OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 531 van 19.496 resultaten
nieuws
IT-management / ICT
31 maart 2016
Jeroen Ansink
3-5 minuten leestijd
Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? 'Onze man in de VS' Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
30 maart 2016
Robert Buisman
3-4 minuten leestijd
Gelukszoekers zijn we allemaal. Maar hoe je geluk krijgt, hoe je erachteraan gaat of het definieert, dat leren we niet. Niet op school, niet in een mba-programma, niet van bestuurders of politici. Terwijl geluk eigenlijk heel dichtbij is. In het boek ‘Op naar geluk, de psychologie van een fijn leven’ vertaalt psycholoog Ap Dijksterhuis kennis en inzichten uit de psychologie en neurowetenschap naar hap- en snapklare brokken.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
30 maart 2016
Brigitte Koehler
Vraag jij je weleens af hoe het kan dat andere mensen meer gedaan krijgen op een dag en denk jij ook weleens dat je je tijd beter moet managen? Dan is ‘Zo wordt je een productiviteitsninja’ van Graham Allcott het boek voor jou!
recensie
Psychologie
30 maart 2016
Peter de Roode
3-5 minuten leestijd
In het ‘woord vooraf’ lezen we dat Vier grondleggers van de pedagogiek het 3e deel is van een vijfdelige reeks over Pioniers van de Nederlandse gedragswetenschappen. De vier grondleggers zijn Philip Kohnstamm, Martien Langeveld, Wilhelhemina Stellwag en Stephan Strasser. Wie zijn zij, wat was hun context en waarom zijn zij grondlegger van de pedagogiek?, zijn vragen die de lezer na afloop kan beantwoorden.
recensie
Mens en maatschappij
30 maart 2016
Mireille Schrijnemaekers
3-4 minuten leestijd
Wikipedia omschrijft Russell Brand als Engels komiek, acteur, columnist en radio- en televisiepresentator. Hij presenteert zich als flamboyante, ietwat wazige verschijning en schuwt er niet voor controverses op te zoeken. In 2015 wordt zijn boek Revolution vertaald in het Nederlands. In Revolutie maakt Brand op hilarische wijze gehakt van de marionetten en papieren tijgers uit onze conformistische tijd. Vanuit zijn oogpunt is een revolutie onvermijdelijk en ook leuk.
recensie
30 maart 2016
Hanneke Tinor-Centi
‘Ringen van Zilver’ speelt zich af in 1551. Een Ottomaanse aanval op Malta wordt met grote moeite afgeslagen door de Maltezer ridders en de plaatselijke bevolking. De bewoners op zustereiland Gozo hebben minder geluk. Zij worden vrijwel allemaal meegenomen en als slaven tewerkgesteld.
recensie
30 maart 2016
Hanneke Tinor-Centi
Hoofdpersoon Jozef, uit ‘Leven met beperkingen’ lijdt aan spasme en ondervindt daarvan behoorlijke beperkingen die gedurende zijn leven alleen maar heviger worden.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
30 maart 2016
Margot van Trier
3-5 minuten leestijd
In Prima is perfect leert Astrid Davidzon de lezer in 5 stappen perfectionisme los te laten. Perfectionisme loslaten? Is dat geen goede eigenschap dan? En wat als 1 van die stappen niet lukt? Of als je blijft hangen juist omdat je als perfectionist álles perfect wilt doen? Is dat dan slecht?
preview
Algemeen management
30 maart 2016
Arnoud Vermei
3-4 minuten leestijd
Wanneer vroeg iemand je voor het laatst of hij op je commitment kon rekenen? En stel je de vraag als leidinggevende zelf ook wel eens? En hoe liep dit af? Vragen die aan de orde komen in De omgekeerde grip. Een preview.
recensie
IT-management / ICT
30 maart 2016
Saskia Schepers
Met trots heb ik me een tijd geleden kunnen aansluiten bij het Ynnovator netwerk van creatieve, vernieuwende en inspirerende mensen. Want waar moet je anders terecht met al je ideeën als je werkzaam bent in een organisatie waar vernieuwing een bedreiging is? Iemand noemde mij eens een HR-bruistablet. Leuk, maar vaak tot irritatie van de gevestigde orde. De kunst is je energie zo in te zetten dat mensen graag aansluiten bij je ideeën zodat je daadwerkelijk veranderingen tot stand kan brengen. Hoe doe je dat?
recensie
30 maart 2016
Peter van den Boom
2-3 minuten leestijd
Michel Bronzwaer en Joost van der Net presenteren een beschrijving van het invloedrijke Utopia van Thomas More. Zij plaatsen hun studie 500 jaar Utopia in een aantrekkelijke context.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
29 maart 2016
Jeroen Ansink
3-4 minuten leestijd
De meest succesvolle vernieuwers mijden risico, verkiezen kwantiteit boven kwaliteit, en zijn notoire treuzelaars. Originals van Adam Grant is een fascinerende studie naar het hoe en waarom van non-conformisme.
recensie
Advisering
25 maart 2016
Yvonne Hage
3-4 minuten leestijd
In mijn werk als organisatieadviseur zoek ik naar de kracht van empathie in omgevingen waar zaken vaak sneller, goedkoper en efficiënter moeten. Wat zijn oplossingen waar mensen op de werkvloer zich goed bij voelen en de opdrachtgever blij van wordt?
recensie
24 maart 2016
Hanneke Tinor-Centi
In ‘Goddelijk Wild’ doet een tweetal psychologen verslag van hun trektocht door de wilde natuur van Canada. De reis maakt een diepere indruk op hen dan ze van tevoren hadden kunnen bevroeden.
recensie
Reclame en verkoop
24 maart 2016
Kristel Beerling
3-4 minuten leestijd
Verkopen is 25% vakkennis en 75% mensenkennis. Reden genoeg dus om te leren hoe je de gebruiksaanwijzing van je klant kunt lezen, want zo zorg je met wat kleine aanpassingen voor een ‘klik' en vertrouwen. En meer omzet.
preview
Leiderschap
24 maart 2016
Andor de Rooy
4-5 minuten leestijd
Leiderschap vergt moed. Moed om de harde realiteit onder ogen te zien, ergens voor te staan, de confrontatie aan te gaan en lastige keuzes te maken, zegt Andor de Rooy in Moed - Over gedurfd leiderschap. Een preview.
recensie
Mens en maatschappij
23 maart 2016
Marjolein Boeren-Hermans
2-3 minuten leestijd
'De toekomstvisie van de Dalai Lama' is de subtitel van het boek 'De kracht van het goede' van Daniel Goleman. Twee grote namen, die beide veel gezien en geleerd hebben over de menselijke geest en haar vermogen tot goed en kwaad. Ik was geïntrigeerd en benieuwd: hoe zagen deze beide heren de toekomst van het menselijk handelen? Het bleek een visie die recht doet aan die menselijke geest: vol zijwegen, uitwijdingen en bij vlagen concreet. Het boek is absoluut van toegevoegde waarde voor je boekenkast, maar vooral om over te filosoferen en discussiëren en minder om de door de Dalai Lama zo gewenste daad bij het woord te voegen.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
23 maart 2016
Louis Thorig
De fysiologische verhaallijn van Sitskoorns boek behelst de ontdekking van de vele mogelijkheden die onze hersenen bieden. Zij sturen alle delen van ons lichaam aan.
recensie
Verandermanagement
23 maart 2016
Eelke Pol
3-4 minuten leestijd
Het zijn maar cijfers van Maarten Schellekens heeft als ondertitel ‘innoveren met de nieuwe generatie medewerkers'. Het is dus niet zo gek dat dit boek leest als een TGV, passend bij de vaart en passie die jonge, nieuwe medewerkers meebrengen als zij in een organisatie starten.
preview
Strategisch management
23 maart 2016
Peter Geelen
2-3 minuten leestijd
Het gebruik van Kritische Prestatie Indicatoren (KPI's) door organisaties leidt dikwijls tot blijvende schade. Het middel is vaak erger dan de kwaal. Terwijl KPI's juist een zeer positief effect zouden kunnen hebben, zegt Peter Geelen, auteur van KPI's die wel werken. Een preview.