OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 526 van 19.511 resultaten
recensie
Persoonlijke effectiviteit
4 mei 2016
Geert Vandamme
3-4 minuten leestijd
Caroline Webb combineert in Het recept voor een goede dag de inzichten van de psychologie en de neurologie met haar ervaringen binnen haar bedrijf ‘sevenshift', waarmee ze op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde coachingstrajecten aanbiedt.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
4 mei 2016
Jurriaan van Hellemond
Dé klassieker over mensenkennis, de ondertitel van Robert Boltons People skills - Het geheim van helder en overtuigend communiceren, schept vooraf grote verwachtingen. Ruim 30 jaar na de eerste uitgave maakt het boek van Bolton deze verwachtingen in mijn ogen nog steeds waar.
recensie
Psychologie
4 mei 2016
Milou Engelaer
Vrouwen hebben een reputatie als het gaat om groepsgedrag. Roddelen, achterbaks zijn, iemand zonder reden negeren – iedereen kent wel zo’n kreng of heeft zich wel eens laten verleiden tot krengerig gedrag.
recensie
4 mei 2016
Hanneke Tinor-Centi
2-3 minuten leestijd
'De zwaartekracht van liefde' vertelt het verhaal van Jimmy Darling en zijn jarenlange strijd tegen zijn geestesziekte, resulterend in zijn opname in een psychiatrische inrichting. Het verhaal wordt verteld door zijn dochter die op indringende wijze laat zien wat de impact van de ziekte is op het gezin en die de vraag stelt of liefde uiteindelijk niet de ultieme waanzin is.
recensie
4 mei 2016
Hanneke Tinor-Centi
1-2 minuten leestijd
In ‘Ochtendkoorts’ vertelt Péter Gárdos het waargebeurde verhaal over het ontstaan van de liefde tussen zijn ouders. De gebeurtenissen spelen zich af net na de Tweede Wereldoorlog en worden verteld vanuit vaders perspectief.
preview
Personeelsmanagement
3 mei 2016
René de Vos
2-3 minuten leestijd
Gebouw verder - Facilitaire gebruiker als gast is een praktisch naslagwerk over ervaringen, gedachten en zichtbare ontwikkelingen hoe de functie van het kantoorgebouw verandert. Het boek beschrijft hoe facilitair management hierop kan (moet) inspelen. Een preview.
recensie
Strategisch management
3 mei 2016
Sjors van Leeuwen
4-6 minuten leestijd
Hoe overleef je als organisatie in de nieuwe economie en kom je daar zelfs sterker uit tevoorschijn? Het antwoord ligt volgens organisatieadviseur Leo Kerklaan in het gebruik van een ‘agility based strategy’. Zo’n strategie zorgt ervoor dat je beter kunt omgaan met onzekerheid en complexiteit.
recensie
Werk en loopbaan
3 mei 2016
Marthe van der Molen
3-5 minuten leestijd
Het thema floreren boeit mij al geruime tijd. Het vertrouwen geven aan en het verantwoordelijkheid nemen van medewerkers. Centraal in dit gedachtegoed staat werkplezier. Dit is de smeerolie waarmee eigenaarschap echt werkt.
preview
Non-profit
3 mei 2016
Dirk-Jan de Bruijn
2-4 minuten leestijd
We hebben onvoldoende oog voor ingesleten patronen en voor het probleem achter het probleem, zo staat te lezen op de flap van Dirk-Jan de Bruijns Doorbreken - Verandering in de publieke sector. In deze preview vertelt De Bruijn waarom dat anders moet.
recensie
3 mei 2016
Hanneke Tinor-Centi
‘De vrouw op het perron’ vertelt het verhaal van Cornelia in het Rotterdam en Den Haag van de jaren 60. Wanneer Cornelia op het perron van Delft plotseling oog in oog staat met een vrouw die sprekend op haar lijkt, is zij ervan overtuigd haar tweelingzus te hebben ontmoet. Dat is echter volstrekt onmogelijk. Haar tweelingzus is namelijk kort na de geboorte overleden.
recensie
3 mei 2016
Hanneke Tinor-Centi
Voor al diegenen die met regelmaat de thans toch zo (onterecht) populaire uitspraken als ‘het is een dingetje’ en ‘dat gaat hem niet worden’ met verbazing aanschouwen, is ‘Onder correctoren’ van Fred Baggen een aanrader.
recensie
Algemeen management
2 mei 2016
Sjors van Leeuwen
5-8 minuten leestijd
De wereld om ons heen verandert dus moeten we als organisatie ook veranderen. Wie in de toekomst wil blijven bestaan, moet zich vliegensvlug kunnen aanpassen aan de gewijzigde omstandigheden. Veel organisaties ontbreekt het echter aan ‘agility’ en houden teveel vast aan hun traditionele manier van werken. Waardoor ze het vroeg of laat moeilijk krijgen. Dat is de centrale boodschap van Agile Managen.
recensie
2 mei 2016
Helmar Niemeijer
3-4 minuten leestijd
Ik las er weer een: een boek met een boel stickertjes. Sommige boeken verdienen dat: een plakkertje dat je makkelijk terug brengt naar de mooie zinnen, naar de waardevolle woorden. Ik neem de moeite niet altijd, meestal wint de eagerness om zo snel mogelijk al dat moois te absorberen en gun ik mezelf geen tijd om ondertussen te plakken.
recensie
Leiderschap
2 mei 2016
Helmar Niemeijer
3-4 minuten leestijd
Moed. Courage. Afgeleid van het Frans woord voor hart (coeur). En dat is precies waar leiderschap voor Andor de Rooy over gaat. Over leiden vanuit je hart, je drijfveren. Wat je niet altijd in dank zal worden afgenomen. Maar wat uiteindelijk altijd succesvol zal zijn.
preview
Personeelsmanagement
2 mei 2016
Hans van den Hurk
2-3 minuten leestijd
Het is in de Nederlandse arbeidsverhoudingen niet gebruikelijk dat de actoren hun belevenissen op papier zetten. Met Uit mijn hoofd brengt Hans van den Hurk daar verandering in. Een preview.
opinie
Internet en social media
2 mei 2016
Nienke van Oeveren
1-2 minuten leestijd
Marco Frijlink is mede-eigenaar van Budeco, the business development company: een bureau gespecialiseerd in online marketing. Hij is gefascineerd door de vraag: waarom? Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen en wat kan je doen om dat te beïnvloeden. Drie boeken die een begin van een antwoord geven:
recensie
Mens en maatschappij
2 mei 2016
Hanneke Tinor-Centi
4-6 minuten leestijd
De Amerikaanse chirurg en schrijver Atul Gawande doet in ‘Sterfelijk zijn’ verslag van zijn ervaringen met patiënten die in de laatste fase van hun leven verkeren. De auteur meent dat de geneeskunde zich niet uitsluitend moet richten op het medisch handelen, maar ook op de afronding van het leven. Artsen zijn volgens Gawande tijdens hun opleiding totaal niet voorbereid op het omgaan met de naderende dood.
recensie
Algemeen management
2 mei 2016
Dick Bos
Een handzaam boekje over ‘Leidinggeven, waardecreatie en het maken van resultaatafspraken’ van Pieter van der Haak. Een klein boekje dat gaat over excellent presteren en hoe je dat samen doet. Wel duidelijk ook geschreven vanuit het perspectief van de eigen organisatie en wat deze de lezer kan aanbieden.
recensie
29 april 2016
Peter de Roode
Zijn TED lezing over de vraag ‘Doden scholen creativiteit’? is dertig miljoen keer bekeken. Na diverse boeken blijkt Robinson nog steeds een interessante boodschap te hebben. In dit boek pleit hij voor creativiteit op scholen als tegenhanger van de academische standaards en is hij tegenstander van de zogenaamde ‘standaardbeweging’.
recensie
29 april 2016
Peter de Roode
Na zijn spraakmakende boek ‘De impact van leren zichtbaar maken’ is dit het vervolg van de Nieuw Zeelandse hoogleraar didaktiek. De belangrijkste boodschap van dit boek is: weet welke impact u heeft op de ontwikkeling van uw leerlingen. Hattie heeft een positieve boodschap aan het onderwijs hoewel zijn uitgebreide onderzoek aantoonde dat er veel zaken niet op orde zijn of onderbelicht worden. ‘Leren zichtbaar worden’ lijkt momenteel een belangrijk standaardwerk te worden voor leraren in welke vorm van onderwijs dan ook.