OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 478 van 19.530 resultaten
    column
    Organisatiekunde
    3 januari 2017
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    Agile was toch wel het woord van 2016, net zoals scrum en lean de jaren daarvoor domineerden. Wat zal straks het woord van 2017 blijken te zijn? Ik gok op of vakmanschap of op artificial intelligence.
    interview
    Strategisch management
    3 januari 2017
    Erik de Vries
    5-7 minuten leestijd
    Ondernemer, architect en innovator Thomas Rau, door Trouw onlangs op de tweede plek van hun duurzame Top 100 geplaatst, schreef met Material Matters een boek over het failliet van onze lineaire verdienmodellen en lanceert als tegenhanger hiervan zijn zogeheten Turntoo-model, waarmee de klant pas echt op zijn wenken bediend wordt en onze planeet wordt ontzien.
    interview
    Marketing
    2 januari 2017
    Pierre Spaninks
    5-7 minuten leestijd
    Een boek over marketing, maar nu eens niet met mooie theorieën en modellen. De marketingorganisatie van de toekomst gaat over hoe je de marketingfunctie binnen de organisatie vormgeeft. Volgens auteur Rob Beltman kan dat beter competentiegestuurd dan, zoals dat vandaag de dag nog vaak gebeurt, vanuit functies en taken.
    interview
    Algemeen management
    2 januari 2017
    Paul Groothengel
    5-7 minuten leestijd
    Het vierluik is compleet. Na drie boeken over ‘briljante businessmodellen’, toegepast op finance en zorg, sluiten Jeroen Kemperman, Jennifer op ’t Hoog en Jeroen Geelhoed hun reeks af met Briljante businessmodellen in food. Met als hamvraag: hoe maak je gezond en duurzaam eten betaalbaar en schaalbaar?
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    2 januari 2017
    Frank van Kuijck
    4-6 minuten leestijd
    Het eerste wat mij intrigeerde was dat de schrijver van Fouten maken moed! Zich als faalkundige presenteert bij zijn introductie op de flap van het boek. Wie doet zoiets?
    interview
    Marketing
    2 januari 2017
    Ger Post
    5-7 minuten leestijd
    Paul Postma schreef het boek Big Data Marketing – Snel - Simpel - Succesvol over hoe bedrijven big data praktisch kunnen inzetten. ‘Als je niet snapt wat je doet, kun je niet echt in de top meedraaien.’
    column
    Economie
    2 januari 2017
    Annegreet van Bergen
    3-4 minuten leestijd
    En toen stond er onder mijn columns in Managementboek Magazine opeens dat ik behalve econoom en journalist ook bestsellerauteur ben. Met meer dan een kwart miljoen verkochte exemplaren van Gouden jaren, kan ik dat moeilijk ontkennen. Bestsellerauteur is, voor zover het überhaupt een beroep is, geen beschermd beroep.
    interview
    Psychologie
    2 januari 2017
    Paul Groothengel
    7-9 minuten leestijd
    In zijn nieuwe boek verkent neurobioloog Dick Swaab de creatieve kanten van ons brein. Muziek en beeldende kunst kunnen invloed hebben op de genezing van hersenziekten, stimuleren de hersenontwikkeling en het ontstaan van creativiteit.
    recensie
    Financieel management
    2 januari 2017
    Jan Hoogstra
    2-3 minuten leestijd
    Bij de ronkende titel Accounting Architecture Model, een bedrijfskundige en holistische benadering voor het ontwerpen en inrichten van de financiële administratie zijn de verwachtingen hooggespannen.
    preview
    Coaching en trainen
    2 januari 2017
    Anne de Jong
    2-3 minuten leestijd
    Yoga… dat is toch vooral niks doen? Lekker op een matje zitten te ontspannen…? Dat dacht ik vroeger echt. Toen ik nog niet aan yoga deed.
    recensie
    2 januari 2017
    Hanneke Tinor-Centi
    2-3 minuten leestijd
    ‘Eindspel’ is het afsluitende deel van de ‘Noordzeemoordenreeks’ en het is met recht een zinderende finale.
    preview
    Internet en social media
    22 december 2016
    Joitske Hulsebosch
    3-4 minuten leestijd
    Maandagochtend, teamoverleg. Om de koe bij de hoorns te vatten: de manager had liever geen ge-whatsapp meer in het weekend. Gisteravond, een zondag nota bene, gingen er wel 30 berichtjes over en weer. Dat wil hij niet nog eens.
    interview
    Verandermanagement
    22 december 2016
    Ronald Buitenhuis
    7-10 minuten leestijd
    Een groot deel van de in de populaire managementboeken en adviespraktijk gehanteerde aannames blijkt onjuist te zijn. In Reconsidering Change Management maken MythBusters Steven ten Have & co. een einde aan die aannames en bespreken ze de bijwerkingen van change management praktijken.
    preview
    Psychologie
    21 december 2016
    Patrick van Hees
    2-3 minuten leestijd
    Acht op de tien Nederlanders maakt de komende tijd weer goede voornemens. Afvallen staat ook dit jaar met stip bovenaan. Patrick van Hees (1969), geluksexpert en auteur van het boek Geluk is D.O.M., zegt: ‘stop ermee’.
    recensie
    Verandermanagement
    21 december 2016
    Bert Peene
    4-5 minuten leestijd
    Veranderingen doorvoeren in organisaties vergt geduld. Heel veel geduld. Zeker als het gaat om verandering van houding en gedrag. Vaak noemen we dat ‘cultuurverandering’ en zoiets duurt volgens deskundigen zomaar drie tot vijf jaar. Daarom houden veranderaars zichzelf én hun opdrachtgevers altijd voor: verwacht niet te snel resultaten; we hebben tijd nodig, en heel veel geduld.
    nieuws
    Mens en maatschappij
    21 december 2016
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    Hoe hou je een ontwikkeling succesvol tegen? Huur een lobbyist ! Hoe voorkom je bouw van huizen of windmolenparken aan de kust?  Start een lobby!
    interview
    Verandermanagement
    21 december 2016
    Peter Spijker
    4-6 minuten leestijd
    Ondernemingen moeten innovatiever worden om de concurrentie te evenaren of te overtreffen. Dat is eenvoudiger dan menigeen denkt, want in elke organisatie zit verborgen creatief en innovatief talent.  Toch komt innovatie vaak niet tot ontplooiing. Het blijft een abstract doel en we missen een concrete aanpak. Bart Stofberg wil dit probleem oplossen. In Iedereen kan innoveren benoemt hij de bouwstenen van innovatievermogen en daarmee van innovatie.
    recensie
    Mens en maatschappij
    20 december 2016
    Louis Thorig
    5-7 minuten leestijd
    In november 2016 verscheen de bundel Waarom haten ze ons eigenlijk? onder redactie van macro-econoom Frits Bosch. 
    achtergrond
    Leiderschap
    20 december 2016
    Jaap Boonstra
    5-8 minuten leestijd
    8 december publiceerde de Monitoring Commissie Corporate Governance Code de herziene Nederlandse Corporate Governance Code. De belangrijkste vernieuwing hierin is het centraal stellen van lange termijn waardecreatie en de introductie van cultuur als onderdeel van goede corporate governance. Daarnaast is de Code op veel andere punten geactualiseerd. Jaap Boonstra geeft weer wat voor maatschappelijke organisaties de betekenis is van cultuur als zijnswaarde.
    recensie
    Leiderschap
    20 december 2016
    Peter Streefkerk
    3-5 minuten leestijd
    Net zoals iedere medewerker binnen het werkgebied inkoop, logistiek en supply chain acteert ook de logistieke en supply chain manager in een snelveranderende wereld. Een wereld die dus ook heel wat eisen stelt aan de competenties en vaardigheden van die manager.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden