooi zou dat zijn? Daar voelt iedereen zich veilig om zelfs de meest gigantische blunders te delen. Daar word je niet afgerekend op fouten. Sterker nog: je lef wordt juist gewaardeerd. Wil je fouten ook in je voordeel laten werken? In de Bookchat vertelt Frank Deuring over zijn boek Superfalen.
recensie
Communicatie en media
26 juli 2022
Froukje Schaaf
2-3 minuten leestijd
‘Domme vragen bestaan wel’ van Rik Moons pakt meteen vanaf de eerste bladzijde je aandacht. Met een goede dosis humor en veel praktijkvoorbeelden geeft Moons handvatten om diepere gesprekken te voeren door andere vragen te stellen en beter te luisteren.