OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Recensie

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Recensies

  Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
  11.323 resultaten
  recensie
  Psychologie
  24 april 2024
  Dymph Neeteson
  1-2 minuten leestijd
  Het antwoord op de vraag in de titel van ‘Zijn vrouwen betere mensen?’ wist ik natuurlijk al voor ik het boek had gelezen. Maar ik ben dan ook niet helemaal objectief. Het boek is door een man geschreven. Wat een topper die Leo Pot. En het is gebaseerd op onderzoek...
  recensie
  Coaching en trainen
  23 april 2024
  Judith Budde
  1-2 minuten leestijd
  Hoe zet je een vaardigheidstraining zó in elkaar dat je deelnemers zich de vaardigheden werkelijk eigen maken? Op een manier die ook beklijft? Wat weten we hierover vanuit de wetenschap en hoe kunnen we die kennis gebruiken in onze trainingen? Daarover gaat ‘Evidence based trainen’ van Karin de Galan en Peter Baggen van de School voor training.
  recensie
  Algemeen management
  23 april 2024
  Peter Streefkerk
  4-5 minuten leestijd
  In verband met duurzaamheid zie je vaak de afkortingen ESG, SDG en CSRD voorbij komen. Veel mensen weten niet precies waar die afkortingen voor staan, ik zelf moet het antwoord af en toe ook schuldig blijven, en nog minder mensen weten wat ze er mee aan moeten. Om op deze vragen een antwoord te krijgen, is de aanschaf van ‘ESG-gids’ van Karine Vandenberghe aan te bevelen.
  recensie
  Algemeen management
  23 april 2024
  Roy van den Anker
  2-3 minuten leestijd
  Hoe dynamischer de wereld wordt, hoe meer moeite we doen om controle te krijgen. Met als gevolg een enorme toename van regels om alles wat onwenselijk is de wereld uit te helpen. Compliance is het toverwoord om misstanden te voorkomen. En als dat niet werkt, dan bedenken we er nog een paar regels bij.
  recensie
  Personeelsmanagement
  22 april 2024
  Hans de Witte-van Mierle
  3-5 minuten leestijd
  Een boek dat al drie decennia succesvol is, dat kan alleen als de inhoud toepasbaar is. Ik heb het over ‘Handboek werving en selectie’ van Jacco van den Berg, dat inmiddels aan zijn 6e editie toe is. Wat mij betreft is het een klassieker.
  recensie
  Werk en loopbaan
  22 april 2024
  Roy van den Anker
  2-3 minuten leestijd
  Wat betekent werk voor Millennials en Generatie Z? Een groep die moeilijk te doorgronden is. Grillig, verwend, en weten niet wat ze willen, dat is de heersende opvatting. Of die juist is? Daar geeft ‘De tijd van je leven’ van Frida Boeke niet heel duidelijk antwoord op. Frida Boeke geeft vooral een inkijk in haar eigen leven, waardoor de lezer inzichten in de gedachtegang van deze generaties krijgt.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  18 april 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  4-6 minuten leestijd
  Het duwtje in de rug dat Rutger Bregman geeft met zijn boek ‘Morele ambitie’ kan voor sommigen misschien wat vervelend voelen. Jammer dan. Als we maar in beweging komen en morele ambitie tonen. We kunnen allemaal de wereld een beetje mooier maken.
  recensie
  Psychologie
  18 april 2024
  Elly Stroo Cloeck
  5-7 minuten leestijd
  Roos Vonk laat ons in ‘Mijn ego heeft altijd gelijk’ zien hoe het komt dat we onszelf, elkaar en de wereld niet écht zien, maar een beeld hebben dat beïnvloed wordt door ons ego. Dat beïnvloeden gebeurt in ons onbewuste, we merken er vaak niets van. Roze bril. Zelfbedrog. Zijn we dan machteloos? Nee, je kunt er wel iets tegen doen: met zelfacceptatie en zelfcompassie. Zo kom je tot zelfkennis. En red je de planeet …
  recensie
  Communicatie en media
  17 april 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  3-5 minuten leestijd
  Alle leidinggevenden en bedrijven zouden een goed verhaal moeten kunnen vertellen. En waarom hiervoor niet in de leer gaan bij storytellers uit Holywood? Herman Wegter schreef het leuke boek ‘Goed verhaal!’ en neemt ons mee in zeven cruciale stappen die een goed verhaal garanderen.
  recensie
  Algemeen management
  17 april 2024
  Peter de Roode
  3-4 minuten leestijd
  Het is zo’n 30 jaar geleden dat Daniel Goleman het boek ‘Emotionele Intelligentie’ op de markt bracht. Het werd een bestseller en in meer dan 40 talen vertaald. In ‘Optimaal’ zet Goleman alles nog eens op een rijtje. Het boek geeft niet zozeer nieuwe inzichten, maar bevestiging dat emotionele intelligentie niet meer weg te denken is in maatschappij en organisaties. 
  recensie
  17 april 2024
  Charles Engelen
  4-5 minuten leestijd
  In ‘Ik ben de wereld’ werkt Jan Warndorff de noodzaak uit om anders te gaan denken, ons anders te verhouden tot de wereld. Niet als iets tegenover ons, dat we kunnen bekijken, onderzoeken, uitmelken, maar als iets waarvan we deel uitmaken. 
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  16 april 2024
  Jan Hoogstra
  4-5 minuten leestijd
  Waarom je carrière verspillen aan zinloze bullshit-jobs? Het is tijd voor morele ambitie, we moeten de barricades op om de wereld te redden/beter te maken. Dat is de hoofdboodschap uit het boek ‘Morele ambitie’ van Rutger Bregman. De ondertitel geeft de oproep goed weer: ‘stop met het verspillen van je talent en maak werk van je idealen’. 
  recensie
  Leiderschap
  16 april 2024
  Danny Mullenders
  3-4 minuten leestijd
  Vijf executive coaches hebben samengezeten om 7 Perspectieven op leiderschap te schrijven. Het is een uiteenzetting van de terreinen waarop executive coaches managers en leidinggevenden kunnen helpen in hun ontwikkeling en werksituatie.
  recensie
  Marketing
  16 april 2024
  Christel Deckers
  2-3 minuten leestijd
  Met ‘Acquisitie voor professionals’ belooft Jan-Willem Seip nieuwe inzichten en nieuwe klanten en opdrachten aan professionals met jarenlange ervaring en een imposant portfolio, maar die moeite hebben nieuwe klanten aan zich te binden.
  recensie
  Algemeen management
  15 april 2024
  Rudy Kor
  5-7 minuten leestijd
  We zijn omringd door organisaties, maar volgens Mintzberg begrijpen we ze (nog steeds) niet helemaal. En dat wil hij met dit (Engelstalige) boek veranderen. Vandaar de titel ‘Understanding organizations … Finally!’ Zoals Mintzberg het zegt, kluizenaars hoeven organisaties niet te begrijpen, maar de rest van ons wel, tenminste als we er constructief gebruik van willen maken.
  recensie
  Organisatiekunde
  15 april 2024
  Nico de Leeuw
  4-6 minuten leestijd
  Organisaties willen graag dat klanten, relaties en overige belangstellenden hen vertrouwen. Maar dat is lastiger dan ooit tevoren. Steeds meer organisaties komen negatief in het nieuws. En steeds meer mensen zijn niet meer betrokken bij het werk wat ze doen en zoeken naar voldoening of zingeving.
  recensie
  15 april 2024
  Peter de Roode
  3-4 minuten leestijd
  Als je de dochter bent van de beroemde antropoloog Gregory Bateson, dan ligt de lat meteen hoog. Nora Bateson gaat in op het werk van haar vader, waarbij ze niet zozeer komt met een nieuwe boodschap, maar complexiteit bekijkt vanuit het onderwerp ‘communicatie’. Dat geeft zowel diepgang als een hoge mate van abstractie aan haar boek. ‘Combining’ zet aan het denken en aan tot handelen. 
  recensie
  Personeelsmanagement
  12 april 2024
  Roy van den Anker
  2-3 minuten leestijd
  Dat er in de afgelopen jaren het nodige is veranderd in de verhouding werknemer en werkgever mag duidelijk zijn. De vraag voor veel werkgevers is alleen wat er nu precies veranderd is, en op welke manier zij weer grip krijgen op hun HR. Op deze twee vragen geeft René Herremans antwoord in ‘Nooit meer zonder personeel’.
  recensie
  Psychologie
  12 april 2024
  Judith Niekel-Sjoerds
  4-6 minuten leestijd
  Wil je handvatten en tools om (verdere) burn-out te voorkomen? Zoek je praktische hulp om je patronen te leren (h)erkennen en niet meer in jouw valkuilen te stappen? Dan is ‘Survivalgids voor burn-out’ een boek voor jou.
  recensie
  IT-management / ICT
  11 april 2024
  Peter Streefkerk
  3-4 minuten leestijd
  Iedereen die zich een beetje verdiept in de mogelijkheden van ChatGPT, Microsoft Copilot en Google Bard, weet dat je de beste antwoorden krijgt met goede prompts. Het was dus een kwestie van tijd voordat daar boeken over zouden verschijnen. ‘1000 ideale prompts voor werk, thuis en ontspanning’ van Bob van Duuren is er daar een van. En wat voor een.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden