OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Preview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer
    Toon resultaten

    Previews

    Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
    1.789 resultaten
    preview
    Ondernemen
    17 augustus 2022
    Martin Kniest
    3-4 minuten leestijd
    Sociaal ondernemen is volop in ontwikkeling en op weg om het nieuwe normaal te worden. Maar wat is sociaal ondernemen precies? Hoe doe je dat dan? En mag je als sociaal ondernemer wel winst maken, of is dat een vies woord? Dat – en net iets meer – komt allemaal aan bod in  ‘De Wasstraat’ van Martin Kniest. Hij vertelt over zijn boek.
    preview
    Marketing
    16 augustus 2022
    Anneloes Zuiderveen
    3-4 minuten leestijd
    ‘Je moet meer zichtbaar zijn.…’ zegt ongeveer elke marketing- en businesscoach. En daarom is elke ondernemer zich gek aan het posten op de socials. Zoveel mogelijk, zo vaak mogelijk, want hoe vaker je iets plaatst, des te meer val je op. Denk je. Alleen het werkt vaak niet. Veel ondernemers krijgen nul reacties. Laat staan dat iemand iets koopt.
    preview
    Strategisch management
    12 augustus 2022
    Michiel de Vries
    3-4 minuten leestijd
    Wanneer je met scenarioplanning aan de slag wilt gaan, is ‘Scenarioplanning in de praktijk’ een handleiding. Het boek bevat een praktisch vijfstappenplan, handige workshopformats (inclusief templates) en gerichte adviezen om van jouw project een succes te maken. De auteurs vertellen over hun boek.
    preview
    Organisatiekunde
    11 augustus 2022
    Simon van Esch
    2-3 minuten leestijd
    Evert Hatzmann en Simon van Esch zijn op onderzoek uitgegaan: hoe manifesteert het samenwerken zich in de nieuwe realiteit? Interviews met meer dan 50 leiders en experts in Nederland droegen bij aan een verhelderend beeld: de toekomst van werken is hybride, horizontaal, holistisch en humaan. Ze schreven er een boek over: ‘Hoezo hiërarchie?’
    preview
    Internet en social media
    10 augustus 2022
    Stijn de Wilde
    3-4 minuten leestijd
    82% van cyberaanvallen is gericht op de mens. 95% van alle cyberincidenten wordt veroorzaakt door de mens. En 100% van alle organisaties is een potentieel doelwit. Daarom schreef Stijn de Wilde zijn boek ‘Wij zijn de zwakste schakel’. In zijn preview vertelt hij erover.
    preview
    Marketing
    9 augustus 2022
    Patrick Petersen
    2-3 minuten leestijd
    Eindelijk een boek dat, naast de strategische online marketing, doelen vertaalt naar de dagelijkse mediapraktijk. Dat belooft het alweer achtste deel zich van het bekende Handboek Online Marketing van Patrick Petersen. In zijn preview vertelt hij hoe dat er uitziet.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    3 augustus 2022
    Paul Eikelenboom
    3-4 minuten leestijd
    Het is knap hoe jij de waan van de dag doorstaat. Maar dat kun je alleen maar lang en op een goede manier volhouden als je geregeld doet wat jijzelf werkelijk wil. Paul Eikelenboom, Fokke Kooistra en Ivo Kouters schreven er een boek over: De wet van OER. In deze preview vertellen zij over hun boek. 
    preview
    Personeelsmanagement
    2 augustus 2022
    Rachel Gasper-Rothengatter
    2-3 minuten leestijd
    Flow ervaren in je werk levert zo veel voordelen op voor jezelf, je team en organisatie, dat het bijna absurd is dat we er niet meer aandacht voor hebben binnen organisaties. Voor Rachel Gasper-Rothengatter is dat de reden om er onderzoek naar te doen. Ze schreef er een boek over: ‘Flow in organisaties’.
    preview
    Strategisch management
    29 juli 2022
    Remco Bakker
    2-3 minuten leestijd
    OGSM is een model om plannen te maken én uit te voeren. Met een goed plan houd je koers én blijf je wendbaar. Je bent goed voorbereid: voer simpelweg uit wat in het plan staat. Wat er niet in staat, ga je niet doen! Maar een goed plan is altijd een levend plan. Leer van de resultaten en stuur bij. Daarvoor heb je drie dingen nodig: een goed plan, een duidelijke werkwijze om de voortgang te bewaken en een heldere rolverdeling in het team.
    preview
    Personeelsmanagement
    27 juli 2022
    Karen Sikkema
    2-3 minuten leestijd
    De leukste, spannendste én meeste effectieve manier om te leren is: spelen. Toch stoppen we nog steeds trainingsgroepen in zaaltjes onder een systeemplafonnetje met TL-licht om een dag lang te luisteren naar een expert en leerlingen in klaslokalen om te luisteren naar docenten. Dat kan en moet écht anders. Hoe? Ga spelen!
    preview
    Leiderschap
    26 juli 2022
    Matthijs Steeneveld
    2-3 minuten leestijd
    Mensen willen goed functioneren, presteren en (werk)geluk ervaren. Maar dat gaat niet vanzelf: we hebben een vruchtbare bodem nodig. Organisaties moeten de psychologische basisbehoeftes van medewerkers vervullen: autonomie, verbondenheid, competentie en zingeving. Waarom dat belangrijk is en hoe je dat kunt bereiken leg ik uit in ‘Autonomie Verbondenheid Competentie Purpose’. Een voorproefje.
    preview
    Psychologie
    20 juli 2022
    Gerry Schultinga
    2-3 minuten leestijd
    Of je nu op zoek bent naar rust, energie, inspiratie of meer wilt weten over gedrag, ‘Het is aan jou’ is een routeplanner die belooft je meteen te laten zien waar je nu staat en wat je nodig hebt om het juiste pad te kiezen. In haar preview vertelt de auteur waarin haar boek verschilt van andere zelfhulpboeken.
    preview
    Coaching en trainen
    14 juli 2022
    Marlies van Dam
    2-3 minuten leestijd
    Ik schreef DRAAIKONT voor twintigers en dertigers. In mijn beleving heb je het als twintiger of dertiger van nu moeilijk. Je zit in een fase met veel life events, waarin je jezelf losweekt van je ouders, je dé ideale baan zoekt en nadenkt over jouw rol in de maatschappij. De druk om te presteren is hoog. Begrijpelijk dus dat je stress, twijfel en onrust ervaart.
    preview
    Marketing
    12 juli 2022
    Charlotte Meindersma
    3-5 minuten leestijd
    De boekenbranche zit vol geheimen. Bijzondere boeken die plotseling bovenaan bestsellerlijsten verschijnen, maar er ook net zo hard weer vanaf donderen. De Wet op de vaste boekenprijs waardoor je niet net zo gemakkelijk aanbiedingen kunt maken of extra’s kunt bieden. Dat vergt dus ook een andere aanpak om van je businessboek een succes te maken. Die aanpak, aan de hand van de vier (klassieke) P’s, lees je in Het Bestsellerboek. 
    preview
    Personeelsmanagement
    8 juli 2022
    Wessel Berkman
    2-3 minuten leestijd
    Om nieuwe talenten te werven wordt er van alles uit de kast gehaald. Leuk bij de start maar eenmaal in dienst zakt deze energie snel weg. Hoe maak je je aantrekkelijk als organisatie in deze markt? Daarover gaat ‘LEVEL 3 Employee Growth’. Wessel Berkman vertelt over zijn boek.
    preview
    Verandermanagement
    1 juli 2022
    Maaike Thiecke
    3-4 minuten leestijd
    Maaike Thiecke biedt in Cultuurdingetje hè een hart onder de riem met een luid en duidelijk systemisch perspectief op cultuurverandering. In haar preview vertelt ze over haar boek.
    preview
    Algemeen management
    1 juli 2022
    Léonie van Rijn
    2-3 minuten leestijd
    De kaartensets Olifant in de kamer Deel 1 en Deel 2 nodigen teamleden uit om vragen aan elkaar te stellen die verbinden en verdiepen en niet dagelijks aan elkaar worden gesteld. Zo leren teamleden met en van elkaar. De makers, Annemieke Figee en Leonie van Rijn, vertellen erover in dit artikel.
    preview
    Non-profit
    30 juni 2022
    Boudewijn Bugter
    2-3 minuten leestijd
    Werk jij bij een publieke organisatie? Dan ben jij Neerlands hoop in bange dagen. Jij kunt uitvoerbaar beleid maken, dat ervan uitgaat dat mensen regels niet altijd kennen en ‘kunnen’. Jij kunt mensen zien en ervoor zorgen dat zij zich gezien voelen. Jij kunt systemen menselijker maken. En jij kunt een nieuwe balans vinden tussen welzijn, welvaart en welbevinden. Kortom: jij kunt de verandering brengen die nodig is. Maar daarvoor moet je zelf óók een verandering doormaken. Dit boek helpt daarbij. 
    preview
    Coaching en trainen
    29 juni 2022
    Manon Ruijters
    1-2 minuten leestijd
    Met deze kaarten kun je de dialoog met collega’s, leidinggevenden, (professionele) vrienden of familie aangaan rond je ontwikkeling en je ontwikkelidentiteit, om zo stap voor stap meer grip te krijgen op je ontwikkelidentiteit. Een preview.
    preview
    28 juni 2022
    Willem Verdaasdonk
    2-3 minuten leestijd
    ‘Zou u misschien nog iets te drinken gehad willen hebben’. Toen we een serveerster op het terras die zin hoorden uitspreken, wisten we het zeker. Er moet hoognodig een boek komen om mensen beter te leren schrijven. Want, ook al ging het hier om gesproken tekst, op papier is het vaak nog veel erger.  

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden