OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 499 van 19.520 resultaten
recensie
IT-management / ICT
22 september 2016
Gerhart van Dorp
Informatietechnologie ontwikkelt zich in razend tempo, of zoals Karin Zwiggelaar en Antoon van Luxemburg in hun boek ‘CIO 3.0’, stellen: ‘technologie staat in de hoogste versnelling’. Technologie speelt een sleutelrol bij de het experimenteren met en transformeren naar nieuwe bedrijfsmodellen. De auteurs van dit boek houden een spiegel voor welke impact dit heeft op de functie van Chief Information Officer.
recensie
22 september 2016
Hanneke Tinor-Centi
1-2 minuten leestijd
Doordat de cover van dit boek mij intrigeerde, begon ik eerlijk gezegd met vrij hoge verwachtingen aan ‘Het ware verhaal van haar en mij’. Ook het thema en het feit dat het een autobiografisch verhaal betreft, zijn elementen die mijn hoop lieten groeien dat ik wellicht een juweeltje in handen had. En ach, wat een bewaarheid! ‘Het ware verhaal van haar en mij’ is een literair hoogstandje.
column
22 september 2016
Michel Hoetmer
4-6 minuten leestijd
Stel dat u een verkoper het advies geeft: ‘Je moet
vooral heel goed luisteren!’ Gerede kans dat hij u met een minachtende blik
aankijkt en geïrriteerd vraagt: ‘En jij denkt dat ik dat niet wist?’ Inderdaad,
het wordt verkopers met de paplepel ingegoten. Luisteren en vooral de emoties
van gesprekspartners leren begrijpen is de heilige graal van de verkoop.
recensie
Marketing
22 september 2016
Rein Hof
5-7 minuten leestijd
In dit boek geeft David Meerman Scott zijn visie op Sales en Service, volgens nieuwe regels. De oude manier van verkopen is voorbij. Het kan en moet echt anders. De nieuwe regels van sales en service geeft een antwoord op de vraag hoe.
column
Economie
22 september 2016
Annegreet van Bergen
3-4 minuten leestijd
In de jaren zeventig was Jolanthe (1935) directiesecretaresse. ‘Het was toen heel onbeleefd brieven zonder aanschrijftitels te versturen. De meeste kende ik uit mijn hoofd. Als ik er niet zeker van was wat ik moest schrijven zocht ik het op in mijn agenda.’
recensie
21 september 2016
Hanneke Tinor-Centi
1-2 minuten leestijd
Op meesterlijke wijze weet Visser de sfeer op te roepen van het revolutionaire Peking. Je waant je –als lezer- aanwezig bij de parades ter ere van de Volksrepubliek en je ‘ervaart’ als het ware de hongersnood. Visser beschrijft op indrukwekkende wijze hoe de Rode Gardisten alles wat Westers is, vernielen.
recensie
21 september 2016
Hanneke Tinor-Centi
1-3 minuten leestijd
Mariette Zweers debuteert overtuigend met ‘Maakbaar’. De schrijfstijl van Zweers is realistisch maar vooral fraai. Alles klopt. Het verhaal is origineel en zit goed in elkaar. Bovendien weet Zweers de spanning – onder de oppervlakte en dus uiterst subtiel - heerlijk op te bouwen.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
21 september 2016
Annett Keizer
2-3 minuten leestijd
Je leert het meest door het te doen. Dat geldt zeker voor feedback geven en vragen omdat we dat ook vaak eng en confronterend vinden. Vanuit die gedachte daagt de auteur de lezer uit om vijftien dagen lang feedback te vragen aan collega’s, leidinggevenden, opdrachtgevers en jezelf.
preview
Persoonlijke effectiviteit
21 september 2016
Remko van der Drift
3-5 minuten leestijd
Fouten maken moed belooft te helpen de moed te ontwikkelen om een andere mindset aan te nemen, gericht op leren en ontwikkelen. Zodat je veel meer uit jezelf gaat halen dan nu het geval is. Een preview.
nieuws
Coaching en trainen
21 september 2016
Bertrand Weegenaar
2-4 minuten leestijd
Een boek lezen, dat kunnen we allemaal. Elementen uit een boek toepassen, dat is even een stuk lastiger. ‘Braintrainer’ Erik Bertrand Larssen heeft er zijn beroep van gemaakt mensen te stimuleren om veranderingen te starten. Starten, beginnen, dat is het moeilijkste. In NU! sluit hij zijn persoonlijke ‘verander-drieluik’ af (De Bertrand-methode) die begon met Helweek en Genadeloos.
nieuws
Algemeen management
20 september 2016
Bertrand Weegenaar
Patrick Lencioni is auteur van een reeks van fabels en parabels over leiderschap en teamwerken. Titels als De vijf frustraties van teamwork en het recent verschenen De 3 kenmerken van een ideale teamspeler. De kern zijn werk heeft Lencioni een paar jaren geleden beschreven in De beslissende voorsprong Een gezonde organisatie als basis voor duurzaam succes. Geen fabel, wel veel praktijkervaringen.
interview
Leiderschap
20 september 2016
Jeroen Ansink
4-6 minuten leestijd
Superbazen zijn niet de makkelijkste personen om voor te werken, maar voor mensen die professioneel willen groeien zijn ze een geschenk uit de hemel, stelt Dartmouth-hoogleraar Sydney Finkelstein in Superbosses. Over Koesteraars, Iconoclasten en Glorieuze Hufters. ‘Superbazen kijken naar ruw talent, niet naar leeftijd.’
preview
Persoonlijke effectiviteit
20 september 2016
Rogier van Hoorn
3-4 minuten leestijd
Rogier van Hoorn is fysiotherapeut en executive coach en geeft je in 10 gezonde werkgewoontes inzichten en praktische tips over hoe je in kleine stapjes jouw wensen kunt realiseren en hoe je gezond gedrag volhoudt. Een preview.
nieuws
Psychologie
19 september 2016
Ger Post
1-2 minuten leestijd
Wat moeten we met de toename in zelfhulpboeken? Jop de Vrieze (coauteur van het onlangs verschenen De karakterman (‘Een nuchtere kijk op de mannelijke lifestyle’) onderzoekt die vraag.
preview
Marketing
19 september 2016
Stefan Stremersch
3-5 minuten leestijd
Kiezen voor winst laat je kennismaken met organisaties die winnen en legt uit hoe ze dat doen. De vele voorbeelden inspireren en versterken jouw ambitie om te sturen naar meer winst. Het toont hoe je de juiste keuzes maakt en hoe je mensen meekrijgt in de juiste richting. In deze preview licht Stefan Stremersch een tipje van de sluier.
nieuws
Persoonlijke effectiviteit
19 september 2016
Bertrand Weegenaar
1-2 minuten leestijd
Een goed idee, dat hebben de meesten van ons regelmatig. Maar dat idee vervolgens oppakken en daar een kans van maken, dat is even andere koek. Vorige week overleed Arthur del Prado op 84-jarige leeftijd, oprichter van ASM, de voorloper van ASML. De ‘chip-bakkers’. Hij zag een kans, deed onderzoek en nam de grote sprong. Veel mensen zouden hem dat niet nadoen. Bang om te beginnen. Bang om te falen.
recensie
Algemeen management
19 september 2016
Mathijs Oosterhuis
1-3 minuten leestijd
Het onderwerp van deze biografie is de voormalig topman van mijn eerste werkgever, namelijk KPN. In eerste instantie was ik bang dat het boek te veel over KPN zou gaan, maar de schrijver, René van Rooij, heeft er zorg voor gedragen dat het boek echt over Ad Scheepbouwer gaat.
preview
Marketing
19 september 2016
Zanna van der Aa
3-4 minuten leestijd
Klantsignaalmanagement is een methodiek die klantbeleving bestuurbaar maakt op klanttevredenheid én op kosten. Zanna van der Aa schreef er een boek over. In haar preview legt ze uit waarom je pas succesvol kunt zijn met klantbeleving als je de taal van de organisatie spreekt.
recensie
IT-management / ICT
19 september 2016
Melle de Vries
3-5 minuten leestijd
Het is geen nieuws dat we leven in een zeer dynamisch tijdperk met een steeds belangrijkere rol voor ICT. Organisaties hebben mensen nodig die de hiermee gepaard gaande transities kunnen vormgeven om succesvol te zijn.
preview
Non-profit
17 september 2016
Erik Gerritsen
6-8 minuten leestijd
Een cruciale motor voor de noodzakelijke transformatie van de zorg voor de jeugd is de energie van professionals. Zij staan het dichtst bij kinderen en gezinnen en hebben daarom zicht op de mogelijkheden die daar kunnen ontstaan.