OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 518 van 19.511 resultaten
    recensie
    14 juni 2016
    Hanneke Tinor-Centi
    In ‘Haar’ vertelt Kathleen Vereecken het verhaal van Suzanne, Catherina en Hanna, drie zussen die terugblikken op hun leven. Wat is er overgebleven van hun brandende kinderdromen en de verlangens van weleer? Hoe heeft de jarenlange spanning tussen zusterliefde en rivaliteit hun blik op elkaar en op de wereld gekleurd? En waarom kleeft de schaamte aan elk van hen, als een tweede huid?
    recensie
    14 juni 2016
    Hanneke Tinor-Centi
    ‘Morgenster’ verhaalt over een ingewikkeld moordonderzoek. In Antwerpen worden een aantal identieke moorden gepleegd. De overeenkomsten zijn bizar, een – met enorme kracht – ingeslagen schedel en een naar binnen gedrukt oog is zelfs voor rechercheur Hans Pelsmaeckers geen dagelijkse kost.
    nieuws
    Ondernemen
    14 juni 2016
    Bertrand Weegenaar
    Start je onderneming in 100 dagen. Elf stappen en Nine Moments of Truth’s. Dat zijn de lessen die Thomas Blekman biedt in zijn boek Ondernemer in 100 dagen. Als je je door Blekman bij de hand laat nemen, creëer je met een serie ‘state-of-the-art startup  en ondernemers inzichten’ de basis van een solide bedrijfsplan.
    recensie
    14 juni 2016
    Hanneke Tinor-Centi
    Doodgaan zonder het in de gaten te hebben, het is op z’n zachtst gezegd een bizarre belevenis. Het overkomt Sylvia, de hoofdpersoon in het nieuwe boek van Marianne van Buitenen.
    preview
    Algemeen management
    13 juni 2016
    Hans van der Loo
    6-8 minuten leestijd
    Elon Musk is de ultieme wavemaker: een leider die niet alleen meesurft op de golven van vernieuwing, maar ze het liefst zelf veroorzaakt. Hans van der Loo en Patrick Davidson schreven een boek over wat hem zo succesvol maakt: Musk Mania. Een preview.
    recensie
    Algemeen management
    13 juni 2016
    Annett Keizer
    3-4 minuten leestijd
    Over verschillen tussen mannen en vrouwen is al veel gezegd en geschreven. Vaak gaat het over onbegrip tussen de sexen met hilarische voorbeelden ter illustratie.
    interview
    Psychologie
    13 juni 2016
    Erik de Vries
    4-6 minuten leestijd
    Als het goed is heeft u het al ergens langs zien komen dan wel zien liggen: het gifgroene omslag van Zo werkt aandacht, geschreven door Stefan van der Stigchel. MB sprak met de auteur  over dit boek waarin hij op zoek gaat naar wat ons wel en niet prikkelt.
    preview
    IT-management / ICT
    10 juni 2016
    Antoon van Luxemburg
    5-7 minuten leestijd
    CIO 3.0 gaat primair over de rol van de CIO (Chief Information Officer), maar ook die van andere managers, bij digitale innovatie en transformatie van de traditionele organisatie in het digitale tijdperk. Een preview.
    recensie
    10 juni 2016
    Sjors van Leeuwen
    6-9 minuten leestijd
    We hebben niet te maken met een tijdelijke financiële of economische crisis. Het probleem zit veel dieper, namelijk dat het kapitalistische systeem aan het einde van zijn levenscyclus is gekomen. Aangejaagd door de technologische revolutie en nieuwe vormen van eigendom, lenen en zakendoen komt het einde van het kapitalisme snel in zicht. De tijd van het Postkapitalisme is aangebroken.
    nieuws
    10 juni 2016
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    De afgelopen maanden heb ik een stevige stapel ‘productiviteitsboeken’ tot mij genomen. Boeken die verder de pretentie hebben je te kunnen veranderen. Of daar een, al dan niet beproefd, recept voor hebben. De stukjes daarover, en mijn gevoel bij dat werk, dat in diverse stukjes staat in Persoonlijke veranderkunde 1, 2, en 3, en De offers van productiviteit. Technieken om slimmer te werken als een Rookie of als een Freak.
    interview
    Algemeen management
    10 juni 2016
    Bert Peene
    5-7 minuten leestijd
    Volgens Kees Gabriëls is talent het vermogen dat in mensen – iedereen, niet alleen de ‘sterretjes’ – schuilt om iets tot stand te brengen waar een ander wat aan heeft. Dat kan bijvoorbeeld het talent ‘naar de zin maken’ zijn, ‘de rode draad zien’ of ‘overzichtelijk maken’. Nadat hij zijn ideeën over talentontwikkeling eerder al beschreef twee boeken die meer op persoonlijke ontwikkeling gericht waren, heeft hij voor zijn nieuwste boek De Talentafdeling het organisatieperspectief als uitgangspunt gekozen. 
    recensie
    Marketing
    9 juni 2016
    Maurizio Barberio
    2-3 minuten leestijd
    Thomassen en de Haan hebben in hun boek Service Excellence - werken aan excellence klantgerichtheid en uitzonderlijke klantbeleving met het Service Excellence Model getracht om de lezer aan de hand van negen bouwstenen diepgaand inzicht te verschaffen in hoe te bouwen aan een Service Excellence organisatie. Dit is hen mijns inziens uitstekend gelukt.
    preview
    Leiderschap
    9 juni 2016
    Ber Damen
    3-4 minuten leestijd
    De Hollandse School van Veranderen van Ber Damen is een krachtig pleidooi voor de Hollandse School van Veranderen, gestoeld op de oude Hollandse traditie van samenwerking en koopmanschap. Een preview.
    nieuws
    9 juni 2016
    Ger Post
    1-2 minuten leestijd
    Leren, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Vandaar dat een overheidscommissie adviseert om van Engels een kernvak te maken op de basisschool. Maar een literatuurstudie van wetenschappers zet vraagtekens bij het nut van vroeg beginnen met Engels.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    8 juni 2016
    Bert Thiel
    1-2 minuten leestijd
    Een anekdote uit Vertel! van Karin de Groot maakte diepe indruk op de groep die ik het begin van de fijne kneepjes van het presenteren probeerde duidelijk te maken.
    recensie
    8 juni 2016
    Hanneke Tinor-Centi
    2-3 minuten leestijd
    In ‘De laatste oorlog’ vertelt Daan Heerma van Voss het verhaal van Abel Kaplan. In de jaren tachtig leert Kaplan, tijdens zijn studie geschiedenis, zijn grote liefde Eva kennen.
    recensie
    Strategisch management
    8 juni 2016
    Leo Dijkema
    3-4 minuten leestijd
    Heeft u ook een bezoek aan Silicon Valley op uw wensenlijstje staan? Om eens ondergedompeld te worden in de ‘spirit of the valley’? Dan is het boek van Peter Hinssen, Harry Demey, Steven Van Belleghem & friends een mooie voorbereiding.
    preview
    Algemeen management
    8 juni 2016
    Rob B. Tol
    2-3 minuten leestijd
    Netwerkexpert Rob Tol kreeg op zijn workshops steeds meer informatie en vragen, en besloot zijn Het Netwerk Boek bij de tijd te brengen. In deze preview gaat hij in op wat er veranderd is, en waarom.
    column
    Psychologie
    8 juni 2016
    Roos Vonk
    3-4 minuten leestijd
    Nederlanders zijn geneigd te denken dat allerlei zaken hier goed geregeld zijn. We zijn een modern, tolerant land. Dat idee wordt steeds vaker op de proef gesteld. Nederland bungelt onderaan de EU-ranglijsten waar het gaat om onder duurzame energie (wind en zon), gezond eten, pesticiden-gebruik, biodiversiteit, milieu en luchtkwaliteit (de laatste zaken dankzij onze toppositie wat intensieve veehouderij betreft, dat dan weer wel).
    interview
    Strategisch management
    8 juni 2016
    Ronald Buitenhuis
    4-6 minuten leestijd
    KPI’s worden veel te vaak gekoppeld aan het organigram in plaats van dat ze in relatie tot elkaar staan. ‘En dan verworden ze tot een orkest dat niet harmonieus samenspeelt’, stelt Peter Geelen in zijn boek KPI’s die wél werken. ‘Ik denk dat nog geen twee procent van de bedrijven KPI’s wel juist inzet.’

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden